Cevap: Eşimin Ailesiyle Yaşamak Zorundayım, Boşanabilir miyim?
Baş tarafı okumadım ama hediyeler ve takılarıda dava sırasında talep edip ispat ederseniz alırsınız.
Alıntı:
Av.Nihad Karslı rumuzlu üyeden alıntı
Baş tarafı okumadım ama hediyeler ve takılarıda dava sırasında talep edip ispat ederseniz alırsınız.
Avukat Bey , ben hediyelerden değil kendime ait eşyalardan bahsediyorum. Evlenmeden önce kendi tasarrufumla almış olduklarımdan.. Çeyizim kıyafetlerim vs vs .. Onların aldığı bir şey yok zaten...Kendi eşyalarımı boşanma davası açılmadan alamaz mıyım ?
Sn. zamane önce kendinizi salak yerine koymaktan vazgeçin kendinize bir çeki düzen verin. Madem bu kadar zor günler geçirdiniz kendinize salak demeyi bile reva gördünüz boşanma davası açmadan gibin tedbir nafakası için birşeyler yapın, aldığınız ilk nafakayıda şu kış gününde soğukta oturmak zorunda kalan bir aileye odun kömür alarak harcayın. Hiç değilse psikolojik olarak biraz rahatlarsınız. Yeni evlenmiş bir kız aynı evde 5-10 kişiyle yaşamayı kabul etmez etse bile rahat edemez, bu devir de ne demek ya aynı evde 2-3 evli çiftin beraber yaşaması. İyi ki çocuğunuz yok buna dua edin.
Avukat beyin de dediği gibi savcılığa dilekçe verin alın yanınıza adli personeli ve polisi gidin çeyizinizi özel eşylarınızı alın. Bence eşiniz boşanma değil ailesine erkek olduğunu karısının üzerindeki hakimiyetin kendisinde olduğunu ispat etmeye çalışıyordur birde ailesine ---kendisi nasıl gittiyse kendi ayakları ile tıpış tıpış geri gelecek diyordur.
Sizin konunuzdu yanlış hatırlamıyorsam eşiniz henüz askere de gitmedi değil mi? barışırsanız eşiniz askerdeyken ne yapacaksınız nerede kalacaksınız o zaman da diyecek eşiniz size --ailemle kalacaksın ayrı ev tutmak yok --diye ve benzer sorunlar tekrar yaşanacak. Orta da çocuk yok birşey yok madem boşanmaya da tam karar vermediniz ve eşinizin sizin dönmenizi bekliyor ayırsın evini öyle dönün evinize, siz en baştan alıştırmışsınız onun her söylediğine --evet tamam-- diyerek onaylamaya. Biraz ağırlığınızı koyun ilerde çocuğunuz olduğunda daha büyük sorunlar yaşamamak için. Ezdirmeyin kimseye kendinizi. Sizi de bir anne baba dünyaya getirdi.
Bu arada boşanmaya karar verirseniz tazminat da isteyin nafaka da talep edin. İhtiyacınız olmasa bile yapın bunu alacağınız nafaka tazminat vs ile kredi kartı borcunuzu kapatırsınız hatta tazminat alırsanız onunla da şöyle yaz gelince güzel bir tatile çıkın içiniz rahatlayınca da nafakasını reddedin ve girin bir işe çalışın. Balık baştan kokar. Kendi değerinizin farkına siz varın başkasının farkına varmasını beklerseniz değersiz kalırsınız
Alıntı:
gülenyüz rumuzlu üyeden alıntı
Sn. zamane önce kendinizi salak yerine koymaktan vazgeçin kendinize bir çeki düzen verin. Madem bu kadar zor günler geçirdiniz kendinize salak demeyi bile reva gördünüz boşanma davası açmadan gibin tedbir nafakası için birşeyler yapın, aldığınız ilk nafakayıda şu kış gününde soğukta oturmak zorunda kalan bir aileye odun kömür alarak harcayın. Hiç değilse psikolojik olarak biraz rahatlarsınız.
Herkese, ilgilenen, yol gösteren, bilgilendiren tüm yetkili ve üyelere teşekkür ediyorum . Emeğinize , elinize sağlık.
Sevgili gülenyüz , insanın bir eşref bir de ... saati vardır.. Bu evlilik benim 2. saatime denk geldi... Şimdi bakıyorum da o günlerdeki kendime nasıl bu kadar kör olmuşum diyorum. Eşim bana ayrı ev maddi olarak açamaz, evlendikten sonra öğrendiğime göre öteden beri süregelen ailesine ait dehşet bir borç var. Bu borç bitmeden ayrı eve çıkamayacaktık zaten. Bunu bile sakladı benden, asla altına girmek istemeyeceğim bir borcun altına soktu beni.. Herşey iyi gitseydi gerçi kendim diyordum " aa ne demek tabii ki bende çalışırım kaparız bu borcu "
Müsaadenizle bir süre daha kendime salak diyeceğim.. Söylenen yalanlar ve söylenmeyen gerçekleri öğrendikten sonra artık bir araya gelmemiz benim açımdan imkansız.. Herkes yaşadığını biliyor ve her ateş de sahibini farklı yakıyor..
Güzergâh değiştirmek yoldan sapmak değildir.. Ben güzergâhımı değiştirdim artık...
Sn zamane sizin yaptığınız salaklık değil. İnsanlık vasfı taşıdığınızdan adına güvenmek denir. Kimsenin önünde bundan sonra eğilip bükülmeyin. Aslında eşinizin yaptığına dolandırıcılık ve evlilik vaadiyle kandırma denir. Tüm yaşadıklarınızı eşinizin size vaaddlerini avukatınızla paylaşın. Sakın ola ki avukatsız kendinizi savunmaya kalkmayın. Maddi durumun yoksa bile barodan avukat talep edebilirsin. Benden para almadan baronun verdiği avukat beni ne kadar savunur diye düşünmeyin. Çokta iyi savunurlar. Size türlü vaadlerde bulunuyor ((vaad derken kat yat yazlık da değil bunlar tabi ki)) sizi inandırıyor güven sağlıyor sizi düğün için masrafa borca sokturuyor evlendikten sonra babası için sizin kredi kartınızı kullanıyor ve şimdi bunu ödemeyeceğini söylüyor ailenize hakaret ediyor sizi tartaklıyor aşağılıyor( aşağıladığını zannederken aslında kendinin ne kadar aşağılık olduğunu gösteriyor) bizim bildiğimiz erkek adam ADAM gibi olur sözünün eri olur tutamayacağı sözler vermez. Aslında kadınlar erkeklerden daha güçlüdür buna emin olun ben size bir bayan olarak güevniyorum siz bu işin üstesinden geleceksiniz.
Aslında size bir fikir verebilirim.
Kesin boşanmaya karar vermişseniz ama. Ailenize yakın çoook ucuz kötü bir ev kiralayın kontratını yapın ve eşinize mahkeme kanalıyla eve dön çağrısı yapın savcılığa başvurup adlli personel ve polisle birlikte k.pederinizle yaşadığınız eve gidip eşyalarınızı alın ve tuttuğunuz eve bir kaç eski eşya koyun. Yani formaliteden o ev tutmuyorsa siz tutun ve eşinize eve dön çağrısı yapın.