kesinlikle evli kalmayı istiyoruz.
Printable View
kesinlikle evli kalmayı istiyoruz.
O zaman bırakın böyle dağınık kalsın :)
Karar masrafı verilip tebliğe çıkarılmadığından kesinleşmemiş ve nüfusa işlenmemiş. Re'sen tebliğ yapılmadıkça ki yaparmı mahkeme bilmiyorum evli sayılırsınız. İleride aranızda yeniden bir sorun çıkarsa gider işlemlerini yaptırıp kesinleştirirsiniz.
çok teşekkür ediyorum ama ileride bir problem çıktığı takdir de hiç boşanma mahkemesiyle uğraşmadan boşanma kalan işlemlerin devamı halinde gerçekleşebiliyor mu. :p bu o zaman biraz riskli bir durum sanırım. :rolleyes: peki diyelim çıktı ve ikimizden biri tek başına geri kalan işlemleri yapabilirmi haber vermeksizin. bu arada çok teşekkür ederim içimi rahatlattığınızdan dolayı.
Elbette bir taraf gidip mahkemeye müracaatla işlemleri tamamlayıp boşanmayı kesinleştirebilir.
Boşanma ile eşler birbirinin mirasçısı olmaktan da çıkıyor bunu da bir taraf lehine kullanabilir.
Aklınızda hiç bir kuşku kalmasın istiyorsanız kararı birlikte kesinleştirip sonra yeniden düğün dernek yapıp evlenebilirsiniz.
Kadın milletinden olduğunuzu bilmiyordum :)
Bravo. Onca şey yazdınız. Onca kişide sizi ciddiye alıp yanıt verdi. Şu cevabınıza bakarmısınız. Erkek milletine güven olmazmış. Efendim güvendiğimizin kadınların neler yaptıkları ilede dolu bu forum sayfaları. Acaba içinizdeki bu şüphe bu erkek düşmanlığını atsanız bir yanada mutlu mesut yaşasanız olmazmı ? Genelleme yapmadan cümle kurmayı deneseniz nasıl olur.
Ha bu arada. Madem eşinize güveniniz yok gidin kararı kesinleştirin boşanın. En azındna içinizdeki şüphelerinizden kurtulursunuz. Malum şüphe tahtakurusuna benzer içten içten yer bitirir insanı.
Geçmiş olsun..
Selamlar,
Şimdi durumumu tekrar özetlemek istiyorum.
Eşimle boşanmaya karar verdik ve protokol imzaladık.
Ancak eşimin anlaşma şartlarından memnun kalmadım ve protokolun iptalini istedim.
İkinci davamız kasımda. Eşim benim geçinemeyeceğimi bildiği halde ve vrebileceğil halde kiramı karşılamıyor. İş bulmadan da boşanırsam çok zor durumda kalıyorum.
Ne yapabilirim?
Mahkemeden tedbir nafakası talep edersiniz. Hakkınızda (sizin ee eşinizin) ekonomik ve sosyal durum araştırması yapılır. Belli bir miktar tedbir nafakası hükmedilir. Eşinizde bunu öder. Ekonomik ve sosyal durum araştırması sonucunda yüksek miktarlarda geliri olduğu ortaya çıkmazsa eşinizin öyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak nitelikte birşey de beklemeyin. Boşanmak zaten başlı başına zor bir durum. Sizin işiniz cidden zor. Geçmiş olsun..