Cevap: Eczacıların gözünü toprak doyursun!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hala sm.Sezen gibi, konu başlığı ve içeriğinin abartılı ağır seçildiğini düşünüyorum.
Bu durumda önünde kuyruklar oluşan bir arzuhalcinin , kuyruktaki kişi sayısı/saat ortalamasının 10 olduğunu düşünseniz, 6 saat çalışsa,60kişi günlük, her işlem için 20TL alınsa,60x20=1200TL 1200x 20gün deseniz,eder 24.000TL aylık, 288.000TL yıllık kazanç!!!
Sayın Kırcalı,
Önce eczacıların gelirini masaya yatırdık, arkasından arzuhalcilerinkini, konu uzadıkça sırayla avukatların, doktorların ve diğer meslek gruplarının gelirlerini de masaya yatırırız.
Önceki yazımda "kuyruk" derken yanımdaki arkadaşın boş otururken başımda bekleyen iki, üç kişinin varlığından söz etmeye çalışmıştım. Siz bunu 1970'li yılların ortalarındaki benzin, Sana yağı, sigara kuyruğu gibi algılamışsınız.
Arcuhalcinin kazancıyla ilgili hesabı sanırım bir espri olsun diye yaptınız. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Ancak iyi oldu, inanın epeydir böyle gülüp keyiflenmemiştim:))
Ancak endişeye kapılmadım da değil:DD Hesabınızı ciddi sananlar daktilosunu, masasını, taburelerini alıp adliyelerin önüne sökün edecek, başlayacak bizim mesleği icra etmeye. Kolay değil bu işsizlikte ayda 24.000.-TL fena para değil doğrusu:DD Bu durumda tabii ki, aylık 24.000.-TL olan kazancımız bir anda 8-10 bin TL ye düşüverecek:DD Diğer bir endişem de; yazınızın maliye tarafından ciddiye alınıp başımıza vergi memurlarının dikilivermesi:DD
Diğer taraftan konu başlığının abartılı olduğunu düşünüyorsunuz. Bu, kişisel fikrinizdir, bir şey diyemem. Ancak burada kullanılan "gözünü toprak doyurmak" ifadesi bir deyim olarak kullanılmış olup iyi kazanmasına rağmen gözü doymamak anlamında kullanılmıştır. Değilse eczacı ölsün, gözüne toprak dolsun, şöyle böyle olsun gibi bir beddua içerisinde değiliz. Nitekim böyle olduğu yönetim tarafından da kabul edilmeseydi başlık değiştirilirdi diye düşünüyorum. Saygılarımla,
Toprak doyursun
Göz ile Toprak ilişkisi
Gözün doyumsuzluğu
Doyumsuzluğun son bulduğu yer TOPRAK
Aç Gözlü
İlginç Gözle Mide Bir tutulmuş
NEDEN?
Eyleme katılan eczanelerin sözleşmeleri fesh edildi
SGK eyleme katılan eczanelerin sözleşmelerini fesh etti. 25 bin eczanenin sözleşmesi, halkın sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle fesh edildi.
YENİ ŞAFAK İNTERNET
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eyleme katılan eczanelerin sözleşmelerini fesh etti. 25 bin eczanenin sözleşmesi, eyleme giderek halkın sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle fesh edildi.
İlaç dağıtımlarının hastanelerde yapılması için çalışma başlatılırken, SGK, tek tek eczacıları ziyaret ederek, eyleme katılmayanlarla anlaşma yapmaya başladı.
16.12.2009
http://yenisafak.com.tr/Gundem/Defau...rea=4&i=229196
Avukatların vergi sonrası gelirleri de şöyle imiş;
-Belirli bir aralığa kadar yazıyorum-
Aylık Tahsil Ettiğiniz Nakit (=Kesilen Fatura): 2000-YTL
Ödemeniz Gereken KDV Vergisi: 360-YTL
KDV Sonrası Geliriniz: 1640-YTL (Aylık) 19680-YTL (Yıllık)
Masraf Gösterilebilecek Giderler (12.000-YTL) Düşüldükten sonra Matrahınız : 7680-YTL
Gelir Vergisiniz: 1161-YTL (Yıllık) (Aylik 97-YTL)
Aylık Gideriniz (Masraf+KDV+Gelir Vergisi): 1957-YTL (1500+360+97)
Vergi ve Masraflar sonrası cebinize kalan NET para : Ayda 43-YTL
Aylık Tahsil Ettiğiniz Nakit (=Kesilen Fatura): 2500-YTL
Ödemeniz Gereken KDV Vergisi: 450-YTL
KDV Sonrası Geliriniz: 2050-YTL (Aylık) 24600-YTL (Yıllık)
Masraf Gösterilebilecek Giderler (12.000-YTL) Düşüldükten sonra Matrahınız : 12600-YTL
Gelir Vergisiniz: 2145-YTL (Yıllık) (Aylik 179-YTL)
Aylık Gideriniz (Masraf+KDV+Gelir Vergisi): 2129-YTL (1500+450+179)
Vergi ve Masraflar sonrası cebinize kalan NET para : Ayda 371-YTL
Alıntı:
Bora Baykal rumuzlu üyeden alıntı
Avukatların vergi sonrası gelirleri de şöyle imiş;
Vergi ve Masraflar sonrası cebinize kalan NET para : Ayda 43-YTL
:):):):)
:)
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
:):):):)
Bu benim araştırmam değil; Bu konuda uzman olan kişilerden bir araştırma yaptım ve aktardım.
[QUOTE=Hakkarili Arzuhalci;321529]Eyleme katılan eczanelerin sözleşmeleri fesh edildi
SGK eyleme katılan eczanelerin sözleşmelerini fesh etti. 25 bin eczanenin sözleşmesi, halkın sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle fesh edildi.
