Cevap: Hukuk böylemi işliyor gerçekten
yaklaşık 1.5 sene sonra gene yazıyorum nihayet ama bu sefer Aradan geçen yaklaşık 6 yıl sonra, hakkımda açılan adli soruşturmadan BERAAT kararı çıktı ama bunun bile işe yarayıp yaramayacağı meçhul.Çünkü bazı emsal kararlar diyorki '' adli yargıda beraat alınmış olması displin cezasını ortadan kaldırmaz'',ama bazısıda diyorki '' Adli yargıda beraat eden birisine idari yönden ceza verilemez ''. iki kararda danıştaydan çıkmış. Sanki farklı ülkelerin hakimleri vermiş bu kararları ve farklı kanunlara göre.
Mantıklı düşünüce ,aslında evet Hukuk adamı olan adli mahkemenın hakimi suçsuz bulmuşsa,hukuk bilgisi yönunden çok eksiği olan displin kurulu üyelerinin suçlu bulması mantıksız. Zira displin kurulu üyelerinin asıl mesleği hukuk değildir.
Benım ricam ise bununla ilgili elinde sağlam bir emsal karar olan varsa ve bana iletirse çok sevinirim.Veya izlemem gerekn yol hakkında bana bilgi verecek bir hukukcu. şimideden teşekkürler.
Bakın arada ince bir nokta var bazı durumlar idari olarak suçtur ama adli olarak suç değildir.Bu durumda farklı bir durum var.adli olarak beraat etmiş fakat idari olarak aynı konu ile alakalı olarak ceza alma durumuda söyle oluyor eğer.Adli dosyada olmayıp idari dosyada olan bir delil varsa ve bu delil kesin şüpheden uzaksa memura ceza verilebilir diyor
e mutlaka ama eğer idare elinde adli dosyada olmayan bir delil varsa bunu adli mercilere ulaştırmak zorunda.Eğer bunu yapmazsa suç işlemiş sayılmazmı. Ve evet adli davamla ilgili bir konuda idari yönden ceza aldım.