Cevap: İmkansız deliller ne kadar inandırıcı olur
Sn. erhan-1973,
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben asıl Yargıtay'dan korkuyorum, zira eşimin çevresi çok geniş, açtığım ve kazandığım tedbir nafakasının artırılması davasında herkesin dosyası 1-2 yılda dönerken bizim dosya ne hikmetse jet hızıyla sadece 2 ayda döndü üstelik nafaka tutarı düşürülerek. O yüzden şimdiki davada temyize temiz bir dosya yollayabilmek için her duruşmaya avukatımla beraber katılıyorum, delil ve belgelerde çok sağlam ancak karşımızda abartmıyorum 9 tane yalancı şahit var ve hepsi için suç duyurusu yapıldı. Ancak yinede hiç umudum yok.
İyi akşamlar.
Sayın Swan özür dileyerek sorabilir miyim, şimdiki davanızın konusu nedir? Boşanma davası mı yoksa nafaka davası mı? Ben tedbir nafakasının bir kuruşunu bile ödemedim, icra hukuk mahkemesi beni haklı buldu ve nafaka icra emrini iptal ettirdi. Zaten 2-3 ay sonra da kalkacağı için artık önemi kalmadı tedbir nafakasının.
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Swan özür dileyerek sorabilir miyim, şimdiki davanızın konusu nedir? Boşanma davası mı yoksa nafaka davası mı? Ben tedbir nafakasının bir kuruşunu bile ödemedim, icra hukuk mahkemesi beni haklı buldu ve nafaka icra emrini iptal ettirdi. Zaten 2-3 ay sonra da kalkacağı için artık önemi kalmadı tedbir nafakasının.
Tedbir nafakasını ara kararla icraya koyup aldım. Hapis cezası var sorun olmadı. Siz nasıl kaldırttınız bir fikrim yok.
ilk dava eşimin evi terk ederek açtığı "şiddetli geçimsizlikten boşanma davası" idi. Bu davası ıspatlayamadığı için reddedildi.
ikinci dava ise benim açtığım "tedbir nafakasının artırılması" davası idi. Bunu kazandım ancak temyize götürdü ve bir miktar düşürülerek onandı.
şimdi devam eden ise yaklaşık bir yıl önce benim açtığım "zina nedeniyle boşanma davası"
Yani 5 yıllık bir mahkemeler sürecinden bahsediyorum. Eşim evden giderken 2 celsede hallederim diyordu eşe dosta artık kime güvendiyse bilemiyorum. kendisi 5 tane avukat değişti bu arada.
Sayın Swan ben tedbir nafakası borcunun icra emrini iptal ettirdim. Maaşımın 1/4ünden daha fazla kesinti yapmak istiyorlardı, icra mahkemesi beni haklı buldu, onlar da fazla para kesmek istediler temyize gönderdiler. Onun sonucu da 1 yıl sonra gelir heralde. Tedbir nafakası ödememenin cezası da yokmuş onu da öğrendim. Ancak maaşına haciz yapabilirsiniz. Dava reddolursa tedbir nafakası konusunda da dava açabilmek için araştırma yapıyorum. Sizin dava 5 yıl sürdüğüne göre bizimkisi kimbilir ne kadar sürer:) Siz eşinize terke dayalı dava açsaydınız daha mantıklı değilmiydi?
Alıntı:
Sayın Swan ben tedbir nafakası borcunun icra emrini iptal ettirdim. Maaşımın 1/4ünden daha fazla kesinti yapmak istiyorlardı, icra mahkemesi beni haklı buldu, onlar da fazla para kesmek istediler temyize gönderdiler. Onun sonucu da 1 yıl sonra gelir heralde. Tedbir nafakası ödememenin cezası da yokmuş onu da öğrendim. Ancak maaşına haciz yapabilirsiniz. Dava reddolursa tedbir nafakası konusunda da dava açabilmek için araştırma yapıyorum. Sizin dava 5 yıl sürdüğüne göre bizimkisi kimbilir ne kadar sürer:) Siz eşinize terke dayalı dava açsaydınız daha mantıklı değilmiydi?
Evet terke dayalı dava açmak daha mantıklıydı ancak arkamdan çevrilen oyunların ortaya çıkması için sabırla beklemek gerekti. Eşim evden giderken çeşitli bahanelerle tartışmalar çıkarıp beni suçluyordu. Ancak aradan zaman geçince neyin ne olduğu anlaşıldı, şimdi benim vicdanım çok rahat. Ben çocuğuma hesap verebilirim ama o veremeyecek.
Sayın Swan size de geçmiş olsun gerçekten insanların bu şekilde haksızlıklara uğraması üzüyor insanları. Ne hayaller ve sevgilerle bağlandığımız insanlar sırf ayrılmak için ne dolaplar çeviriyorlar anlamak mümkün değil. Şimdi eşimin abisi ve arkadaşları beni ölümle tehdit edecek kadar ileri gitmeye başladılar. Amaçları beni boşanmaya zorlamak, bir nevi kabadayılık ve zorbalık yapmak. Ben şimdiye kadar kimseye bu konularda papuç bırakmadığım için savcılığa şikayet etmeye karar verdim. Üstelik öyle akıllılar ki facebook mesaj kutuma yazıyorlar tehditlerini. Anlayacağınız bu milletin çivisi çıkmış iyice !!!
Alıntı:
...Şimdi eşimin abisi ve arkadaşları beni ölümle tehdit edecek kadar ileri gitmeye başladılar...
ölümle tehdit ettikleri konuşmaları kaydedip, "beni ölümle tehdit ediyorlar" diye dava açıp ses kayıtlarını delil olarak sunsanıza... Ölümle tehdit, en azından "ağır hakaret" suçu kapsamına giriyor olmalı.
Bir de "eşimin abisi ve arkadaşları" derken, o arkdaşlar, abisinin arkadaşları mı, yoksa direkt eşinizin arkadaşları mı?
Alıntı:
inkaya rumuzlu üyeden alıntı
ölümle tehdit ettikleri konuşmaları kaydedip, "beni ölümle tehdit ediyorlar" diye dava açıp ses kayıtlarını delil olarak sunsanıza... Ölümle tehdit, en azından "ağır hakaret" suçu kapsamına giriyor olmalı.
Bir de "eşimin abisi ve arkadaşları" derken, o arkdaşlar, abisinin arkadaşları mı, yoksa direkt eşinizin arkadaşları mı?
Sayın İnkaya , beni ölümle tehdit eden kişi eşimin abisi ve yengesinin ortak arkadaşı olan birisi. Facebook profilinde ismi, telefonu, msn adresi vs herşey var. Bana 2 tane ölüm tehditi içeren mesaj yazmış. Bunları kaydettim ve çıktısını aldım. Eşimin abisi ve ailesi azmettirmiş onu. Çünkü beni tehdit eden kişi benim nerde oturduğumu veya eşimle aramızdaki bir problemi biliyor olması mümkün değil. Eşimin ailesi, boşanma davasında yargıtay aşamasında döneceğini tahmin ettikleri için aramızda bir husumet yaratmaya çalışıyorlar. Ben pazartesi savcılığa suç duyurusu yapacağım. Bana facebookta yazdığı mesajın gönderildiği adres ve bilgiler sanırım yeterli delil olabilir.