Hilmi bey; hapis cezası alma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. İcra takibine itiraz edip durdurmuşsunuz anladığım kadarıyla. Ayrıca tazminat davası açabilirsiniz .
Printable View
2002 senesinde ağır ceza mahkemisinde sahte kimlik kullanmak yüzünden yargılandım. Daha önceden sabıka kaydım olmadığından mahkeme cezamı erteledi.. Biz dosyayı temyize gönderdik.Temyizde dosya daha sonuçlanmadı. büyük ihtimalle zaman aşımı gibi görünüyor. 2009 yılı ekim ayında asayiş kontrolünde maalesef yine üzerimde sahte kimlikle yakalandım. Ve asliye ceza mahkemsinde dava açıldı. Sormak istediğim ilk ağır ceza mahkemisindeki dava dosyası, yeni açılan asliye ceza mahkemesindeki duruşmayı etkilermi. Duruşmaya çıktığımda tutuklama olayı olurmu.(ağır ceza mahkemesinini dosyası halen yargıtayda ve sonuçlanmadı).
Önceki suçunuza ait mahkeme kararı kesinleşmediğinden ve zaman aşımına uğrama ihitmaline binaen tekerrüre esas alınmaz. Şimdiki dosyanızı etkilemez, tutuklama yapılmaz kanaatimce.
Ertelendi ise görünmesi lazım.
Çalıştığım şirket, mali krize girince çekleri ödeyemez duruma düştü. Bizde 3 arkadaş şirketi bu durumdan kurtarmak için iş verene senet verdik. İş verende senetleri bankaya verip kredi kullandı. Ve biraz olsun mali yönden rahatladı. Ancak senetin günü yaklaştıkça işveren, bize kaçamak cevaplar vermeye başladı. Bunun üzerine biz işverenden boş olarak imzalı ve şirket kaşeli kağıt aldık. malesef senetler ödenmediğinden icra takibine düştü.Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz. Bu konuda lütfen bir yol gösterirseniz.