Cevap: Eşin mal varlığından hak iddia etme
Sayın Av.İlknur Hanım, boşanma olmadan evin tüm eşyalarını korumak, ortak konutta muhafaza etmek mümkünmüdür? Ben henüz boşanmadım, boşanmayı da düşünmüyorum. Amacım evimizin eşyalarını ortak konutumuzda muhafaza edip eşimin eve dönmesini beklemek. Yani 3 yıllık bekleme süresinde belki fikirleri değişir diye düşünüyorum. Eşyaların maddi önemi yok benim için. Önemli olan yuvanın korunması. Bu konuda hukuki olarak ne yapabilirm, tavsiyenize ihtiyacım var. Saygılarımla
Sayın Erhan.ist,
Eşya davası için boşanma olması gerekiyor.
Sizin talebiniz bana pek mümkün görünmüyor.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erhan.ist,
Eşya davası için boşanma olması gerekiyor.
Sizin talebiniz bana pek mümkün görünmüyor.
Ben boşanma davası sürerken eşya alacak davası açtım, "eşyalarımı evden kaçırdılar" diye mahkemeye başvurdum. Hakim önce yediemin olarak eşyaların ortak konutumuza gönderilmesi kararını verdi. Bu kararı verdikten sonra hakime bir yanlışlık olup olmadığını 2 defa sordum. İcra dairesine emir yazdı ve eşyalarımızı ortak konutumuza geri götürdüm. Ardından eşimin avukatı itiraz edince hakim hiçbir hukuki gerekçe göstermeden ortak evimizdeki eşyaları icra yoluyla kayınvalidemin evine gönderdi.Mahkeme kararı kesin olduğu için temyize gönderemedim. Şimdi ortada devam eden bir evlilik varken eşyaların bölüşülmesini veya götürülmesini anlayamıyorum. Boşanma kesinleşmedi, yargıtaydan reddolabilmesı da mümkün görünüyor. Başka bir hukuki yolu yokmudur?
Eşyalarınız hakkında verilmiş olan ara kararını nihai kararla birlikte temyiz edebilirdiniz. Ettiniz mi?
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Eşyalarınız hakkında verilmiş olan ara kararını nihai kararla birlikte temyiz edebilirdiniz. Ettiniz mi?
İlknur hanım, mahkemenin kararı kesin olarak verdiği için temyiz edemedim. Yerel mahkeme kesin karar verebiliyor mu? Yoksa hakim yanlış yazmış olabilir mi?