"Erkek Fatma" bana daha uygun..:DD
Printable View
Engin hoş görünüz çok teşekkürler.
Soruyu soran mavigece rumuzlu üye ne yaptı acaba?
Selamlar, konu halen güncelliğini koruyor, işlerim yüzünden şişli 6. icraya gidemedim, buraya baya da uzak sayılır, şuana kadar herhangi haciz felan gelmedi,
ben yine bir soru sormak istiyorum, durum bu haldeyken, XXX hukuk bürosuna veya alışveriş merkezine tazminat davası açarsam ne olur ?
sonuçta elimde adresime gelmiş bir MATBUAT var ayrıca cep telefonuma hacizin evlere uygulanacağını bildiren gelen mesaj var,
ve yine şundan da eminiz ki bizim böyle bir alışveriş veya kefilliğimiz yok, zaten mahkemede imza istenecek veya imzanın bize ait olmadığı anlaşılacaktır,
ilginizden dolayı teşekkürler, Saygılar
Uyarı gerçek bir icra işlemine dayandığı için tazminat konusunda bu aşamada zorlanırsınız.
Şu an yapmanız gereken acilen dosyadan örnek alıp borca kefilliğin olup olmadığı hususunda kesin kanıya varmak ve varsa itiraz yollarına baş vurmaktır.
Ancak bu yolu tükettikten sonra bir hukuksuzluk varsa sorumlusuna rucu edebilirsiniz.
beni arayan avukatlardan biriyle aramızda şöyle bir diyalog geçti.
ben avukada dedim ki - neden borçlunun kendisine kefilin kim olduğunu sormuyorsunuz ?
avukat da bana , borçlunun bunu söylemeyeceğini söyledi,
daha sonra başka bir bayan avukatla görüştüm, ona da durumu izah ettim bahsedilen kefilin eşimin olmadığını söyledim, ve ona da kefilin kim olduğunu borçluya sormalarını söyledim, bayan avukat bana aynen şöyle dedi.
daha önce icra için eve gittiğimizde borçlunun eşinin kefille görüşmek istemediğini söyledi, aralarında bir tür sorun varmış.
şimdi bu söylediklerinden ben ortaya şunu çıkarttım.
bunlar daha önce bizim eve hiç gelmediler,
ve borçlu ile kefil arasında bir uyuşmazlık sözkonusu,
ve cebime gelen mesajda İCRA TAKİBİNE AYLIK 500 TL taksit yapılmış, ancak eksik ve geç ödenmiştir diyor.
ve burdan da anlaşılacağı gibi daha önce icraya gidilmiş ve borçlar aylık 500 tl taksitlere bölünerek ödeneceği sözü alınmış. icra durudurulmuş,
son olarak ben şu aşamada davayı açarsam nerede zorlanırım ?
şişli 6. icraya gittim kefilin biz olmadığımızı anladım varsayalım, (çünkü biz değiliz) ancak sahte imzayla kefil gösterilmiş olabilir, bu da mahkemede ortaya çıkacaktır. Saygılar
Önce itiraz haklarınızı kullanmalısınız. İcra dosyasında kefil sıfatı ile imza eşinize ait değilse gerekli itiraz yolunu tüketip bunu ispatlaması gerekir. Bu yolu tüketmeden açacağınız davada kefil olmadığınız iddiadan öteye gitmeyecektir.