Cevap: 18 ay sigortasız çalıştım avukatsız dava açtım

Şu anda şahit/delil listesi vermenizi önermem. Eğer tensip zaptında bu konuyla ilgili bir madde varsa verin tabii ki.
Ancak öyle bir madde yoksa ilk duruşmada hakim zaten size kesin süre verecektir bu hususlarla ilgili.
Hem ilk duruşmada davalının cevap dilekçesi ve delillerini gördükten sonra delillerinizi somutlaştırmanız bence daha uygun olur.
Karşı tarafın nasıl bir savunma yapacağını bilmeden şahitlerinizi neye göre dinleteceğinizi de bilemeyebilirsiniz. Ola ki, onların ileri sürdüğü olayların aksini ispat yükünüz olabilir.
Bu sebeple eğer tensipte yoksa ilk duruşmayı bekleyin. Cevap gelirse cevap dilekçesini ve davalının delillerini inceleyerek kendinize rota belirleyin.

Teşşekürederim İlknur hanım.Yanlız sanırım bana gelen çağrı kağıdı tenzip zaptı oluyor değil mi?Ben dava açmadan önce bir çok avukatla görüştüm(avukata verecektim davayı fakat maddi yetersizlikten veremedim) elimdeki delillerin hepsinin önemli olduğunu ve hepsininde delil niteliğinde olduğunu söylemişti.
 O halde ben yazacağım dilekçede hem tanıkların isimlerini adreslerini ve delilerimi belirtip , dilekçe ekindede delillerle beraber teslim etmeliyim...
  Ynlışım varsa yardımlarınızı tekrar bekliyorum.Bilgilendirmeleriniz için tekrar çok teşşekkürederim.

Biz dava açarken verdiğimiz ilk dilekçede dilekçenin ekleri şeklinde delil niteliğindeki tüm evrak fotoğraf vs dosyayı vermiştik .tek eksik şahit listesini içeren dilekçe idi.mahkeme çağrı kağıdındada haliyle şahitlerin ismi mevcut değil .bu bir zaman kaybı olacak ama  avukat hanımın yazdığı gibi olumları yanlarıda küçümsenmeyecek niteliktedir

Teşşekkürler.Ben yinede şahit listesini vermek istiyorum.Bu konda herhangi bir sakınca olmaz herhalde.

olmaz sanırım ama ben hukukçu değilim ilknur hanıma sormak lazım yinede:)

Alıntı:

taralay rumuzlu üyeden alıntı

Teşşekkürler.Ben yinede şahit listesini vermek istiyorum.Bu konda herhangi bir sakınca olmaz herhalde.

Siz bilirsiniz.
ben olsam, karşı tarafın savunmasını görmeden vermezdim.

+
Tanıklarınızı bildirseniz bile, hakim tanıklara davetiye çıkarılması kararı vermediği sürece de onlara davetiye çıkarılmaz. Erken bildirmekle dava sürecini hızlandırmış olmazsınız yani.

İsim listesini vermedim diyelim; dava günü getirsem şahitleri hakim dinlermi?
Ayrıca delillerimi ben dilekçede belirttim fakat vermedim.Elimde her ay maaş ödemesine dair belgeler makbuzlar ve resimler var.Bunları vermelimiyim?

Yukarıda demin sorduğum yanıtı zaten vermişsiniz.Teşşekkür ederim.