Cevap: Kapı önüne ayakkabı bırakma
Ayakkabılarınızı kapıya koymak için kanunda ilgili madde aramanız gereksiz. Sadece bunun için bir madde olmasına imkan yok. HAtta düşünülmemiştir bile... Ayakkabılarınızın orada durması sizi rahatsız etmiyorsa doğru olduğunuda düşünüyorsanız, diğer kat maliklerinin hakkına tecavüzde bulunmadığınızı ve rahatsız etmediğinizi düşünüyorsanız sorun yok.
Ayakkabıların kapının önünde durması gibi bir saçmalığa inanamıyorum.Birde bu konuda direnilmesi gerçekten çok komik.Gidin o zaman gecekonduda oturun kimsede rahatsız olmaz.
kapı önüne ayakkabı bırakma diye bir konunun bu kadar uzamasına inanamıyorum,ne kanuni ne hijyen nede estetik ve görünüm olarak ayakkabıların kapı önünde durması uygun değil. açıkçası pes diyorum..
Jasmineee, sanırım doğruyu bulmuş olacak ki yaklaşık 2 aydır bu konuda görüş bildirmiyor,Medeni ölçü ayakkabıları kapı önüne bırakmamaktır sayılan ve sayılabilecek diğer nedenlerden dolayı...
Bu bir kültür meselesidir. Ayakkabı için kanunda madde aranmaz. Binanın ortak yerlerini hiç kimse istediği gibi kullanamaz. Ayakkabıların kokusunu apartmana yayamasınız. Yönetici, genel kurulda karar aldırıp, ortak yerleri kendi arzusu doğrultusunda kullan kişiyi mahkemeye verme hakkına sdahiptir. Lütfen toplu yaşam kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.
Ben bir karar verdim daire kapımın dış kulbuna oldukça iri akbaş cinsi bir (hatta iki) köpek bağlayacağım. Kapı önüne ayakkabı ve bisiklet koyanlar kadar benimde buna hakkım var. Nasıl onlara hijyenik olmayan ve kokan ayakkabılarını içeri almak ters geliyorsa banada köpeği içeri almak ters geliyor :ok
ya bence inatlaşmaya değermi çok özür dilerim ama haksızsınız yönetici takar takmaz ama kapı önünde bırakılan ayakkabılar benide sinir ediyo yaşam tarzı nızı ele veriyo sanki bize misafir gelince bile içeriye alıyoruz
Ben de Klacin le aynı fikirdeyim doğrusu..Yeni bir ev arayacak olsam paspas üstlerinde ayakkabı olan daireler benim için o evin eksisidir..
Cevap: ACILLL Kapı önüne ayakkabı bırakma
Alıntı:
f_doruk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
KMK kanununda böyle bir madde yoktur, yani ayakkabı ile ilgili, örneğin mesela kars'da böyle bir durum kimseyi rahatsız etmez, çünkü herkes aynı şeyi yapar, ama istanbulun nezih bir semtinde kimse böyle birşey yapmadığı için insanlar rahatsız olabilir.
Ancak yasal olarak bakma gerekir ise, yönetim planınızda böyle bir madde yok ise ayakkabılarla ilgili, ayakkabınız rahatça kimseyi engellemeyecek şekilde kapınızın önüne koyabilirsiniz, belki sizde ayakkabının içerde olmasında rahatsız olabilirsiniz. Ben sizin yöneticiyi tarif edeyim, emekli, cılız, milletle uğraşmayı çok seven bela arayan biri olmalı.
Saygılarımla
KMK na ayyakabı konulmaz yazılırsa bir avukat ayyakkabı yasak terlik yasak değil dir diye savunma yapar (yani burada abartıyorum da oluyor) hukuk sizin düşünüdüğünüz gibi işlemiyor. Ortak yer ve ortak yerin kullanımı mahkeme buna karar veriyor bana göre KMK da konamayacağını söylüyor ben öyle okuyorum. tüm hakimlerde öyle okuduğu kararlarda görülüyor. yönetim planlarında kanunun emredici hükümleri saklıdır ayakkabı koymak özel arazinizdeki müstakil evde hakkınızdır.