13 yılını beraber geçirdiğin bir insanı hemen kesip atamıyorsunuz.
Bir sorum daha olacak bu süreçte benim evimi boşaltmam bana ilerde sorun olabilirmi tek başıma maddi olarak zor durumdayım çünkü.
Printable View
13 yılını beraber geçirdiğin bir insanı hemen kesip atamıyorsunuz.
Bir sorum daha olacak bu süreçte benim evimi boşaltmam bana ilerde sorun olabilirmi tek başıma maddi olarak zor durumdayım çünkü.
Eşinizin çalışması sebebi ile maddi destek amaçlı istediğiniz anlaşılıyor bu son cümlenizden. Eğer eşinizi seviyorsanız evi boşaltmazsınız. Boşanma davasında eşiniz ve eşinizin şahitleri evi tasfiye ettiğinizi muhakkak söyleyeceklerdir. Bu söylem sizin aleyhinize olur. Ayrıca eve dön çağrısı yapacaksanız evi boşaltmamanız gerek. Eşinizin eve dönmesini istiyorsanız boşaltmazsınız. Evi boşalttıktan sonra da eşiniz geri döiye sinir krizi geçirmeye hakkınız yok. Madem ki 13 yıllık beraberliği kestirip atamıyorsanız evi boşaltmanız da çok anlamsız! Kimse de mantıklı bulmaz. Hakim bile.
Eşim çalışmıyor yani en azından bana öyle söylüyor şuan benim ev yüzünden sorunum var yani annemlerin yanında olsam çalıştığım için bir sorunum olmayacak.Açıkçası şimdi o çalışmadığı için bana karşı maddi bir talebi olabilirmi ondanda korkuyorum.Bana kalırsa o hala eski işinde çalışıyor ama benim hak taleb etmem için bir avukatının taviyesiyle yapılmış bir oyun.Şuanda benim ondan maddi talebim yok çünkü ayrılmak istemiyorum.Ve açılacak olan davanın iptali için uğraşacağım.BU süreçte tek merak ettiğim nasıl iftiralara uğrayacağım ailesi tarafından nasıl çıkıp orda yalan öylecek kocaman insanlar onları bekliyorum.
Evi boşaltıp annenizin yanına taşınırsanız eşinizin eve dönmesi için ihtar çekemezsiniz haberiniz olsun. Ayrıca hakime de bunu izah edemezsiniz. Yani hem evi boşaltıp hemde eşinizin geri dönmesini. Sizi samimi bulmaz. Maddi sıkıntınız olduğu için annenizin yanına taşınsanız eşinizin sizi terk etme sebebinin de ne olduğu ortaya çıkıyor demektir.
Evet haklısınız çok mantık dışı bir hareket olur hem evi boşaltım hemde boşanmak istemiyorum demek.
Karşı taraf 6 aydır ayrı olmamıza rağmen hala dava açmayıp beni anlaşmalı boşanmaya ikna etme çabaları çok garip geliyor .
Gerçi ellerinde geçerli bir sebep yok avukatı belki böyle dediği için anlaşmalı boşanmak istiyor.
Eğer ben bu davayı reddettiremezsem.Biz hala evliyken ve henuz dava açılmadan aracımızı sattığı için ben ondan hak taleb edebilirmiyim.?Aracın bir kısmını nakit bir kısmınıda kredi ile almıştık fakat kendi adına bireysel kredi çekmişti.Şİmdi bana o aracı satıp kredi borcunu ödediğini belirttiyor.Ben herhangibir hak iddaa edebilirmiyim?Sonuçta o araç alınırken ikimizde çalışıyorduk.Benimde katkım oldu.
şuanda çalışmadığı için ben ona herhangibir tazmınat veya nafaka davası açabilirmiyim?
Bayanım :)
ben onun aslında çalışmadığına da inanmıyorum.Yani sanki sırf bana para vermemek için yapıyor diye düşünüyorum.Ama ben ilk etapta zaten boşanmak istemiyorum.Ve dediğim gibi davanın iptali yönünde çalışacağım.En son eğer iptal olmazsa sonuçta mal kaçırmak olmuyormu onun yaptığı.Beraber aldığımız aracı satmak benimde payım var sonuçta.
