Tekrar teşekkür ederim. Bekleyelim görelim bakalım. Başarılar dilerim
Printable View
Bu konuyu açalı ne kadar oldu bilmiyorum... sonuç itibarıyla bu konu üzerinden soru soran , bilgi edinmek isteyen arkadaşlarımızda olmuş.
şimdi benim davamı merak eden yada durumu güzel bir şekilde izah edebilecek kimse varsa sorun şu.. bu dava ertelenmeye devam ediyor.
2 sefer hakim karşısına cıktım ve hakim davaları erteledi. dava dilekçesini veren kişi dilekçesinde " beni tanımadıgını " ifade etmiş. şimdi mahkeme benden bu şahsı bulmamı ve kendisinden davasını geri almamı istiyor. tek başıma ben bu adamı nerden bulurum ? adres olarak soruşturdum kendisini bulamadım. hakimin ifadesince bu adam dava dilekçesinden sonra hiç mahkemeye gelmemiş. hakim yada savcı kendisini dinlememiş. 2006 dan 2010 a geldik. daha ne kadar uzar bilmiyorum. bildigim tek birşey var oda ben bu şahsı tanımıyorum. aramızda husumet yada alacak verecek mevzusu hiç geçmemiştir. adamın yüzünü görsem tanımam.ki adamda beni görse tanımaz.
adama benim telefonumdan 4 yıl önce mesaj atılmış. ceremesini ben cekiyorum.
doğrudur belki hukuk böyle işliyordur. ama adalet masum insanları süründürmekten önce yerini bulmalıdır. hukukun son noktası yasalardan sonra vicdan gelir. kaldım 2 arada 1 derede ne yapsam bilmiyorum. ertelenen davalara gitmeye devammı edeyim ? yoksa ne yapayım ? adamla davacı ile telefonla görüştüm adam beni tanımadıgını vs anlattı buna ragmen adam birşeye inat etmiş olmalıki davasını geri almıyor. olan bana oluyor. git gel ..
necip fazılın degimi yerindeyse " buna ne ayak dayanır ne tırnak "...
bu tür davalarda ispat ve sonuç uzun sürebiliyor.
Sayın Değerli Hukuk İnsanları. Şimdi Bu Dava 2006 Yılında Açılmış ve biz 2010 yılındayız dava sonuçsuz durumda dava açma tarihi üzerinden nerdeyse 3 yıl geçmiş. bu davanın bir düşme tarihi yokmudur?. bu tür davalar ne kadar zamanda kendiliğinden düşüp dosya kapanır?. yoksa türk hukuku dede'den toruna gecer dedikleri dogrumu?. uzun yıllar devam edecegiz.
2. sorum. şahıs davadan vazgecme konusunda söylediklerime " davadan vazgecsem adli para cezası var " diyor. şimdi bu adam gerçekten davadan vazgecse birde neden vazgeciyorsun diye adli para cezasımı ödüyor?
ayrıca bu sözü hakim mahkemede benim lehimde sayarmı?.