Cevap: Geçte olsa hukuğu seçebilmek
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Çok özür dilerim ama gerçekten unuttum; 90.000 100.000 arasında hukuk kazanmak imkansız diye biliyorum.
Aklımda kalan benim 1985'li yıllara ait durum E.A durumunda listelerde 3.000'.e kadar bir kotada kalma aşmama durumuydu..
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.Lakin ben devlet olmaz ise özel yazmayı planlıyorum.Çankaya Hukuk 80 binlere kadar inmiş durumda.Geçen sene 296 ile giren olmuş hatta.Onu kastetmiştim.Asıl hedefim tabiki devlet ama yarım dönem çalışmam yetmez ise özel üniversiteye gideceğim gibi gözüküyor.
Alıntı:
Wolly Sarper rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim lakin ben devlet olmaz ise özel yazmayı planlıyorum,Çankaya Hukuk 80 binlere kadar inmiş durumda geçen sene 296 ile giren olmuş hatta onu kastetmiştim.Asıl hedefim tabiki devlet ama yarım dönem çalışmam yetmez ise özel e gideceğim gibi gözüküyor...
Hakkınızda hayırlısı olsun..
Ben geçen sene 19.456. oldum ve hiç bir hukuk fakültesi olmadı.Bu sene derecem 4182 oldu ve İstanbul Hukuk'tayım.Yani senin sevdiğin başarı öykülerinden biri de benimki:)
İstanbul Hukuk en son 5190. öğrenciyi almıştı.Bu seneki dereceler için forumumuzu gezmeni tavsiye ediyorum.Siteye son puanlar eklendi çünkü.
90-100bin arası iyi bir fakülteye girmen imkansız zaten.Ben 322 puanla 19.456. olmuştum ki bu her sene sınavın zorluğuna göre değişir.
Hedefin en kötü ihtimalle ilk 5000 olmalı.Başarılar.
Not: Konu devamını okumamışım özür diliyorum.Özel okul düşünüyosan yeterli olur sanırım bilgim yok.Tekrar başarılar:)
Cevap: Geç de olsa hukuku seçebilmek
Deniz YÜCESAN' a alkış:ok
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Deniz YÜCESAN' a alkış:ok
Sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.Benden çok daha başarılı arkadaşlarım var.Hukuk fakülteleri başarı öyküleriyle dolu.Yine de teşekkür ederim :)
Benim durumum da konuyu açan üyeye benzer nitelikteydi.Çok iyi bir puanla Dokuz Eylül İng. İşletme'yi kazandım ve bir önceki tercihim olan Dokuz Eylül Hukuka(Dokuz Eylül Hukuk'u da ailemin zoruyla yazdım) çok az bir puan farkı ile giremedim.Aslında o zamanlar Hukuk istemiyordum işletme benim istediğim bölümdü ayrıca İng. İşletme'yi kazandığımda puanım Anadolu'daki birçok devlet üniversitesinin Hukuk bölümüne yetiyordu.Daha sonra İşletme bölümünde eğitime başladım hazırlığı çok zorlanarak :) geçtikten sonra 1.sınıfta bu bölümün bana göre olmadığını farkettim ve gördüğümüz Temel Hukuk dersinde aslında Hukuka ne kadar çok ilgim olduğunu farkettim.Ardından tekrar Öss'ye girdim ve şu anda Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeyim.Hukuk okuduğum için de çok mutluyum.