Cevap: 6. Duruşmada boşanma davası reddedildi
Alıntı:
harun37 rumuzlu üyeden alıntı
3. yıl sonuda açılacak davada kusur oranı aranmaz sayın denizblk.önceki kesinleşen mahkeme kararına göre belirlenir. taraflar bu tarihten itibaren bir araya gelmemişlerse en fazla 2 celsede sonuçlanır.kararı ben ce de temyiz etmeyin.çün kü yargıtaya giden temyizlerin geri dönüş süresi en iyimser rakamla 1.5 yıl.olumsun bir sonuç aldığınız zaman yine 3 yllık süreyi beklemek zorunda kalacaksınız.davanızı hangi sebepten dolayı açmıştınız bunu açarmısınız.
şiddetli geçimsizlik olarak açmıştık geçmiş davayı. şimdi bu hafta itibariyle reddedilen davam kesinleşmiş kararı yazılıyor. Davalı taraf bana şimdi anlaşmalı boşanalım diye tutturdu. ben onca zaman uğraştım olmadı. diyorum ki anlaşmalı boşanmanın prosedürü nedir, nasıl rahat bir şekilde boşanabiliriz. karşılıklı bir sözleşme yapmaktan falan bahsediliyor!
Alıntı:
silahtaroglu rumuzlu üyeden alıntı
şiddetli geçimsizlik olarak açmıştık geçmiş davayı. şimdi bu hafta itibariyle reddedilen davam kesinleşmiş kararı yazılıyor. Davalı taraf bana şimdi anlaşmalı boşanalım diye tutturdu. ben onca zaman uğraştım olmadı. diyorum ki anlaşmalı boşanmanın prosedürü nedir, nasıl rahat bir şekilde boşanabiliriz. karşılıklı bir sözleşme yapmaktan falan bahsediliyor!
avukat tutmadınız mı.Anşlaşmalı boşanmalarda nafaka ,varsa çocuk ve mal paylaşımı açıkca belirtilmelidir.ama tekrar söylüyorum bir avukat olmadan sizin bunu yapmanız çok zor.
hayır. çocuk yok, mal varlığı yok. ben iki kez dava açtım. birincinden feragat ettim ikincisi de reddedildi. şimdi karşı taraf dava reddinden sonra ben boşanmak istiyorum dedi. yani kadın tarafı boşanmak istiyorum dedi, anlaşmalı şekilde. o yüzden daha kolay olmaz mı , illa avukat mı tutmam gerekli ???
Eşime açtığım boşama davası reddedildi. Şimdi kendisi anlaşmalı boşanmayla ayrılalım diyor. Mahkeme reddedilen davada bana tedbir nafakası koymuştu.
Şimdi biz anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayıp ( kimse birbirinden bir şey istememekte, ortada çocukta yoktur, mal varlığı paylaşımı sözkonusu değildir) mahkemeye gitsek, benim tedbir nafakasını maddi yetersizliğim yüzünden ödeyemediğim için acaba bir sorun çıkar mı mahkemede ?
Hakim Boşamaya karar verir mi ?
Eşim bana tedbir nafakamı isterim diyor ama anlaşmalı boşanmak istiyorum diyor! Ne yapmalıyım , yardımcı olursanız sevinirim!
Alıntı:
silahtaroglu rumuzlu üyeden alıntı
Eşime açtığım boşama davası reddedildi. Şimdi kendisi anlaşmalı boşanmayla ayrılalım diyor. Mahkeme reddedilen davada bana tedbir nafakası koymuştu.
Şimdi biz anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayıp ( kimse birbirinden bir şey istememekte, ortada çocukta yoktur, mal varlığı paylaşımı sözkonusu değildir) mahkemeye gitsek, benim tedbir nafakasını maddi yetersizliğim yüzünden ödeyemediğim için acaba bir sorun çıkar mı mahkemede ?
Hakim Boşamaya karar verir mi ?
Eşim bana tedbir nafakamı isterim diyor ama anlaşmalı boşanmak istiyorum diyor! Ne yapmalıyım , yardımcı olursanız sevinirim!
Sizin adınıza karar vermek, sizin hayatınıza bizim yön vermemiz demek.
Anlaşmalı boşanmak(eğer her iki tarafta boşanmak istiyorsa) en doğru karardır.
Eşiniz kaç yaşında sayın silahtaroglu?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Sizin adınıza karar vermek, sizin hayatınıza bizim yön vermemiz demek.
Anlaşmalı boşanmak(eğer her iki tarafta boşanmak istiyorsa) en doğru karardır.
Eşiniz kaç yaşında sayın silahtaroglu?
merhaba eşim 28 yaşında!
benim mahkemenin karar verdiği tedbir nafakasını maddi durumumdan dolayı ödeyemedim. şimdi bana karşı taraf nafakamı istiyorum diyor ama anlaşmalı da boşanalım diyor!
mahkemede anlaşmalı olarak kimse kimseden birşey istemediğini ifade edip dilekçe verirse, diyorumki mahkemede benim ödemediğim nafakalar başıma iş açar mı diye ?
teşkkürler..
Bakın sayın silahtaroğlu, eşinizin bu tedbir nafakasını neden istediğini anlayabiliyorum. Sizden boşanıp yeniden evlenene kadar kendisinde bir maddi dayanak olsun istiyor. Tekrar evlendiğinde sizin verdiğiniz nafaka otomatik olarak ortadan kalkacak. Eşiniz genç, 28 yaşında. Ailesi ve çevresi de kızlarını yeniden evlendirmeye bakacaktır emin olun. Maddi durumunuz iyi olmayabilir. Şu an ödeyemiyor olabilirsiniz.
Ama şöyle düşünün. Şu an evlisiniz ödeyemiyorsunuz bu nafakayı. anlaşmalı boşanınca da ödeyemeyebilirsiniz. Ama en azından boşanmış olacaksınız. Yani evli olsanızda, boşanmış olsanız da eşiniz icraya verebilir. O sebeple bence aradaki tek fark medeni durumunuz arz etmiş oluyor.
Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Bakın sayın silahtaroğlu, eşinizin bu tedbir nafakasını neden istediğini anlayabiliyorum. Sizden boşanıp yeniden evlenene kadar kendisinde bir maddi dayanak olsun istiyor. Tekrar evlendiğinde sizin verdiğiniz nafaka otomatik olarak ortadan kalkacak. Eşiniz genç, 28 yaşında. Ailesi ve çevresi de kızlarını yeniden evlendirmeye bakacaktır emin olun. Maddi durumunuz iyi olmayabilir. Şu an ödeyemiyor olabilirsiniz.
Ama şöyle düşünün. Şu an evlisiniz ödeyemiyorsunuz bu nafakayı. anlaşmalı boşanınca da ödeyemeyebilirsiniz. Ama en azından boşanmış olacaksınız. Yani evli olsanızda, boşanmış olsanız da eşiniz icraya verebilir. O sebeple bence aradaki tek fark medeni durumunuz arz etmiş oluyor.
Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?
tekrar merhaba; benim eşimin beni icraya vermesinden kaçınmıyorum. ben diyorumki hani veremediğim için şu an nafakayı ; biz gitsek mahkemeye anlaşmalı olarak hakim boşar mı diyorum? yani benim veremediğim nafakayı hakim neden vermedin der mi? yahut boşamaz mı ?
sonuçta: ( bana mahkemenin verdiği 13 aylık bir tedbir nafakasıydı, o da karar kesinleşinceye kadardı. geçen hafta itibariyle de karar kesinleşti. ben zaten öyle yada böyle bunu ödeyeceğim kısmetse imkanım el verirse, artık o da icraya verirse kendisi bilir)
Ama ben diyorum ki yine de son olarak; bu halde mahkemeye dilekçemizi sunsak ANLAŞMALI BOŞANIYORUZ diye HAKİM bu durumda BOŞAR MI ?
teşekkürler..
Siz anlaşmalı boşanmak için ortak protokol oluşturduktan sonra hakim geçmişteki nafakaları ödeyip ödemediğinizi mahkemede sorgulamaz, araştırmaz. İkinizde hakim huzurunda boşanmak istediğinizi, protokolde anlaştığınızı söylediğiniz takdirde hakimin yapacağı birşey yok. Anlaşmalı boşanma tek celse sürer.
çok teşekkür ederim..
selamlar..