-
Kanımca burada tartışılan temel sorun, boşanma davalarının uzamasıdır.
Boşanma davalarının uzamasına, mahkemeler değil taraflar sebep olmaktadır. Yani taraflardan birisi boşanmayı istemiyorsa bu durumda boşanma davası da uzamaktadır. Boşanma davalarının uzamasındaki ikinci sebep de, nafaka, maddi ve manevi tazminat talepleridir. Bu ise azgelişmiş bir ülke olmamız nedeniyle maddi yönden zayıf olan ve kusursuz olan tarafların korunması amacını taşımaktadır. Her konuda mahkemeleri ve kanunları suçlayarak işin içinden çıkmayı deniyen, ancak tarafların davayı sürüncemede bırakmasını, kusurlu olan eşi, maddi sıkıntılar nedeniyle ortaya çıkan sorunları dile getirmeden, suçu kanunlara ve mahkemelere atmanın yorumunu forumu takip eden okuyuculara bırakıyorum.
-
Bakin Benim Hikayem Ben Avusturyadan 22 Yasinda Biriyim 2,5 Yil önce Görücü
üsülü Evlendim Ve Hanimimdan Avusturyaya Geldik Allahin Izniyle Bir Erkek
Cocugumuz Oldu Suan 1 Yasinda; Ben Hanimimi Ve Cocugumu Cok Severdim,
Sayardim Ve Güvenirdim Aileme Cok Baglidim Ve Benim Kötü Aliskanligim Hic
Olmadigi Biriyim; Ben Avusturya
Vatandasliyim Askerligimi Burda Yapiyorum Hanimim Ailesi Türkiyede Kaliyorlar
Bana Hanimim Dediki 2,5 Yil Oldu Izine Gidelim Kendi Ailemi özledim Dedi Bende
Hanimimi Kiramadim Ben Izin Alabilirsem Tamam Dedim Ve Ben Asker Oldugum Halde
Ne Zorluklardan 2 Hafta Izin Almaya Basardim Cünkü Bir Asker Adam Hic Bir
ülkede Alamaskane Ben Hanimim Icin Ne Zorluklarla Izin Aldim; Türkiyeye Giddik
Ailesinin Yanina Ve 1 Hafta
Izini Güzellik Mutluluk Icinde Ve Gezerek Egelenerek Gecirdik; Sonra Hanimim
Teyzelerin Dügünü Varmis Daha Ankarada Biz Kirsehirde Kaliyoruz Ailesi Dediki
Dügüne Gidelim Bende Dedimki Ben Gitmem Hanimima Istersen Sen Ailenden
Gide Bilirsin Dedim Kendileri Karar Verip Oglumu Bana Burakip Gittiler; Bende
Cocugumu Alip
Kendi Ailemin Yaninda Gittim Kendileri Dügünde Ankarada 4 Gün Kaldilar Ne Bana
Telefon Actilar Nede Kendi
Cocugunu Düsündü Nasil Anne Bu? Sonra Ankaradan Gelip Bana Dediki Ayrilarim
Bosanalim Bende
Sasirdim Adeda Soke Oldum Niye Dedim Saka Mi Yapiyorsun Diye Cevap Verdim
Sevende Ayrilir Dedi Bana Bende Yok Olamamz Dedim Sonra Cocugu Alip Kendi
Ailesinden Gitti Ben Yanina Gidip Niye Böyle Yapiyorsun Dedim Yok Istemiyorum
Dedi Problemimiz Hic Yokan Oyun Oynayipda Kallesce Sirrtimdan Vurdu;
Akrabalrdan Ailemden Büyüklerimi Yolladim Kackerede Ben Yanina Gittim
Telefonlar Actim Hanimim Yok
Bosanacagiz Dedi Sasirdim Kaldim; Benim De Izinim Bitti Askerim Vecburen
