Tazminatlar Boşanmanın fer'ileridir. Boşanma davası, ya da boşanma olmaksızın tazminat davası açamazsınız.
Printable View
Teşekkür ederim İlknur hanım.Peki eşim 3 yıl bitiminde fiili ayrılık için başvurduğunda bende tazminat istediğimi dile getirsem bu davanın uzamasına neden olurmu? Olursada nekadar uzayabilir boşanma davası?
Hayır uzamasına sebep olmaz.
Sizin amacınız hiç boşanmamak farkındayız ama kanunda 3 yıllık fiili ayrılıktan sonra açılan boşanma davası boşanma ile sonuçlanacaktır. Uzamayacaktır.
Ama şunu yapabilirsiniz. 3 yıllık fiili ayrılıktan dolayı kocanız boşanma davası açtı ve boşanma kararı çıktı. Bu kararı temyize gönderebilirsiniz ve kesinleşinceye kadar boşanmamış olursunuz.
Zinayı ispatlayıp yüksek miktarda tazminat almayı tercih etmemenizi anlamıyorum açıkçası. Sonuçta tercih sizindir ama. 3 yıllık fiili ayrılıktan sonra hakimin size vereceği tazminat, zina sebebi ile açtığınız boşanma ve tazminat davanızdan çok düşük olacaktır. Günümüzde hakimler zina sebebi ile açılan boşanma davalarında kadına hatırı sayılır miktarda tazminat vermekte, kadını kollamaktalar. Ben sizin yerinizde olsaydım çocuklarımın geleceği için tazminatı yüksek almaya bakardım. Eninde sonunda bu boşanma olacak nasılsa. Eşiniz fiili ayrılık ile sizden boşanmaya da karar vermiş dediğinize göre.
Değerli Hukuki Net üyeleri, Sayın Av. Fırat bey belirtmişti ama en son karar bende olmadığı için bilemiyorum; daha önce bu şekilde belirttiğim sorumda birşey daha öğrendim. 12 2007 tarihinde reddolunan davamızı eşim haziran ayında temyizden geri çekmişti ve öğrendimki herhangi bir karar verilmeksizin temyiz eylül 2008de geri dönmüş. Bu durumda 3 yıllık süreç aralık 2007den itibarenmi yoksa temyiz kararının döndüğü eylül 2008denmi başlar?
Selamlar.
Öncelikle başınıza gelen olay için üzgünüm.
İşin yasal tarafı bir yöne, sizinle eşinizin arasında herhangi bir bağ kalmamış gibi görünüyor. Bence bu saatten sonra kendinizin ve çocuklarınızın menfaatini düşünmelisiniz. 3 yıldır bir başkasıyla yaşadığını söylüyorsunuz. Bunu ispatlamanız sizin için çok iyi olacaktır. Ve bu kadar eminseniz, kolay da olacaktır. Zina sebebiyle boşanma ağır bir olaydır. Bir miktar tazminat alırsınız ve çocuklarınıza nafaka ödemek zorunda kalır. Bence artık eşinizin 3 yıldır birlikte olduğu insanı, somut delillerle ispatlama çalışmasına başlayın. İlk mahkemede de bunları sunun ve davayı bitirin. İyi niyetli misiniz veya korktuğunuz birşey mi var pek anlayamıyorum. Boşanma olayına pek olumlu bakmıyor gibisiniz ama sizin için en uygunu "zinayı sebep göstererek" boşanmak.
Saygılar.
Çok üzülüyorum çok.. Sindiremiyorum... Hazmedemiyorum... Boşanmak istemememin tek sebebi onlara bu fırsatı vermemek. Doğrumu onuda bilmiyorum amaaa??? Teşekkür ederim.
Kim olsa o üzülür, size hak veriyorum. Ama silemiyorsanız, karalayacaksınız... Sizi başkasına tercih eden bir eş için umutlarınızı yıkıp, hayallerinize küsmemelisiniz. Sizin üzüleceğiniz her nokta da, bu çocuklarınıza da yansıyacaktır.. Daha sabırlı ve akıllı davranmanızı öneririm...
Teşekkür ederim..Allah herkeese akıl fikir ve sabır versin...
temyiz geri dönmüş dediğiniz , yargıtay herhangi bir inceleme yapmadan mı geri göndermiş ???
bakın en temizi
siz bunları kurcalamayın en iyisi gidin mahkeme kaleminden karar için kesinleşme şerhi isteyin. onlarda kararın üzerine kesinleştiği tarihi yazarlar.. o şerhte geçen tarih sürenin başladığı tarihtir...