Cevap: boşanma davası ve tazminat ödemesi
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
Valla deniz arkadaşım şöle bir düşün lütfen adliyelerde davayı açan kimler (KADIN) lar NEDEN ? Çünkü kadın hep ezilen taraf bunu ERKEK olarak bilmen lazım kalkıp burda ADALETİ çürütme ADALET haklıdan yana herzaman ;) düşnüdünmü neden hep boşanma davalarını kadınlar kazanıyoR ?
1) KOCASINI içiki içip döven KADIN gördünmü
2) KOCASINı itip kakan küfür eden bir KADIN gördünmü
3) KOCASINI ALDATAN KADINLAR VARDIR AMA ERKEKLER KADAR ALDATAN KADIN gördünmü.
Daha sayıyımmı.
Ben seninle aynı fikirde degilim ailesini töhmetin kurtulamayıp veya kadınlık olma zaafiyetinin verdigi kimi düşüncesizliklerle erkeklerin hayatlarını tüketebilen kadınlarda var. Hiç çok ciddi sebebler olmadan evi terk eden kadınlar ben buna kaçmak diyorum. Babaya olan yersiz veya kuruntu nefretinden dolayı cougunu göstermeme (kaldıki çocugunda babasını görme hakkını engelleme) daha neler neler. Unutma hepimiz insanız gercekten erkeklerde çok şiddeli ve ciddi derecede müzdarip ve mağdur bırakılabiliyorlar..
benim durumumda buna benziyor eşimin ailesinin sürekli hakarete varan manevi baskılaRI,benim buna tepkim yüzünden kendileriyle olan tartışmalarım nedeniyle
eşimle aramızda önemli bir sorun yokken ailece gelip eşimi alıp götürdüler.sonraki süreçte bana 6 ay çocuğumu göstermediler.çocukla kişisel ilişki kurulması için dava açtım hakimin belirlediği gün gittiğimde yine göstermediler ve fiziki şiddet uyguladılar.rapor alıp davacı oldum.henüz bir boşanma davası yok.bu konuda ne yapabilirim,ne şekilde dava açabilirim lütfen yardımcı olun
Alıntı:
ozgirl rumuzlu üyeden alıntı
Ben seninle aynı fikirde degilim ailesini töhmetin kurtulamayıp veya kadınlık olma zaafiyetinin verdigi kimi düşüncesizliklerle erkeklerin hayatlarını tüketebilen kadınlarda var. Hiç çok ciddi sebebler olmadan evi terk eden kadınlar ben buna kaçmak diyorum. Babaya olan yersiz veya kuruntu nefretinden dolayı cougunu göstermeme (kaldıki çocugunda babasını görme hakkını engelleme) daha neler neler. Unutma hepimiz insanız gercekten erkeklerde çok şiddeli ve ciddi derecede müzdarip ve mağdur bırakılabiliyorlar..
Benim anlayamadığım bir nokta var, madem ki mahkemede kadınlardan yana karar alacaklar, başından sonucu belli olan bir dava için ne diye mahkeme kuruluyor? Madem ki hakimler adaletsiz ve taraflı karar verecekler ne diye mahkeme yapılıyor? Adaletin simgesi olan gözü bağlı kadın teraziyi nasıl görebiliyor,kanunlar neden yapılmış, yazılan kanunlarda kadın erkek ayrımı yapılmamış, herkes eşit hak ve özgürlüğe sahip diye biliyorum. Acaba kadınların hakları hukuklarını korumak için mahkeme dışında başka bir yöntem kullanılamaz mı? Çünkü ayıp oluyor mahkemeleri komedi dükkanına çevirdi bu hakimler resmen..
Alıntı:
romeo1973 rumuzlu üyeden alıntı
Benim anlayamadığım bir nokta var, madem ki mahkemede kadınlardan yana karar alacaklar, başından sonucu belli olan bir dava için ne diye mahkeme kuruluyor? Madem ki hakimler adaletsiz ve taraflı karar verecekler ne diye mahkeme yapılıyor? Adaletin simgesi olan gözü bağlı kadın teraziyi nasıl görebiliyor,kanunlar neden yapılmış, yazılan kanunlarda kadın erkek ayrımı yapılmamış, herkes eşit hak ve özgürlüğe sahip diye biliyorum. Acaba kadınların hakları hukuklarını korumak için mahkeme dışında başka bir yöntem kullanılamaz mı? Çünkü ayıp oluyor mahkemeleri komedi dükkanına çevirdi bu hakimler resmen..
