başka bir bilgisayardan tanıtıp printerı ağ paylaşımı yaparak kullanabilirsiniz..
veya windows 7 ye vmware kurup bunun üzerinden çalıştırabilirsiniz...
Printable View
başka bir bilgisayardan tanıtıp printerı ağ paylaşımı yaparak kullanabilirsiniz..
veya windows 7 ye vmware kurup bunun üzerinden çalıştırabilirsiniz...
Yeniden merhabalar,
Ancak müsait olmam nedeniyle şuan resimlerle anlatımı deneyeceğim. Yazıcı yüklemek istediğimiz bilgisayar üzerinden AĞ'a bağlanıyoruz, yazıcının yüklü olduğu bilgisayara giriş yapıyoruz, dosyaların paylaşımda olduğunu gördüğümüzde yazıcı -şayet paylaştırılmış ise, paylaştırılmamışsa ağ üzerinde görülmeyecektir- üzerine çift tıklıyoruz. Resim üzerinde HPLaserJ yazısı ve yazıcı ikonu görülmektedir.
http://img412.imageshack.us/img412/3185/75394157.png
Çift tıklayıp açmaya çalıştığımızda karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir uyarı gelecektir.
http://img683.imageshack.us/img683/7838/42725181.png
Sürücü yükle tıklayoruz ve sürücünün yüklenmesini bekliyoruz. Sürücü yüklendikten sonra bir hata mesajı verecektir. Hata mesajı aşağıdaki resimdeki gibidir ve genel olarak Xpden Seven'a yazıcı yüklendiğinde aynıdır.
http://img19.imageshack.us/img19/5468/20047139.png
Sürücü yüklenmiştir artık. Hata mesajına tamam dediğimizde pencere kapanacaktır. Yazıcı ikonuna yeniden tıkladığımız zaman aşağıdaki resimde görülen hata mesajı ve kodu görülecektir.
http://img6.imageshack.us/img6/6295/48137692.png
BU hata mesajını gördükten sonra Windows 7 yüklü bilgisayarımıza ağ yazıcısının yüklendiğini ve yeniden başlatmamız gerektiğini anlıyoruz :)
Yeniden başladığında tekrar ağ üzerinden yazıcının yüklü olduğu bilgisayara bağlanıp ağ üzerinde görülen HPLaserJ ikonuna tıklıyoruz, bu sefer karşımıza Yerel Yazdırma Biriktiricisi açılıyor. (aşağıdaki resim)
http://img412.imageshack.us/img412/4161/ekranalntsc.png
Bundan sonra tek yapmamız gereken aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere ağ yazıcımızın tepsisini varsayılan yazıcı olarak ata demek olacaktır.
http://img705.imageshack.us/img705/4632/adszpa.png
Yazıcınız %99.9 ihtimalle yüklenmiştir. Deneme sayfanızı çıkararak bu teyit ediniz.
Kolay gelsin...
Sayın Thesecret,
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum. Sanıyorum bu açıklamalarınızdan çok kişi faydalanacaktır.
Fakat ne yazık ki benim ifade ettiğim sorun bu şekilde çözülemedi. (Sorunu doğrudan notebookuma bağladığım yeni bir yazıcı alarak çözdüm.)
Fakat yine de bu sorun giderilebilir mi merakı ile teknik servisten destek aldım ve microsoft ve HP ile de görüşerek, sorunun benim işletim sistemimin windows 7-64 bit olmasından kaynaklandığı, 32 bit'te bu sorunla karşılaşılmadığını ifade ettiler.
Bu işletim sisteminin daha başka sorunlarla da karşılaşmama yol açabileceği de ayrıca belirttiler.
Bakalım, hep birlikte göreceğiz.
merhaba;
bağlandığınız bilgisayarda sadece XP sürücüsü olduğu için windows 7 de kurulamıyor...
yazıcının windows 7 sürücüsünü bulup kurmanız gerekiyor..
kolay gelsin.
Yaşadığınız sorun 64 bit kullanıcılarının oldukça sık karşılaştıgı bir durum aslında ve işletim sisteminizin Windows 7 veya Xp olması birşeyi değiştirmez önce bunu bir açıklığa kavuşturalım. Gelelim sorununuza, HP destek sitesinden baktığım kadarıyla 64 bit destegi veriyorlar aslında ama işletim sisteminizin dili ile alakalı bir problem oluşmuş olabilir ama kesin tespit için yerinde bakmak gerekir. Kişisel tavsiyem bir uzmanı, ilgili pc yi ve bahse konu yazıcıyı bir araya getirmeniz. Sorununuz çözülecektir.
Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için sorunu hemen uzmanlarına devrettim aslında.
Vatan Bilgisayar çalışanlarından (neredeyse tüm birimlere yönlendirildim) ilk sözlü bilgi ve daha sonra iki ayrı bilgisayar uzmanından, notebook-yazıcı ve uzmanı bir araya getirmek sureti ile teknik destek aldım. Kendileri de HP ve microsofttan destek aldılar veya en azından destek talep ettiler. Ama sorun çözümsüz kaldı.
Ama vermiş olduğunuz bu bilgiler, benzer sorunlar için mutlaka çok faydalı olacaktır.
İlk okuduğumda iki ayrı bilgisayar uzamnından destek aldıgınız kısmını atlamışım bu durumda HP nin ilgili ürünle ilgili update çıkarmasını beklemekten başka yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor. Maalesef 64 bit henüz tam olarak desteklenmiyor ve bu tarz sorunlar kullanıcıların başını ağrıtabiliyor. Bu teknoloji tam destek görene kadar belkide performanstan biraz ödün verip 32 bit kullanmak belki çözüm olabilir.
Yalnız merak ettiğim bir nokta var daha önce aynı makinada XP kurup denemişmiydiniz çalışıyormuydu ve çalışıyorduysa o kaç bit ti eğer daha önce yine 64 bit olarak kurduysanız XP yi ve yazıcı çalıştıysa Windows 7 ilede çalışacaktır diyorum ben ....
Sayın chaykolic, Vatan Bilgisayar çalışanlarından aldığım bilgi sorunumu çözmediği için, iki ayrı bilgisayar uzmanından teknik destek aldım. (Sorunu yerinde görmüş oldular.)
Yazıcıya bağlanmak aslında çok önemli bir konu değil, nitekim doğrudan notebookuma bağlanan yeni bir yazıcı alarak sorunu çözdüm.
Bu forumu, konuştuğum kimsenin çözemediği bir sorunu tespit etmek ve mümkünse çözmek için açmıştım, benim sorunum çözülemediyse de, sizlerin sayesinde, çok kişiye fayda sağlayacak bilgiler bu forumda toplanmış oldu.
öncelikle ii günler.. bu konu aynı şekilde benim de başıma geldi. ve yaklaşık dört gündür uğraşıyordum ve doğal olarak da yazıcıyı yüklemeye çalışırken internetten destek almaya çalışıyordum ve bu konuyu gördüm. aynı şekilde Esin Hanımın söylediği gibi windows 7 64 bit olduğu için sorun veriyor. benim de ağdan laptopa yazıcıyı yüklemem gerekiyor Esin hanımın yaptığı gibi yeni bir yazıcı alıp laptopa takma gibi bir lüksüm malesef ki bulunmuyor. eczanede kullanılacağı için sürekli olarak laptop oradan oraya gidiyor ve burada okuduğum bir yanıt ile bir kaç çalışma yaptım ve başarılır oldu. Esin hanımın söylediği gibi müşteri hizmetleri ile de görüşseniz 64 bit olduğu için yüklenemeyeceği bilgisini veriyorlar ancak; laptopa yazıcıyı takın ve cd'si ile yükleyin yüklenmiyor deseler bile yükleniyor emin olabilirsiniz hatta cd ile yükleyip yazıcı usbsini çıkartıp tekrar takın ve bilgisayarda sağ alt köşede usb bilgisi çıkıyor kullanıma hazır diyor. şimdi biraz professionallik gerekecek yüklediğiniz yazıcı modeline göre değişir şekilde windows dosyasından yazıcı *.dll dosyasını bulacaksınız. ismi farklı olabilir ama çoğu bilgi orada toplanacaktır. o dosyayı kopyalayarak yazıcınızın asıl bağlı olduğu bilgisayara kopyalamanız gerekecek ve ağdan yazıcıyı yüklerken Esin hanımın söylediği uyarıları alacaksınız gözat diyip dosyayı kopyaladığınız dosyaya da paylaşım vererek laptopa ağdan göstererek yazıcının yüklenmesini sağlayabilirsiniz. aslında çok basit bir olay ancak. tek sorun o dll dosyasını bulabilmek..
Esin hanım sizden tek isteğim yazıcıyı sadece laptopa bağladığınız da çıktı alabilir miyorsunuz ? ve çıktı olarak sadece kod mu veriyor. siz iki satırlık birşey yazdırsanız bile sayfalarca kod mu yazdırıyor bunu öğrenebilir sem çok sevineceğim. hayırlı günler...