Re: Askerlikten Sonra İşe Geri Alım
Alıntı:
oghuzz01 rumuzlu üyeden alıntı
Abbas Bey,
Öncelikle ilginize teşekkür ediiyorum Ancak sizi biraz sıkmak gibi olacak ancak belirttiğiniz yargıtay kararlarını bulabileceğim bir adres verirseniz veya yargıtay kararlarını buraya ekleyebilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla.
Abbas Bey,
Bu yargıtay kararlarını bulabileceğim bir adres iletirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla....
Konu İle İlgİlİ İnternetten AramadaĞim Yer Kalmadi. Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm.
Aşağıdaki linkten yargıtay kararlarına girerek, askerlikle ilgili olanları taratın.Selamlar.
http://www.kamu-is.org.tr/kitaplar.htm
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
ilginize teşekkür ederim. umarım benim için faydalı olur.
Sayın Bilgili,
Öncelikle ilginiz için teşekkür eder. Verdiğiniz web sitesindeki kitapların indirilebilecek olanların hepsini indirip taradım ancak dediğiniz şekilde hizmet akdinin askıya alınacağı yönünde herhangi bir karar veya yorum bulamadım. Biliyorum fazla oluyorum ancak eğer aklınızda ise dava veya esas numarası verebilirseniz çok sevinirim.
Saygılarımla
Verdiğim linkteki bazı kararlar sanıyorum askerliğin askıda olması haline değiniyor ve kıdem tazminatına etkisini de belirtiyor.
Örneğin; Esas 2003/2506, Karar 2003/15484
Esas 2002/3730, Karar 2002/9691
Esas 2002/2821, Karar 2002/9511
Ayrıca; Bu konuda Osman Usta'nız yazmış olduğu"İş Hukukunda Akdin Feshinden Doğan Tazminatlar ve Uygulamaları" isimli eserin 380. sahifesinde "Askerlikten Önceki Hizmet Süresinin Kıdeme Etkisi" başlıklı bölümde açıklayıcı bilgi ve emsal kararlar mevcuttur.
Selamlar.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Verdiğim linkteki bazı kararlar sanıyorum askerliğin askıda olması haline değiniyor ve kıdem tazminatına etkisini de belirtiyor.
Örneğin; Esas 2003/2506, Karar 2003/15484
Esas 2002/3730, Karar 2002/9691
Esas 2002/2821, Karar 2002/9511
Ayrıca; Bu konuda Osman Usta'nız yazmış olduğu"İş Hukukunda Akdin Feshinden Doğan Tazminatlar ve Uygulamaları" isimli eserin 380. sahifesinde "Askerlikten Önceki Hizmet Süresinin Kıdeme Etkisi" başlıklı bölümde açıklayıcı bilgi ve emsal kararlar mevcuttur.
Selamlar.
İlginize çok teşekkür ederim. Umarım faydalı olur. Saygılarımla...