Bende zaten adaletin veya hakimlerin yanlı durumu var demiyorum. Sonuçta kadınlardan yaptıklarına karşı eksik bırakılan tek hak yoksulluk nafakası. Yine erkek cocugunun hasreti ve ugradığı haksızlığı içine çekip ufak bir iştirak nafakası yatırmaktan başka cocugu için birşey yapamıyor. Ben hukukun verdiği sonuçtan bahsetmiyorum. Erkek haksızlıga uğruyor ve elde ettiği tek şey yavrusunun hasreti ve ümitle kurduğu yuvanın kırık dökük hali. Kadın evden kaçıyor evdeki hatıralarla erkek mücadele etmek zorunda kalıyor. Gibi gibi...
Bana kaç tane örnek gösterbilir misin 2 yaşındaki bir çocugun anne yerden göge haksız olsada babaya verildiğini.
Haysiyetsiz yaşam ... olası öngörülen tehdit gibi çok uç noktalarda durumlar olmadıkça bebek daima annede kalıyor.
Yani konu hukukiden çok vicdani. Evlat hasretini ancak yaşanlar bilir.
Cevap: Boşanma davası ve tazminat ödemesi
iyi akşamlar dileklerimle;benim öğrenmek istediğim şöyleki;
Yakın bi tanıdığım bayan 9 yıllık evli 7 yaşında bi kızı vardı ve aile içi geçimsizlik,kocasının ailesiyle oturulması,hizmetci gibi yaşatılması, ayrı ev isteğinin karşılanmaması kocanın alkol alması işlerinin iyi olmaması vs. durumlarla süren bir evliliğin ardından tartışmalar neticesinde 1,5yıl önce koca boşanma davası açarak ayrılmayı talep etmiştir.Bayan arkadaşım ise boşanmak istemediğini aynı evde oturmaktan aile içi huzursuzluk oluştuğunu karı koca ilişkilerinin aileler nedeniyle yaşanamadığını evliliğini düzene sokması koşuluyla ayrılmak istemediğini belirtmesine rağmen kocanın sahitleri ile hakim boşanmaya karar vermiş kocaya 4500tl tazminat ve aylık 500tl nafaka başlamıştır.Geçen bu süreçte bayan sadece 1000tl kadar bir para alabilmiş alması gereken tazminat ve nafakaları alamamıştır./ yaşındaki kız çocuk babada kalmış ancak anneye verilen görme hakkı koca tarafından yerine getirilmemektedir.Bayan her türlü maddi ve manevi ile çocuğunun hasretiyle birlikte mağdur durumda iken; mahkeme kararına koca kendi isteğine rağmen açılan davadan kadın sonunda devlete gidip imza atmış boşanmış verilen karar işlenmiş ancak koca atılması gereken imzayı? atmayarak nufusta hala karısı olarak görünmesini sağlamaktadır. Bu durumda nasıl bir yöntem yapılalıdır. Bayanın avukatını tahminimce para karşılı özür dileyerek satın almışlarki konu için yardımcı olmuyor.Kadın ne yapmalı? teşekkürler.
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
Valla deniz arkadaşım şöle bir düşün lütfen adliyelerde davayı açan kimler (KADIN) lar NEDEN ? Çünkü kadın hep ezilen taraf bunu ERKEK olarak bilmen lazım kalkıp burda ADALETİ çürütme ADALET haklıdan yana herzaman ;) düşnüdünmü neden hep boşanma davalarını kadınlar kazanıyoR ?
1) KOCASINI içiki içip döven KADIN gördünmü
2) KOCASINı itip kakan küfür eden bir KADIN gördünmü
3) KOCASINI ALDATAN KADINLAR VARDIR AMA ERKEKLER KADAR ALDATAN KADIN gördünmü.
Daha sayıyımmı.
