Cevap: Bir hakimi HSYK na şikayet ettim
Alıntı:
romeo1973 rumuzlu üyeden alıntı
Eğer bu ülkede savcılar ve hakimler her haltı yemekte serbest bırakılırsa, onlar da birer vatandaş gibi muamele görmezlerse birçok masum insan bundan çok zarar görecektir. İnsanoğlu nefsine her zaman yenik düşebilir. Bu insan bir hakim de olabilir bir savcı da bir başbakan da. Her insan suç işleyebilir. Ama suç işleyen kişiler hakim veya savcı olur da yargılanması engellenirse işte ortaya zekeriya öz gibi savcılar çıkar insanları suçsuz yere hapislerde çürütür, siyasi emellerine hizmet ettiği vatan hainlerinin eski makam arabalarını kullanacak kadar yüzsüzleşebilmektedir. Sorarım size dünyada bir örneği daha var mı?
Yazım hatası oldu herhalde!
Yargıtay yolunuz açık; dilerim orada da heyet halinde karar veren tüm hakimleri yanlış karar verdiler diye suçlamazsınız..
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce de birkaç forumda yazdığım gibi bu ülkede hakimler ve savcılar hakkında yapılan şikayetlerden olumlu bir sonuç alınabilmesi mümkün değildir.
HSYK'ya verdiğiniz dilekçeniz Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne sevkedilecek, onlar da hakimi suçlu görse bile size verdikleri cevapta hakim hakkında bir işlem yapılmasına gerek görülmediği sonucuna vardıklarını bildireceklerdir.
Bu cevaba karşı her ne kadar idari yargı yolu açık ise de buradan da leyhinize bir karar çıkması mümkün değildir.
Ben bunu buradan defalarca yazdım. Aksini iddia eden varsa buyursun çıksın ben şikayet ettim de şu olumlu sonucu elde ettim desin. Ben iddia ediyorum ki yoktur!
Merhaba konu eski biraz ama bugün sonuçlandı : Evet bende sonuç alamadım.
Benim davamda suçu işleyen ip numarası karşı tarafa ait çıktığı halde bana dava açan savcı hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Dilekçelerme cevap dahi alamadım 3 sene oldu. Sonra bir karar gelmiş bir beni suçlu ilan etmedikleri kalmış. ip nosu karşı tarafın ama ben ne iftira davası açabiliyorum ne ip nosunu elde etmeyen savcı hakkında işlem yapılıyor ne de 7500 TL zararım karşılanıyor.
iş ahirete kaldı ...
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba konu eski biraz ama bugün sonuçlandı : Evet bende sonuç alamadım.
Benim davamda suçu işleyen ip numarası karşı tarafa ait çıktığı halde bana dava açan savcı hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Dilekçelerme cevap dahi alamadım 3 sene oldu. Sonra bir karar gelmiş bir beni suçlu ilan etmedikleri kalmış. ip nosu karşı tarafın ama ben ne iftira davası açabiliyorum ne ip nosunu elde etmeyen savcı hakkında işlem yapılıyor ne de 7500 TL zararım karşılanıyor.
iş ahirete kaldı ...
HSYK ya şikayetin pratik olarak hiç bir anlamı yok. Kendi verdikleri istatistiklere göre gelen şikayetlerden sadece yüzde 5 i hakkında soruşturma açılıyor. Bunlarında yüzde kaçında hakim/savcı kusurlu bulunuyor belli değil (yine yüzde 5-10 gibi küçük bir rakamsa benim için süpriz olmaz). Neticede HSYK da Türkiyedeki baştan ayağa çürümüş ve iflas etmiş hukuk sisteminin bir parçası.
Bende önümüzdeki günlerde davamla ilgili HSYK başvuruda bulunmayı planlıyorum. Ama benim esas bekletim, AİHM giderken madde 13 ihlali için HSYK nın bir şey yapmamasını AİHM de argüman olarak kullanmak.
bende hakimin birini şikayet etim ama 1 sene sonra bilgi edime istedim gelen cevap biraz tuhaf pekala bu sonuç olumlu olmazsa avrupa insan haklarına başvuramıyormuyuz
Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Bilgi Edinme Bürosunun 08/05/2018 tarihli ve
73052163-622.03/550 sayılı yazısı ekinde gönderilen 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
uyarınca yaptığınız başvurunuz değerlendirilmiştir.
Kurulumuza göndermiş olduğunuz 23/05/2017 tarihli ve 1700731495 sayılı Bimer
başvurunuz üzerine, 2017/8656 sayılı dosya kapsamında başlatılan ve tamamlanmayan
inceleme sonuçlandığında tarafınıza ayrıca bilgi verilecektir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
henuz inceleme yapilmadi ama yapilacak diyor...
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi