Cevap: Eşitim, eşitiz eşitsiniz
Liboşların en sevdiği kelimedir.Eşitlik.
Hepimiz eşitiz derler.
Anayasal hakkımızdır derler.
Oysaki gerçek ,eşitliğin en büyük palavra olduğudur.
İnsan doğuştan eşit değildir.
Kimi doğarken Anadolu'nun bir mezrasında doğar.
Kimi de yeditepenin boğaza hakim , villasının içinde ,hizmetlinin kucağında, altın tepsisinden ,multi vitaminli sütünü içer.
Soyut eşitlik ile kandırılan insanoğlu
Somut eşitliği gör dü mü?
Sosyal devletin hükmü nedir? Kimi kimle denkleştirdik?
Vahşi kapitalizmin azgın çocukları doymak bilmiyorsa?
Gecekonducuların bile arsalarına göz dikmişlerse?
Anadolunun mezrasında doğan çocuk , bu villaya nasıl sahip olacak?
Bırakın villayı ,nasıl okuyacak? Yoksa doğuştan mı kaybetti?
Kimi örnek almalı?
Siz bunun cevabını çok iyi biliyorsunuz?
"Eşitlik adil değildir. Adil olan fırsat eşitliğidir!". Tony Blair
"Kısacası, eşit ücret adil değildir. Yaratılan eşit işe, tabii eşit ücret ödenmelidir. Adil olanı da odur. Ama fırsat eşitliğinin adil bir yarış olanağı sağladığı kadar, özgürce rekabet de önemli. " Hurşit Güneş
"Sınavda yapılan net soru sayısı eşitse, mezuniyet derecesi eşitse, tabii ki eşit ÖSS puanı verilmelidir. Adil olanı da odur. Ama fırsat eşitliğinin adil bir yarış olanağı sağladığı kadar, özgürce rekabet de önemli. " sdt23
Bir meslek lisesi mezunu, bir sayısalcı öğrenciden daha iyi biyoloji ve kimya biliyorsa, doktor olmayı daha çok hak eder.
Aynı benim sayısal mezunu olduğum halde hukuk okumayı hak ettiğim gibi.
Eşitlikmiş.
Eşitlik dediğiniz bileşik kablar da olur,
''ne kadar ekmek, o kadar köfte'' eşitliğinden bahsediyorsanız o başka!
ayazoglum
Abd,Ab gibi sömürü uygarlıkları Türkiyemizde istedikleri gibi at oynatmaya devam ettikçe , sosyal ,siyasal ,ekonomik ,askeri ,güvenliğe ilşkin dayatmalar ,işbirlikçi yazar,çizer takımı ve de küresel sömürünün Türkiye ayağında olan montajcı sanayicilerle devam ettiği sürece ;
TÜRK MİLLETİ ;
Huzur Beklemesin.
Her gün daha kötüye gidecek.
Yaşarsak göreceğiz:o
Üniversiteye hazırlanan gençler... Dershaneye değil, tarikatlara gidin!
http://foto.gazetevatan.com/pics/yazarlar/102.jpg
Cumhuriyet’ten Orhan Bursalı dün çok ilginç bir hamleyi duyurdu:
YÖK Başkanlığı, üniversitelere 5806 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Af Yasası’yla ilgili bir talimat göndermiş.
Bu talimat ve talimatın dayandığı yasa, kelimenin tam anlamıyla bir skandal!
Çünkü YÖK bu yasaya dayanarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Polis Akademisi’ne bağlı yükseköğretim kurumlarından atılan 800 öğrencinin üniversitelere yerleştirilmesini istiyor!
Bu öğrencilerin yerleştirilecekleri fakülteleri de kendisi belirliyor.
Bu kapsamda; Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinin başında gelen ve üniversite sınavlarında ilk bine giren öğrencilerin bile girmekte zorlandıkları Boğaziçi Üniversitesi’ne tam 20 öğrencinin yerleştirilmesini istiyor!
1 öğrenci Makine Mühendisliği Fakültesi’ne...
1 öğrenci Elektrik Mühendisliği Fakültesi’ne...
18 öğrenci de Endüstri Mühendisliği Fakültesi’ne!
Dershane yok...
Çalışmak yok...
Stres yok...
Sınav yok...
Tercih yok!
Tek şart; 1995’ten sonra Harp Okulları’ndan ya da Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan atılmış olmak...
Yazının Tamamı:http://haber.gazetevatan.com/haber.v...ryid=4&wid=102
Bu şekilde bazı kişilere -kim olursa olsun- ayrıcalıklı bir muamele yapılması kabul edilebilir bir durum değildir. Harp Okulu veya Polis Yüksek Okulu'ndan atılanlara diğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanınmayan bir imtiyaz sağlanmıştır, buna karşı çıkılması gerekir.
Ancak bu olayın, bu başlıkta tartışılan konuyla kıyaslanabilir bir durumu yoktur.
Daha doğrusu ilgisi tam ters yöndedir.
1999 yılından itibaren lise mezunları üniversiteye giderken kendi mezun oldukları alanlarda imtiyazlı hale getirilmiş, diğer alanları kazanmaları ise imkansız hale getirilmiştir.
Bu yanlışa da aynı Harp Okulu ve Polis Yüksek Okulu'ndan atılanlara tanınan imtiyaz gibi karşı çıkmak gerekir.
Danıştay katsayı kararını durdurdu. Tıpkı on yıl önceki gibi. YÖK itiraz edecekmiş. Büyük olasılıkla sonuç değişmeyecek. On yıl sonra kaldığımız yerden devam ederiz artık.
Alıntı:
gecem1970 rumuzlu üyeden alıntı
Danıştay katsayı kararını durdurdu. Tıpkı on yıl önceki gibi. YÖK itiraz edecekmiş. Büyük olasılıkla sonuç değişmeyecek. On yıl sonra kaldığımız yerden devam ederiz artık.
Eğer hukuk buysa desenize Türkiye en acınacak ülkelerden biridir... Danıştay Türkiye'yi alçaltmaya çalışıyor olmalı ki 11 yıl önceki zihniyetini laga luga yaparak yine insanların önlerini getirdi... Danıştay kötü bir adım attı ama geriye doğru... Dantışta'ya ayağını yalatıp ta kölesi edenler belli de cilalatanlar daha bi belli.....
Danıştay ülkeyi alçaltmaya değil, mesleki teknik eğitimi kanunlar doğrultusunda olması gerektiği noktada tutmaya çalışıyor. Ben yaptım oldu deyip on yılda bir ısıtıp ısıtıp aynı yemeği önümüze koymaya çalışanlar ne zaman vazgeçecek bilmiyorum. Eh belki istedikleri yargıyı üretmeyi başardıklarında sorunlarını çözerler. Gerçi ozaman mesleki eğitimle uğraşmalarına gerek kalmaz.