siz erkeklerin yaptığı şiddet unsurlarını yazmışınız ama kadınların bunlara benzemeyen o kadar şiddet unsuru taşıyan olayları varki siz kendi yaptığınız suçları görmekten aciz kaldığınız için erkeklerin yaptığı şiddet gözünüze görünüyo peki bi düşünün evliliğinizde siz hiçmi şiddet uygulamadınız eşinize yani eşiniz durup dururken ortada bi şey yokkenmi size şiddet uyguladı artık şapkayı önünüze koyup vicdanınıza hesap verme zamanı geldide geçiyo bile
Alıntı:
romeo1973 rumuzlu üyeden alıntı
aslında adaletli bi düzen var ama kadınların erkeklere uyguladığı şiddet hafife alınıp değerlendirme dışına itiliyo mahkemelerde sadece fiziksel şiddete bakılıyo böle olunca neler olacağı da ortaya çıkıyo mahkemelerde hiç bi zaman hakim kocan seni neden dövüyodu demez
Alıntı:
hkknt21 rumuzlu üyeden alıntı
siz erkeklerin yaptığı şiddet unsurlarını yazmışınız ama kadınların bunlara benzemeyen o kadar şiddet unsuru taşıyan olayları varki siz kendi yaptığınız suçları görmekten aciz kaldığınız için erkeklerin yaptığı şiddet gözünüze görünüyo peki bi düşünün evliliğinizde siz hiçmi şiddet uygulamadınız eşinize yani eşiniz durup dururken ortada bi şey yokkenmi size şiddet uyguladı artık şapkayı önünüze koyup vicdanınıza hesap verme zamanı geldide geçiyo bile
Sayın arkadaşım hiç kimse boşanmak için asla evlenmez bu bir, iknicisi evet sadece egosunu tatmin etmek ben KOCAYIM ERKEĞİM egosunu tatminetmek adına döven erkek ben gördüm ve eşimdi , benim lütfen bu platformadaki konularıma bir göz atın sonra bunları yazın, kadın çalışıyor , erkek kocaya hani adı gelince KOCA , evde otuyor, vayyyy efendim işden dönüşde neden markete uğradın neden telefonun kapalıydı, kadın cevap veriyor yani ( BEN ) markette telefon çekmiyor çünkü market bir alışveriş merkezini en alt katından dolayı çekmiyor, ama gel gelelim KOCA ERKEK ya, bunu bahane edip dövüyor ( YANİ BENİ) evet buna da cevap verin hadiii ŞAPKAYI ben önümede çıkarırım eğer haksızsam hesap vermeye gelince cenabı ALLAHA vede bu dünyada hesabını vereceğin bir durum yok çok şükür vicdanım öle rahatki, işde en büyük mutluluk bu ALLAH korkusu olan erkek eşini dövmez, ( namussuzluk yoksa dövmek vicdansızlık dır)
Cevap: Boşanma konusunda yardım
Alıntı:
mecburen rumuzlu üyeden alıntı
7 Aylık evlıyım ilk başlarda eşime şiddet uyguladım kabul edıyorum. fakat son zamanlarda sadece tartıştık yani vurmadım.
herşeyi ailesine anlattı en son tartışmamızda da boşanacagını acıkladı
ve akrabası eve geldı bende evden ayrıldım 10 gundur ayrı yasıyoruz.
Bu konuda ne yapabılırım özel bir şirkette çalışıyorum 1300 tl maaşımdan başka
üzerime hiçbirşey yok.
Sözlü iken intihar etmişti hastane raporu var bunun bana bir yararı olur mu?
Verecegınız cevaplara sımdıden cok tesekkur ederım
Avukattan gelen kagıtta ;
(((.....evliliğin ilk başlardan itibaren müvekkileye karşı (tekme ve tokat atmak yoluyla) şiddet uygulamaya başlamış, davacı bu davranışları bir süre saklamıştır.Olaylar saklanamaz hale gelince aileler durumu öğrenmiş, davalı eş bu kez (üstüne yürüme, eşya kırma yoluyla) şiddet uygulamaya başlamıştır.
10 günden bu yana taraflar ayrı yaşamaktadır, davalı eş müvekkile gönderdiği maillerde kendisinin kusurlu olduğunu, baştan beri müvekkileme vurması nedeniyle aradaki saygının bittiğini….vs .. yazmış, müvekkileden tekrar şans istemiştir. Müvekkile yönünden ise bu evlilik temelinden sarsılmış olmakla bu dava açılmak zorunda kalınmıştır.
Keza müvekkile lehine maddi ve manevi tazminat hükmedilmesinin de yasal koşulları mevcut olmakla, boşanma ile kendisin yeni bir yaşam kurmak zorunda kalacak olan müvekkile lehine 80.000 TL maddi, boşanmaya neden olan davalı davranışları müvekkilenin kişilik haklarına ağır saldırı teşkil etmiş olmakla 50.000 TL manevi tazminata hükmedilmesini talep ediyoruz.
Deliller: Nüfüs kaydı, mail metinleri, tanık beyanları….
Hukuki sebep : İlgili yasa maddeleri
Sonuç : Arz ve isbat edilecek nedenlerle, evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olduğunun kabulü ile tarafların boşanmalarına, ziynet eşyaları ve nafaka taleplerinin saklı tutulmasına , 80.000 TL maddi , 50.000 TL manevi tazminata hükmedilmesine karar verilmesini, Mahkeme masraf ve vekil ücretinin davalıya yükletilmesini saygıyla vekaleten arz ve talep ederiz. )))[/U]
Şayet o mailleri siz yazdıysanız kusurlu duruma düşeceksiniz. Başkaca eşinizibn kusurlu olduğunu ispat edecek delilleriniz yoksa tazminat ve nafaka ödemek zorunda kalabilirsiniz.