Diğer yazımda belirttiğimi tekrar edeceğim. Eşinizden satılan araba ile ilgili payınızı talep edin madem. Eğer eşiniz anlaşmalı boşanmak istiyorsa sizin talebinize kayıtsız kalmayacaktır.
Anlaşmalı boşanırım ama şu talebim var diye eşinize belirtin. Eğer maddi taleplerinizi kabul etmez ve boşanma davası açarsa, sizde dava açması ile beraber tedbir nafakası davası açın. Eğer çalışmıyorsanız,geçiminizi sağlamak adına şimdi bile tedbir nafakası davası açabilirsiniz. Çalışmaması nafaka bağlanmasına engel değil çünkü.
Ayrıca eşinizin açacağı boşanma davasını redettirmek için sizde şahitler sunarsınız. eşinizle hiçbir geçimsizliğinizin olmadığını söyleyen ve sizin eşinizi sevdiğini söyleyen şahitleriniz olursa, eşinizin açtığı boşanma davasını hakim rededebilir. Rededebilir diyorum çünkü eşinizin ne iddia edeceğini,şahitlerini,şahitlerinin söyleyeceklerini bilemiyorum.
Eşinizin açtığı boşanma davası rededilirse, eşiniz kusurlu olmuş olur. 3 yıllık süre içinde aynı maddeden boşanma davası açamaz. 3 yıl beklemek zorunda. 3 yıllık fiili ayrılık sebebi ile boşanma davası açabilir. Ama bu süreç baya meşakkatli bir süreç eşiniz adına. Çünkü çekişmeli boşanma davası ortalama 1,5 yıl sürer. Üstüne temyize götürebilir eşiniz ya da siz. En az 1 yıl da temyizin sonucu gelir. 3 yıllık ayrılık süresi temyizden sonra başlayacak. Bu süre bitince 3 yıllık fiili ayrılık ile boşanma davası açma hakkına ikinzde sahipsiniz. Tazminat ve nafaka taleplerinizi bu yeni davada belirtebilirsiniz. Bu davanın bitmesi ve temyiz sürelerini de sayarsak toplamda en az 7-7.5 yıl boşanmayı beklemek zorunda kalacaktır.
Siz maddi taleplerinizi eşinize sunun. Kabul etmezse tedbir nafakası mahkemeden talep eder, geçindiğinizi ispat edersiniz diye düşünüyorum.
Hatta aklıma şu da geldi. Eşinizi sevdiğinizi mahkemeye ispat etmek için an evvel eve dönmesi için resmi olarak ihtar geçebilirsiniz. Maddi taleplerinizi kabul etmez ve boşanma davası açarsa sizde bu eve dön çağrınızı mahkemeye delil olarak sunabilirsiniz.
Ben zaten boşanmak istemediğim için ona anlaşmalı bir boşanma önermek istemiyorum.
Anladığım kadarıyla ben davayı iptal ettirirsem en az üç yıl fiili ayrılıktan dava açar ama onunda temyiz süreleri felan 7-7.5 yıl sürer yanlış anlamamışım dimi?
Birde ben çalışıyorum çalışmayan o o nedenle tazminat yada aracın parasını isteyebilirmiyim diye merak ediyorum.
Benim şahitlerim ortak arkadaşlarımız ve belki bir kaç arkarabam olacak.Akrabalarım sanki hakim karşısında etkili olmaz diye genelde ortak arkadaşlarımızı çağıracağım.Zaten hepsi gönüllü bu konuda oraya gidip olanı biteni yani doğruları konuşacakları için çekinceleri yok.
Benim merak ettiğim bir konuda örneğin karşımıza hiç tanımadığımız birini arkadaşımız diye çıkarabilirmi şahit olarak yani yada onun 1. derece akrabaları şahit olacak mahkeme karşısında ne kadar etkili olur .Sonuçta onu korumak için yalan söyleyen insanlar olacaktır.