AKP'nin dilinden düşürmediği "demokrasi" konusundaki yüzünü birkezdaha göstermiştir.
Taraflarla konuşmadan görüşme yapmadan yapılan tek taraflı fesh padişahım çok yaşa anlayışını göstergesidir. Hakkını arayan her kesime baskı işçiyi,memuru,makinisti. sendikacıyı işten at sustur "demokrasi"den bahset..
Alıntı:
Bora Baykal rumuzlu üyeden alıntı
Bu benim araştırmam değil; Bu konuda uzman olan kişilerden bir araştırma yaptım ve aktardım.
Araştırmanız avukatların kazancını da burada masaya yatırıp tartışma başlatacak nitelikte olmuş:)
Bir arzuhalcinin bile ayda 24.000.-TL (!) kazandığı ülkede avukat 43.-TL kazansın, olacak şey mi?:):)
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Araştırmanız avukatların kazancını da burada masaya yatırıp tartışma başlatacak nitelikte olmuş:)
Bir arzuhalcinin bile ayda 24.000.-TL (!) kazandığı ülkede avukat 43.-TL kazansın, olacak şey mi?:):)
Sn.hakkarili arzuhalci,
o örnek hesaplamayı sizin verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak ben yapmıştım,ucunu bana dokundurduğunuzdan katılmadan edemeyeceğim.
Ben o hesabı yaparken tek amacım vardı, yanlış hesaba tepkiniz ne olacak?
Beklediğim tepkiyi verdiniz, savunmaya geçtiniz aslında öyle olmadığı konusunda ikna turlarına çıktınız.
E eczacılar da aynı şeyi yaptı!!
Şimdi sorarım size bu tepkiyi eczacılar gösterince gözünü toprak doyurmalıysa, arzuhalcilerin gözünü ne doyurmalı?
Bu soruyu soruş amacım da konuya ilk dahil oluş sebebimle aynıdır:Seçtiğiniz başlığın gereğinden fazla ağır olduğunu düşünüyorum.
Yeni isimler,yeni denklemler...
YENİ İSİMLER, YENİ DENKLEMLER
ECZA DEPOSU = HEDEF ALLİENCE = ETHEM SANCAK
ZİNCİR ECZANE = DRUGSTORE = CÜNEYT ZAPSU
HASTANE = MEDİKAL PARK = ETHEM SANCAK
MEDİKAL = MT = MURAT VE TURAN SANCAK
MUAYENEHANELER KAPANACAK!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlet hastanelerindeki doktorlara muayenehanelerini kapatma mecburiyeti getireceklerini söyledi.
ECZANELER KAPANACAK
ANKARA Hükümetin bir süredir; hazırlığını yaptığı “á àá àá àá à Store” olarak bir çok Avrupa ülkesinde de uygulanan Zincir Eczane uygulaması için ortam hazır.
Semt eczaneleri olarak bilinen küçük sermayeli eczaneler; borç batağının yanı sıra sıkı denetimler ile de kapanma noktasına geldi. Çok sayıda eczanenin kapanmasının ardından á àá àá àá à Store’lar için yasal kapı açılacak. Büyük sermayelerin girebileceği sistemin gelmesiyle; tek bir eczacının işlettiği semt eczanelerinin yeri olmayacak
ZİNCİR ECZANE = CÜNEYT ZAPSU
Eczane zincirlerinin, Cüneyt Zapsu ve kardeşleri (ve tabii ki adı kayıtdışı tutulan diğer isimler!) tarafından kurulan ve Amerikan AIG şirketinin hemen ortak olduğu ve ucu Suudi sermayesi ile çok uluslu büyük ilaç sermayesine dayanan “FOR YOU” şirketi ve bu şirketin açtığı “DRUGSTORE” isimli marketlere peşkeş çekileceğini herkes biliyordu.
Zapsular önce şirketlerini kurdu, gerekli dış bağlantılar oluşturuldu, belirli sayıda mağaza açıldı ve arkasından sayın milletvekili Aziz Akgül tarafından yasa teklifi verildi. Yani serbest piyasa koşullarında düşünüldüğünde, Zapsu lar lehine tüm “haksız rekabet koşulları” oluşturulduktan sonra yasa teklifi verildi
HASTANELER KAPANACAK
ÇÜNKÜ YENİLERİ AÇILIYOR ve ESKİLER NEDENSE YENİ ÇIKAN YASA VE YÖNETMELİKLERE UYGUN DEĞİL.
Medical Park Sağlık Grubu 2 yılda 30 hastane açacak
Göreceksiniz AKP hükümeti en hızlı geri ödemeyi bu hastanelere yapacak.
Halkın büyük çoğunluğunu uluslararası standartlarda sağlık hizmeti veren, ‘A’ grubu hastanelerle buluşturmak üzere yola çıkan Medical Park Sağlık Grubu, hızla büyüyor.
Sağlıkta büyük buluşma adını verdileri bu projeyle Türkiye nüfusunun yüzde 70’ine ulaşmayı hedefliyorlar.
SANCAK GRUBU = ETHEM SANCAK
Ethem Sancak, Türkiye’de 1.5 milyar dolar ciro yapan ve ilaç dağıtımının yüzde 40’ını kontrol eden Hedef Alliance’ın sahibi…
MEDİKALLER DE KAPANACAK
KALAN HASTANELER VE ECZANELER SANCAK GRUBUNA AİT OLACAK.
TEDARİKÇİLER DE: İLAÇTA HEDEF ALLİENCE, MEDİKALDE MT.