Cocugumdan Ve
Benim Annemden Geri Dönmek Sorunda Kaldim Cünkü Cocugum Benim üstüme Avusturya
Vatandasli Oldugu Icin Ve Oglumu Hanimim Istemedigi Icin Aldim Geldim Suan
Avusturyadayim Cocugumu Yuvaya Verecektim Annem Gil Akrabalar Ve Tanidiklar
Sakin Verme Annen Bakar Dediler Ve Bende Vermedim Annem Bakiyor Bende
Askerlimi Yapiyorum: Buradada Hanima Telefon Aciyorum Halen Istemiyor Ve
Ardimdan Okadar Yalanlar Iftiralar Uydurup Akrabalara Ve Tanidiklara Ben Cok
Kötü Biriyim Diye Ve Bosanma Davasini Bana Kendisi Sen Ac Diyor;
Bana Suan Ne öneri Vere Bilirsiniz Ve
Simdilik Bu Durumda Ne Yapabilirim Esimin Bende Ses Kayiti Var Kendisi Bosanmak Istedigine Beni Ve Cocugu Istemedigine Dagil Var Artik Bende Bosanmak Istiyorum 3ay Oldu Esimden Hic Bir Haber Yok Görüsmüyoruz Bosanma Davasini Ben Mi Acim Ama Nafaka Ve Hic Bir Hakk O Kisiye Vermek Istemiyorum Ne Yapmam Lazim Avusturyada Bosanmada Kolay Evlenmede Ama Türkiyeden Evlendime Göre Orda Bosanmam Lazim Ve Sizlerin Yazinisi Okuduma Ve Basi Seyler Duyduma Göre Corluklar Cekecem Sevgilerimi Saygilarimi Sunarim
-
Selam Arkadasim.
Sayin Avukatlar Hukuki acidan fikir beyan edecektir.
Benim söylemek istedigim, evlilik süresince esinle aranda tam olarak neler gecti tabi ki bilemeyiz ama benim anladigim kadariyla, esin zaten Türkiyeye gidip ayrilmayi kafasina koymustu, anlasilan birseyler bahane olmus. Yoksa kimse durduk yere hadi bosanalim demez.
Seni güzellikle alip Türkiyeye götürmüs. Avusturyada böyle bir karari beyan etse belki kendi acisindan daha zor olarak degerlendirmistir. Cünkü ayni karari Avusturyada da sana acabilirdi.
Bilmiyorum insaAllah araniz düzelir, yoksa da gecmis olsun diyorum.
Benden tavsiye, sonunuz ne olur bilmiyorum ama bir daha evlenecek olursan sakin Türkiyeden evlenme.
-
ARKADAŞLAR
hepimizin evlilikten canı yanmış ya bu evlilik neymiş ya dogru insanı bulmak ne kadar zor muş kızlamı evlniyorsun ailesiylemi toplumlamı anlayamadım bırakmazlarki........iki kişi karar alıp evleniyorsa kime ne....KENARINA BAK BEZİNİ AL ANASINA BAK KIZINI AL...kendini yetiştiremeyen kızlar için söylenmiş...ne kadar mahkemelerle kanunlarla haksızlıklarla ugrşaşsakta hayat devam ediyor ve HER ŞEYE RAGMEN HAYAT GÜZELDİR...bunları neden mi yazıyorum arkadaşım eşi yüzünden intihara kalkıştı bu kadın miilleti sapıtmaya başladı.. formda genellikle erkekler şikayetçi... biz evlenirken sözleşme yapmıyoruz ki herşeyine katlanırım diye...haşa ermiş te degiliz...ya bir daha evlenmeyelim olsun bitsin...
