Re: Savcılık ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım mı?
Tartışmada gelinen nokta bir açıklamayı zaruri kılıyor;
T.C. Laik sosyal bir hukuk devletidir. Biz de bunun yılmaz bekçileriyiz.
Ülkemizde kurulu rejimden başka bir rejime özentimiz hasretimiz bulunmamaktadır.
Atatürk'ün Laiklik dahil tüm ilkelerinin gönülden bağlılarıyız.
Asıl sayılmasak da bu vatanın ve üzerinde yaşayanların sevdalısıyız.
Herkes gibi daha müreffeh ve daha huzurlu bir ülke için uğraş vermekteyiz.
Ülkenin menfaatine ermeni hukuku uygunsa onu da savunuruz.
Binlerce insanı katledip masum vatandaştan daha konforlu dinlenme tesislerinde konaklatılıp işine vekilleri aracılığıyla devam edenleri tasvip etmiyoruz.
Her şey daha güzel olsun dileklerimle...
Savcılık ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım mı?
Syn Av.Engin Oğuz ve Harun Gür olgun insanlar olarak verdiğiniz olgun cevaplardan dolayı teşekkür ederim...
Saygılarımla...
Syn Horasan siz "FİKİR" kelimesi altında çoğunlukların azınlıkta olması gerektiğini mi vurgulamaya çalışıyorsunuz anlamadım (!).Ayrıca siz ve sizin gibiler dediğiniz kişiler Türkiye'yi
oluşturan bireylerdendir(tabi sizde öyle ben de öyle).Sayılar kelimesinden çıkardığım anlam düşündürdüğünüz gibiyse,ben size teessüp ediyorum sizi kınıyorum....
Ayrıca GAZİ.M.K Atatürk'ün bir sözünü yazmışsınız ama aynı zamanda kula kulluğa son verilsin yazmışsınız(Millete hizmet etmeyi kula kullukla karıştırmayınız...) Atatürk ve kula kulluğa son verilsin(Bu hizmete son verilsin demek mi?)...Hatırlatırım ki Atatürk aynı zamanda "Millete efendilik yoktur, hizmet vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur."demiştir.Sizin kula kulluğa son dediğiniz şeyi ben hizmet olarak tanımlıyorum fakat siz abartılı hatta yersiz bir yerde yanlış bir kelime söylemişsiniz...Avukatlar T.C avukatları bu millete hizmet edecek ki avukatlık unvanına layık olsunlar(tabi burdaki kula kulluk tabirini Syn Avukatın bu konular hakkındaki fikirlerinden dolayı kullandıysanız...)internet başından kalkabilirsiniz cevap yazmaktan yorulan elleriniz dinlensin..Konumuzdan saptığımızı düşünüyoum...Galiba buna bende katkıda bulundum..Bu yüzden üzgünüm.Lütfen savcılık hakkındaki bilgilerinizi paylaşın.Saygılarımla...
Alıntı:
esir_hayaller rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Syn Av.Engin Oğuz ve Harun Gür olgun insanlar olarak verdiğiniz olgun cevaplardan dolayı teşekkür ederim...
Ülkeme canla başla hizmet eden bir insan olmayı çok istiyordum.Hala istiyorum fakat Harun Bey siz söyledikten aslında bir çok kişi böyle söylese de
biraz soğudum ülkeme hizmet etmekten değil kurduğum hayalimden.Buna pek soğumak denmez ama şimdilik böyle diyelim.
Her yaşıtım gibi kuracağım bir çok hayalin gerçek olmasını bende isterdim..Syn Harun Gür hayallerinizi esir etmeyin yazmışsınız ama esir eden ben değilim siz bile bana eğer savcı olmak istiyorsam bunu başka bir ülkede hayal etmem için tavsiye verirken benim hayallerim esir değil tutsak değil,köle değil yok olur ...Ama ne kadar soğuduğumu düşünsemde asla vazgeçmeyeceğim...Syn Avukat türbanlı bir savcı olursam beni ne kadar annesine ifade veriyormuş gibi hissetsede Syn Hakkarili Arzuhalci de ne kadar kendini şeriat mahkemelerinde gibi hissetse de...Ben sadece ülkesi için çalışıp çabalama yolunda olanların ziyan olmasına yanarım(rica ederim kendimi kastettiğimi ve sizlere sitem ettiğimi düşünmeyin)...Cevaplarınız ve yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim....Saygılarımla...
Sn. esir_hayaller,
Yorumumla şevkinizi kırdıysam özür dilerim. Ancak siz de biliyorsunuz ki, burası bir hukuk sitesi. Gelecekteki kariyerinde "hukuk" düşleyenlere, mer-i mevzuatı da bütün açıklığı ile anlatmak bizim görevimiz.
Bu mevzuat hoşunuza gidebilir veya gitmeyebilir, "hayallerinizi esir etmeyin" derken samimiydim, bu demokratik sistemde düşünce özgürlüğünün esarete gelemeyeceği vurgulanan bir cümleydi.
Ancak bir önceki mesajımı okursanız, sitem etmeniz gerekenler açık ve seçik ortadadır. Mazruf yerine zarfa sitem etmeyiniz.
Sn. Oğuz,
Düşüncelerinizi ayrıca açıklama ve vurgulama gereği hissetmenize üzüldüğümü söylemeliyim. Bu sitede düşünce özgürlüğü, mümkün olabilecek en had safhadadır. İçerikleri ne olursa olsun (kırmızı çizgiler üyelik sözleşmesinde bellidir) , yazılanları beğensek de beğenmesek de, burası açık bir hukuki platformdur. Siz de takdir edersiniz ki; açıklığımızın sınırı , yaşanan bir çok örnekle sabit olarak, karşı görüşlerin açıklığının sınırının da üzerindedir.
Aksini düşünseydik, hukukçu kimliğinize rağmen sizi fazladan bir dakika bile bu sitede tutmazdık.
Selamlar,
Sn. esir_hayaller,
Yorumumla şevkinizi kırdıysam özür dilerim. Ancak siz de biliyorsunuz ki, burası bir hukuk sitesi. Gelecekteki kariyerinde "hukuk" düşleyenlere, mer-i mevzuatı da bütün açıklığı ile anlatmak bizim görevimiz.
Bu mevzuat hoşunuza gidebilir veya gitmeyebilir, "hayallerinizi esir etmeyin" derken samimiydim, bu demokratik sistemde düşünce özgürlüğünün esarete gelemeyeceği vurgulanan bir cümleydi.
Ancak bir önceki mesajımı okursanız, sitem etmeniz gerekenler açık ve seçik ortadadır. Mazruf yerine zarfa sitem etmeyiniz.
Syn Harun Gür yanlış anladığım için üzgünüm...