Cevap: Boşanma Davası açıldığı zaman tazminat talebinde bulunulmamış ise daha sonra isteme hakkı var mıdır?
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen tüm üyeler polemiklere girmesin.
Sayın nazan-idil sizde size verilen hukuki bilgiler dışında kimse ile laf atışmasına girip sinirlerinizi bozmayın. Herkesin yaşadıkları birbirinden bağımsızdır.
Aynen katılıyorum. Burası bir hukuk sitesi olup, bunun bilincinde olarak yazı yazmanızı rica ediyoruz.
Cevap: Boşanma Davası açıldığı zaman tazminat talebinde bulunulmamış ise daha sonra isteme hakkı var mıdır?
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Aynen katılıyorum. Burası bir hukuk sitesi olup, bunun bilincinde olarak yazı yazmanızı rica ediyoruz.
bende aynı fikirdeyim sizinle..hak etmediğim cümleleride kimse şahsıma kullanamaz.. fikir danıştığım bir konu üzerindede cevap olarak konu saptırılmasınada asla izin vermem..
Alıntı:
nazan-idil rumuzlu üyeden alıntı
bende aynı fikirdeyim sizinle..hak etmediğim cümleleride kimse şahsıma kullanamaz.. fikir danıştığım bir konu üzerindede cevap olarak konu saptırılmasınada asla izin vermem..
Yalnız bu forumun mülkiyetinin size ait olmadığını da bilmeniz gerekir değil mi? Yarın öbürgün benzer sorunları olanlar, net ve açık bir şekilde bilgilenebilmeli. Bu nedenle ikili tartışmalar yerine bilimsel ve mantıklı olunması gerekmektedir. Hukukun konusu insanların kin, nefret veya psikolojisi değildir.
Saygılar.
Cevap: Dava açıldığı zaman tazminat talebinde bulunulmamış ise daha sonra isteme hakkı varmıdır..
Alıntı:
şimdi bunun bedelini ödemesini istiyorum..
Yukarıdaki cümleye istinaden yazılmış bir sözdü, birine hakaret etmek, kızdırmak , hele ki polemik konusu yapmak değildi amacım kesinlikle.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat talep etme hakkınız varken, kullanmamışsınız.
İntikam alma hakkınız ise, hiç bir zaman olmadı-olamaz.
Her evlilik sonsuza dek mutlu sürecek diye bir kural yok.Elbette yürümediği, zarar vermeye başladığı yerde durdurmak sonlandırmak en akıllıca olan,aksi hayatı eziyete dönüştürür.
Bitirmek için davanızı açmışsınız,bitirin.
Ama bana ettiklerini bir ben bilirim, sürüm sürüm sürünsün tarzı hissettiğim o cümleniz rahatsız etti beni onu da belirtmek istedim.
Cevap: Dava açıldığı zaman tazminat talebinde bulunulmamış ise daha sonra isteme hakkı varmıdır..
Alıntı:
Ama bana ettiklerini bir ben bilirim, sürüm sürüm sürünsün tarzı hissettiğim o cümleniz rahatsız etti beni onu da belirtmek istedim.
Aynen katılıyorum. O cümle sanki adaleti kullanarak hınç almak gibi anlaşılsa da hadi görmezden gelelim.
Konuya gelince diğer avukat arkadaşların dediği gibi boşanma davası bitmeden nafaka ve tazminat istenebilir, ayrı bir dava da açılıp birleştirilebilir.
Alıntı:
Yukarıdaki cümleye istinaden yazılmış bir sözdü, birine hakaret etmek, kızdırmak , hele ki polemik konusu yapmak değildi amacım kesinlikle.
Her evlilik sonsuza dek mutlu sürecek diye bir kural yok.Elbette yürümediği, zarar vermeye başladığı yerde durdurmak sonlandırmak en akıllıca olan,aksi hayatı eziyete dönüştürür.
Bitirmek için davanızı açmışsınız,bitirin.
peki erdoğan bey madem benim sözüm o anlama geliyor.. (yaptıklarının bedelini ödemesini istiyorum)..(bu intikam olamaz bence) bir örnek vereyim size bir adam bir adamı öldürüyo kamu davasına girip hapse giriyo diyelim hukuk o katilden intikammı almış oluyo onu hapse atarak; ve yahut arabanızı yalnış yere park ettiniz trafik size ceza kesti bu cezayı ödemek zorundasınız neden hatalısınız çünkü trafik size kinmi duymuştur intikam almak için size ceza kesmiştir.. hayır tabiysiii...
ben o anlamda söyledim hayatım boyunca kimseye kin duymadım intikam almadım.. ama herkese bedelini ödettim.. bende hatalı isem de mutlaka öderim siz benim cümlemi yalnış anladınız yada ben yalnış aksettirdim yalnış bir cümlem olduysa özürdilerim..
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Aynen katılıyorum. O cümle sanki adaleti kullanarak hınç almak gibi anlaşılsa da hadi görmezden gelelim.
Konuya gelince diğer avukat arkadaşların dediği gibi boşanma davası bitmeden nafaka ve tazminat istenebilir, ayrı bir dava da açılıp birleştirilebilir.
teşekkür ederim bilgileriniz için..
Alıntı:
tebrikler sözünüz için
hiç kimse durduk yerde sinir ilaçları kullanmaz.. eşinizin neden psikolojik sorun yaşadığı belli oluyo.. sizin gibi erkekler olmasaydı psikologlar işsiz kalırdı.. en azından bi işe yarıyorsunuz.. tebriklerrrr tebriklerr alkışlıyorum siziii.......[/QUOTE]
nazan-idil sen bu eşinizin psikolojil sorun yaşadgı kelimesini bana yazdın
Bir işe yaramayan erkeklerden cocuk sahibi oluyorsunuz sonra bir işe yaramayann erkeklerden nafaka ve tazminat almaya calısyorsunuz kim bir işe yarıyor yada yaramıyor bunu anlamak lazım.
Cevap verirken haddini bilecek insan evladı kalkanları gördük ve nasıl oturduklarınıda yerlerine kimse kimsenin kalbini kırmasın güzel sözler alkış ve tebrik alır yazan.
Forumda yazıpta sonra baska forumlarda aynı nick ile yazanların pişmanlıkları kelimelerine sıgmıyor sayfalar almıyor.
Alıntı:
beytrap rumuzlu üyeden alıntı
Bir işe yaramayan erkeklerden cocuk sahibi oluyorsunuz sonra bir işe yaramayann erkeklerden nafaka ve tazminat almaya calısyorsunuz kim bir işe yarıyor yada yaramıyor bunu anlamak lazım.
Cevap verirken haddini bilecek insan evladı kalkanları gördük ve nasıl oturduklarınıda yerlerine kimse kimsenin kalbini kırmasın güzel sözler alkış ve tebrik alır yazan.
Forumda yazıpta sonra baska forumlarda aynı nick ile yazanların pişmanlıkları kelimelerine sıgmıyor sayfalar almıyor.
üffff gerçekten bu dialog sıktı beni.. sorduğum sorunun cevabını biliyosanız fikir verebilirsiniz.. fikriniz yoksa hiç bişey yazmasanızda olur.. bu söylediğiniz cümlenin cevabınıda vermek istiyorum ama verirsem bu anlamsız saçma dialog uzayacak.. o yüzden susma hakkımı kullanıyorum.. hukuk sayfasını raun dövüşüne çevirmeyiniz lütfen..