benim adımada ne güzel bir soru daha sormuş oldunuz tşk ederim bu soru için .cevaplayacak arkadaşlarımız varsa seviniriz .
Printable View
benim adımada ne güzel bir soru daha sormuş oldunuz tşk ederim bu soru için .cevaplayacak arkadaşlarımız varsa seviniriz .
Hakimin kanaatini etkileyen unsurlar; deliller, anlatımlar, sunum, tecrübe, karine (hayatın olağan akışına aykırı durum) gibi unsurlardır.
Tanık ve deliller her zaman ön sıradadır. Hukukta hoşgörü olmaz. Hukuk maddi delillere göre iş yapmak zorundadır. Aksi halde varlığının nedeni tartışılmaya başlar.. Bu da toplumsal kaosa neden olur..
Hoşgörüden kastım, ciddi anlamda bir kusur sayılıp sayılamayacağı anlamındaydı,yanlış ifade ettim.Münferit bir olay tek başına o kişiyi kusurlu göstermeye yeterli midir? Yoksa meydana gelen olay, sebep-sonuç ilişkisine göre mi değerlendirilir? Tabii hakimlerin kanaatini etkileyen birçok unsur oluyordur davalarda ama genelde nasıl karar verilir bu tür durumlarda?
Hangi nedenle olursa olsun kanunsuz ve kanunda suç olarak belirtilen eylem hukuksal anlamda cezalandırılır.Özellikle de eşe / alt - üst soya karşı işlenen suçlarda hafifletici sebep ve tahrik gibi unsurlar sözkonusu olamıyor ne yazıkki..
Hukuka göre sebep ne olursa olsun hukuka aykırı eylemde bulunmayacaksınız.
dardayım ( sizden daha çok dardayım ) size bir sorum olcak : bi yeri kundaklarsam ,evt ben yaptım bu suçu dersem kaç yıl yatarım ? gülmeyin :)
En Uzak Mesafe Ne Afrika Ne Çin Nede Gökteki Yıldızlar ,,,En Uzak Mesafe İki Kafa Arasındadır Birbirini Anlamayan .....
ne sitesi olduğunu görebiliyorum .espiri mahiyetinde sormadım .sizler bu soruyu komik karşılabilirisniz .böle bir soru ile buraya giren yoktur diye tebessüm ettim .
eşimle boşanma konusunda tartıştık .kavga uzadı ve üstüme yürüdü ,canımı yaktı kolumu sıktı ve saçlarımı koparttı .avuç dolusu saçım koptu .kolumda ağrım var fakat morarma yok .doktor raporu alınabilirmi ? ve doktora gitmelimiyim ? tşk ederim .
evi terk ettiğimi nerden biliyorsunuz ? evimi terk ettim mi dedim ben ? ölee haa diyince eşim kötü diye boşanılıyormu ? insanlar süreç karşısında bu noktaya gelirler .
yeni bi hayat mııı ? boşandıktan sonra ne kadar yeni bir hayat beni bekliyor biliyormuyum ? neden nafaka istemiyim .eşimin yaşayacağı hayat güvencesinden yoksun olacağım ,evlendik anlaşamadık diye bu evlilikteki hakkımın sonu çocuklu bir kadın olarak mağduriyetmi olsun ?
yeni insanlarmı ? bir erkeğin yaptığını yeni bir insanla çözmeyecek kadar aklı başındayım tşk ederim iginize .....