Herhangi bir işlem yapılmadı henuz.
Davanın görüldüğü asliye ceza mah. hakimine söyledim, dilekce verdim.
Savcının iddianame hatasını duzeltmensinin yasal yolu nedir?
Printable View
Herhangi bir işlem yapılmadı henuz.
Davanın görüldüğü asliye ceza mah. hakimine söyledim, dilekce verdim.
Savcının iddianame hatasını duzeltmensinin yasal yolu nedir?
iddianame hatasını duzeltmenin yasal yolu nedir?
Hatalı, taraflı iddianame hazırlamanın sucu var mıdır?
basit hataya basit cevap bekliyorum
saygilar.
soru yeni konu acıp sorsam ayıp olurmu konu dallanıp budaklanınca kımse ilgilenmşiyor da
Saygilar
Asliye Ceza'da gorulen tehdit hakaret davam var. İlk sikayetci benim.
Savci asil sikayetci oldugum adamı süpheli bulamadı, suzsuc adam sanık durumunda, hakime itiraz ettim bir değiiklik yapılmadı hala, sikayetci oldugum adamın sucu herturlu apacık ortada. Savcı'nın dikkatsizliği ya da baska 1 neden'den dolayı iddianamde adı sanı gecmiyor.
Savcinin hatalı belkide yanlı hazırladıgı, iddianame'ye nasıli nereye, ne kadar zaman da itiraz edilir?
Saygilar.
sen vazifeni yapıp dilekçeni vermişsin,gereği artık seni değil mağdur durumundaki sanığı ilgilendirir,bu sanık yeni düzenlenen yasa ile savcı hakkında resmi belgede sahtecilikten dava açarsa kazanır ve tazminatınıda alır savcı ise görevinden alınır ve hatta memur yargılanma kanunu kapsamına girer.
Savcının işi soyut bilgilerle iddianame düzenlemek değildir.Somut bilgiler ışığında şikayetci raporu,adli tıp raporu,bilirkişi raporu,tanıkların dinlenmesi olur buna göre iddianame düzenler ve sanığı mahkemeye yargılanması için sevk eder.
Bu somut şeyler olmazsa,herkes herkesi keyfiyeten suçlar.Hukuktaki en ağır suç ve zamanaşımına dahi girmeyen suç Adaleti yanıltmaktır ve fuzuli devleti meşgul edip,halkı kin ve nefret ile devlet üzerine kışkırtmaktır.
Agır ceza neden basvurucam hala anlamadım?
İlgine tesekkurler kardes.
Beni ilgilendirmez olur mu? Bosu bosuna, gereksiz yere sanık olanın mahkemede olması işleri uzattı uzatıyor, bir an evvel dosyadan cıkması esas sanıgın hakim karsında olması gerekiyor.
Savcı biraz somut (emniyet raporu var, ifadeler var ) birazda soyut bilgiyle iddianame duzenlemiş. Sikayetci oldugum sahıslardan birisi benden sikayetci olmus. kişinin ifadesi soyut bilgi değilmidir?
Hakim'i bir turlu bos zamanını bulamadım. Agır cezadan once kendisiyle konusucam yine umursamaz sikayetimi umursamazsa ne yapıyım?