Gerçekten şu anda aldığım yanıttan dolayı size çok teşekkür ediyorum.Evet polisi arıyacağım.
Avukatımlada görüşeceğim.iyiki bu siteye üye oldum.tekrar teşekkür ediyorum.
Printable View
Gerçekten şu anda aldığım yanıttan dolayı size çok teşekkür ediyorum.Evet polisi arıyacağım.
Avukatımlada görüşeceğim.iyiki bu siteye üye oldum.tekrar teşekkür ediyorum.
Elbette edeceğim.Eminim benim gibi birçok kişi aynı sorunu yaşayıp çözemiyor onlarada faydam olursa ne mutlu bana.Teşekkür ederim .İyi çalışmalar.
"Yaklaşık 20 gün önce altında kahvehane olan bir ev satın aldık. Alırken sormamıza rağmen yalıtımın olduğu, kesinlikle gürültünün 1. kata gelmediği söylendi. Fakat televizyon ve insanların gürültüsü saat gece 12'ye kadar sürüyor. İnternet sitelerinde yaptığım araştırmada "Apartman yönetim planı" adı altında bir belge buldum. Bu belgenin yasaklar bölümünde apartman altındaki dükkanın kahvehane, oyun salonu vb. olarak çalıştırılamayacağı veya kiralanamayacağı belirtiliyor. Bu yasak, apartman olarak alınabilecek bir yasak mıdır, yoksa genel bir kanun mudur? Bu konuda nasıl bir girişim yapmalıyım?"
Daha önce yukarıdaki soruyu sormuştum ve bir üye arkadaş:
Yönetim Planında yasaklanan bir iş apartmanda yapılamaz.
Hele ki umuma açık yer kiralanması ayrıca her bir kat malikinin ayrı ayrı rızası ile mümkündür. Kahvenin kapatılması için tapudan alacağınız tasdikli Yönetim Planı ile belediye ve emniyet müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
Buna istinaden tapudan apartman yönetim belgesini aldım. Belgede "Dükkan malikleri dükkanlarını diğer kat maliklerini rahatsız edecek nitelikteki işler için kullanamaz ve başkalarına da kullandıramazlar"ifadesi var. Bunu belediyeye giderek gösterdim. Pek açık bir ifade yazılmadığını, rahatsız edecek nitelikteki işler deyince kahvehane anlaşılır mı falan dediler. Dedim ki ben her gün rahatsız oluyorum. BU konuda ne yapmalıyım. Yadım edebilirseniz çok sevinirim.
S.A.
Kıymetli arkadaşlarım ve hukuk çalışanları.Ben ankarada bir okulda idarecilik yapan bir öğretmenim.bundan 5 yıl kadar önce bir daire satın aldım.geçen 2 yıl içinde üstüme bir kiracı taşındı.bunlar doğuştan obez bir aile olduklarından sadece yürümeleri bile evde kamyon gürültüsünün oluşmasına yetiyor.fakat bunlar sadece yürümüyor koşuyor zıplıyor bağırıyor ve bunu yaparkende saat ayırt etmiyorlar.bazen oluyorki bu edepsizlikler sabaha kadar sürüyor.aile ile bi kaç defa görüştüm fakat anlama düzeyleri farklı,yönetimden karar çıkardık şikayet olmasın gelmesin diye fakat yine durum değişmedi.en son bu hafta zabıta ekibi evi bastı fakat ben okulda olduğumdan bunlar sadece konuşup gitmişler ne tutanak ne başka bişey yok.ben mahkemeye gitmeyi düşünüyorum ama apartmanda ablası babası vs yan dairelerde oturuyor yani çoğunluk desteğini asla alamam dolayısıyla şayet mahkemeye gidersem nasıl bir sonuç alabilirim ve bu işlem ne kadar sürer.bilgi aktarırsanız memnun olurum zira yakında adamı vurup suçlu olacam. saygılarımla..
Üst komşum devamlı yüksek sesle müzik dinliyor. Nazikçe defalarca uyardık, daha sonraları bağırdık çağırdık yine fayda etmedi. Polisi aradık polis gece 12'den önce biz bir şey yapamayız, zabıtayı arayın dedi. Zabıtayı aradık o da polisi arayın dedi. Durumu anlattık polis size yönlendirdi dedik tamam o zaman dediler. Yarım saat sonra geldiler. 2-3 gün sonra tekrar zabıtayı aradık yine geldiler. Ceza kesip kesmediklerini sorduk ceza kesmedik, kanunda boşluk var o yüzden ceza kesemiyoruz dediler.
Polisin gece 12'den önce herhangi bir şey yapamayacağı doğru mu? Bu gürültünün niye bir cezası yok? Kişi başı 50 TL ceza olsa en fazla 2-3 kere daha müziği açarlar bir daha açamazlar.
Selam, ayda 2 kere 15 günde bir hafta sonu ve bir aylık tatil için ancak alabilirsin çocuklarını. Abayasanın 10 uncu maddesi ne işe yarar bilmiyorum ama çocuklar için geçerli değil. Göstermezse de mal gibi hacizleyebilirsin çocuklarını. Burası Türkiye. Çocuklar 12-13 yaşlarına geldiklerinde şansını deneyip eğer o güne kadar sana düşman edilmedilerse belki tekrar dava açıp şansını deneyebilirsin. Kadın genelevde çalışsa yada aldatsa bile şansın yok. Babalar sanki çocuk yetiştiremez diye geri düşünceye sahip çok insanımız var. Her doğuranında anne olmadığını anlamalarını nasıl beklenir ki bu ülkede.
Selam, bu sorunu bende yaşamıştım. Maalesef bir sonuca varamadım.
Şu anda yeni taşınan bir sitedeyiz ve bu seferde yöneticinin zamansız havlayan köpeğini zabıtaya giderek şikayette bulunduk.
Dalga geçtiler. Gönderilen yazıyı gösterdiler ve elleri koları bağlı olduklarını söylediler. MK 737 umrunda bile değildi.
Zaten dava bile açsam gürültü oluyor diye ve 121 haneden sadece 2 haneye yakın olupta köpeğin havlamasından rahatsız olan, azınlıkta bulunmamız ve komşuların da bizim uyuyamamız dan umruda olmayıp davada tanık olarak 3 komşu çıksa ve rahatsız olmuyoruz dese. Çünkü alarm sistemi olarak gören var bu köpeği. Hakim ne sonuç verir :) ?
Hukuk devleti değil mi ?
Alo 176 ya ulaşmak gerçekten mümkün mü ?
Bu esnada birde Alma Marko davası aklıma geldi, Antalya da.
Çekimler esnasında bizim kanunlarıda yazan değerli kişilerle reportaj yaptık. Aldığımız bir cevap şok ediciydi.
Biz yeni Maddeler yazsakta belirli yaştan sonra hakimler bırak okumayı uygulamıyorlar bile dendi. Nasıl olsa yargıtay varmış. Benimde boşanma davamda başıma geldi bu cevap. Anayasanın 10 uncu madesini hiçe sayıyorsunuz dediğimde bana beyenmiyorsan yargıtaya git demişti hakim. Ne mutlu Türküm diyene miydi ?
Biraz konu dışı kaldı fakat gürültü konusunda neden yeterli hukuk olsun ki bu ülkede.