Cevap: İşyerinde bana ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum
Sözleşmenizde bulunan, kabul ettiğiniz maddeye istinaden işveren sizi gerekli gördüğü yerlerde çalıştırma hakkına sahiptir.
Yapılan değişikliğin, yeni iş şartlarının,sağlığınızı olumsuz etkileyeceğine dair sağlık raporunuzu işverene iletip,durumunuza uygun görev verilmesini talep etmeden, doğrudan sözleşmenizi feshederseniz , sözleşmeyi kendi isteğinizle feshetmiş, yani istifa etmiş olursunuz.
Raporunuzu verip, yeni görev talebinize işveren olumlu yanıt veremezse, tazminatınızı ödeyip sözleşmenizi feshetmek zorundadır.Bu durumda işveren feshetmezse, sizin için haklı neden doğar ve siz feshedebilirsiniz.
Bu haklı nedenle fesih te olsa,işveren İAb de çalışanın haklı nedenle feshi veya işveren feshi olarak belirtmezse,işsizlik sigortasından yararlanabilmeniz için iş mahkemesinde dava açıp, haklılığınızı mahkeme kararı ile belgelediğiniz tarihten itibaren işsizlik sigortası imkanlarından faydalanabilirsiniz.
Dilediğiniz her davayı elbette açma hakkına sahipsiniz.Kendiniz ayrılıp, işe iade davası açamazsınız.Açacağınız her davada iddianızı ıspatlamak zorunda kalacaksınız.
Yazım kurallarına özen göstermemeniz konunun kilitlenmesine sebep olacaktır.
Ben doktorumun bana yazmış olduğu raporu durum bildirir rapor alıcam ve raporu alacağım hastane üniversite hastanesi. Ben orada takip ediliyorum ve tedavimi de orada görüyorum. Bu rapor gecerli olur mu peki?Ben bu raporu personel işlerine verdiğimde tekrar eski birimime alınmazsam onlarda beni cıkarmazsa ben haklı fesih edebilirmiyim? Yaklaşık 20 gündür ağrılarımda inanılmaz artış oldu ve sürekli iğne yaptırıyorum tesekkürler.
Alıntı:
intimate_78 rumuzlu üyeden alıntı
Ben doktorumun bana yazmış olduğu raporu durum bildirir rapor alıcam ve raporu alacağım hastane üniversite hastanesi. Ben orada takip ediliyorum ve tedavimi de orada görüyorum. Bu rapor gecerli olur mu peki?Ben bu raporu personel işlerine verdiğimde tekrar eski birimime alınmazsam onlarda beni cıkarmazsa ben haklı fesih edebilirmiyim? Yaklaşık 20 gündür ağrılarımda inanılmaz artış oldu ve sürekli iğne yaptırıyorum tesekkürler.
Raporu işverene iletip, eski görevinize iadenizi (daha doğrusu uygun bir görev verilmesini) YAZILI olarak talep etmeniz gerekir.İşveren rapora göre uygun iş ( bu eski göreviniz olmayabilir de) öneremezse, sözleşmenizi feshetmek zorndadır.Feshetmeyip aynı şekilde çalışmanızı isterse,siz haklı nedenle sözleşmenizi feshedebilirsiniz.