-
Cevap: Yakalama
Buradaki sorun işlemin zamanında yapılmaması ve bağlı olarakta kişi hürriyetinin haksız yere kısıtlanması. Düşümü yapmakla görevli olanlar açısından "görevi ihmal" suçunun bütün unsurları gerçekleşmiştir. Çünkü yapması gereken işi yapmamıştır. Haksız yakalamanın mağduru açısından meydana gelen maddi ve manevi zararı tazmin ettikten sonra görevli memura rücu etmesi gerekende devlettir. Dava ikamet ettiğiniz yere en yakın Ağır Ceza mahkemesinde ikame edilir. Hazineyi temsilen Muhekamet Müdürlüğü ne husumet yöneltilir. Maddi zararı ispatlamak gerekir. Kişi çalışmıyorsa asgeri ücret üzerinden takdir edilir. Manevi zararın takdiri ise kişinin sosyal, kültürel ve ekonomik durumuna göre tayin edilir.Olayın meydana geldiği tarih itibariyle yasal faiz talep edilebilir. Dava her türlü masraftan aridir. Sadece avukat tutarsanız vekalet harcı yatırırsınız. Davayı kaybetseniz bile hazine vekiline vekalet ücreti tayin edilmez. Yerel mahkemenin kararını Hazine vekili muhakkak temyiz eder. Temyiz dahil olmak üzere dava enaz 3 yıl sürer. Kimse kutunuza falan bakmaz.:))
-
Sayın Aydın,
Bugün adalet bakanlığına konu hakkında çok detaylı bir dilekçe gönderdim ve bu haksızlığın nedenini, sorumluların bulunmasını ve sorumlulara nasıl bir yaptırım uygulamaları gerektiğini sordum. Ayrıca bu olayın 4. kez tekrarlanmaması için önlem almalarını ve bu konularda tarafımın acilen bilgilendirilmesini talep ettim.
Sizce ilgilenirlermi.? Nasıl bir cevap gelebilir.? Nede olsa haksız yere iki defa gözaltına alındım. Birde yakalamanın gerçekten kalktığını nasıl öğrenebilirim.?
Saygılar,
-
Sizi mutlaka bilgilendirirler. Nasıl bir cevap geldiğini bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Düşümün yapılıp yapılmadığını herhangi bir adliyeye gidip İnfaz Savcılığı'ndan öğrenebilirsiniz. Bakanlığa kutu mutu yazmadınız umarım.:))