Mahkemeleri suçlamıyoruz da hakim lerde biraz dikkatli olsa fena olmaz
-
ben şu an itibariyle bekar bir insanım ve bu okuduklarımdan sonra uzunca bir süre evlenmeyi erteleyebilirim. Tilki beyin dediği gibi insan hatalar yapabilir. Eğer bir evin içinde sevmediğiniz belki sevdiğiniz ama aranızdaki saygıyı kaybettiğiniz biri ile yaşamak o bahsedilen toplumun temeli aileyi korumaktan öte daha da kötü yerlere getirebilir. Bu tip bir ilişki yaşamaya zorlanan kadın-erkek farketmez büyük ihtimalle evlilik dışı ilişkiye girmeye yatkın olacaktır ve bunun oluşturacağı sonuçlar o ulvi aileyi yani toplumu koruma gayesine tam tersi bir etki yapabilecektir. Aslında mahkemede hakim her ne kadar da iyi niyetli şekilde hareket etse de günümüzde bunun pek bir anlamı olduğunu sanmıyorum. sonuçta burada bizler aklı başında belli bir kültüre sahip insanlarız o yüzden bunun sadece HEVES olarak görülmesi yersiz bence. İnsan bir heves uğruna dünyanın masrafına ailelerin kaprislerine ve bunların getirdiği onca stresin altına girmez. Ben kanaatimce genelden bahsediyorum bunun tersi de pek tabi olabilir 70 milyon insannın yaşadığı bu ülkede her tip durum oluşabilir.
-
bence eksik olan en önemli şey kızların kendilerini kişilik olarak yetiştirmemiş olmaları anne sözünden çıkamamaları da büyük nedenle bu evliligi en çok bozan kadın tarafıdır erkek yola gelir kadın gelmez anneeeeeee diye ölür
-
Kişiliği gelişmemiş insanların evililik yapması sağlıksız sonuçlara yol açıyor. Bunun kadın ya da erkek olması da fark etmiyor; kadınlar yola gelmez demişsiniz.. Genellemeden ziyade, her ilişkiyi ve o ilişkinin taraflarını "birey" olarak değerlendirmek gerekir. Ayrıca evlilik, birilerini yola getirme değil; birileriyle aynı yolda dengeli yürüyebilme becerisidir.
-
merhaba siz erkelerin nasıl bu kadar acımasız olduğunuzu anlayamıyorum bir insanla 20 seneni paylaş yaş olsun 45 sonra o kişi 25 yaşında bir bayanla tanışsın daha genç daha güzel sonra size desinki yaa işte ben mutlu değilim ayrılmak istiyorum sen benden bişey isteme ne gerekiyosa ben karşılarım o tarihe kadar hiç bir yerde çalışmamış gözü açılmamış bayan da kaderiyle başbaşa kalsın kuzu kuzu kabul etsin yok öyle lö lö lö beyler aklınızı başınıza toplayın
-
Rita,
acimasizlik erkeklere özgü degildir. Sen kendi basindan gecen veya tanik oldugun olaylardan yola cikarak yargiliyorsun.
Adaletsizligin cinsiyeti yok, erkeklerin bu konuda daha genis yer edinmesi karsi cinsi aklamaz.
Artik degil "ailesine bakip evladini almak", toplumuna bakip bireyini sececeksin. Güvensizlik ve carpik ilgi, sevgi anlayisi bastan evlerde insaa ediliyor. Dogal muhtacligin disinda muhtaclik varsa o evlilik sakattir ve güvensizlik yuvanin temelinde saatli bombadir.
-
Rita,
acimasizlik erkeklere özgü degildir. Sen kendi basindan gecen veya tanik oldugun olaylardan yola cikarak yargiliyorsun.
Adaletsizligin cinsiyeti yok, erkeklerin bu konuda daha genis yer edinmesi karsi cinsi aklamaz.
Artik degil "ailesine bakip evladini almak", toplumuna bakip bireyini sececeksin. Güvensizlik ve carpik ilgi, sevgi anlayisi bastan evlerde insaa ediliyor. Dogal muhtacligin disinda muhtaclik varsa o evlilik sakattir ve güvensizlik yuvanin temelinde saatli bombadir.