Cevap: Haneye tecavüz silah çekme
yıl olmuş 2014. ama bilgi vermek istedim. mahkeme sonucu ile ilgili. mala zarar veme ve haneye tecavüzden 2 yılın altında bir hapis cezası aldım. oda 2.000 tl para cezasına cevrildi. ayda 100 tl, 100 tl ödeyerek o borcu bitirdim. 5 yıl gözetim altında olacakmışım. şu an sanırsam 4 yılı bitti. bir işe başvuru yaparken sabıkam çıkıyor. sabıka kağıdındaki arkasındaki kodları googleye yazınca, kundaklama vs vs birşeyler çıkıyor. tabi haliyle bunu gören iş yerleri beni işe almıyor. mahkeme dava dosya içeriğini alıp iş başvurusu yaptığım yerlere sunmak zorunda kaldım. bir kişi okuyup, vayyy be adalete bak diyerek işe aldı. 2 yıldır çalışıyorum. hepinize teşekkür ederim. iyiki varsınız.
Alıntı:
gizemliyolcu rumuzlu üyeden alıntı
of allahım of inanamıyorum ya anladığım kadarı ile her halukarda hapis yatacağım herhalde. 2 yılın altında olursa sanırım para cezasına dönüştürülebiliyormuş. Maddi durumum iyi olmamasına rağmen hertürlü para cezasına rağzıyım ama hapis benim en çok korktuğum şey.
kesin bİrŞey yok 2 yilin alti ÜstÜ para cezasi dİye dİrek hapİs cezasida verebİlİr sİzİn bİldİĞİnİz yanliŞ
Dile kolay. Konuyu açalı 6 yıl olmuş ve sabıkam silindi. Sabıkasız ve temiz bir sicile sahip olmak çok güzel.