Cevap: Evim mühürlendi ne yapabilirim
ortalama nekadar sürer bu dava ? ve sonuçlanması ? bu süre zarfında evi kiraya verebilecek miyim ? sırf tc kimliğinden şahsın tebliğ adresini , üzerine ne kayıtlı nesi var nesi yok bulabilecekmiyiz ? evi varsa ev icra ile satışa konup 5-10 bin tl borçmu ödeyecek karşı taraf ? Bilmediğim için danışmak için bu siteye üye oldum zaten ...
Kiraya verebilirsiniz de mühürlü eve giremez kimse. TC nosundan evet bu bilgilere ulaşabilmek mümkün icraya verilirse bir iki ayda belli olur az çok.
mühürlü eve 90 gün boyunca tabi kimse giremez .. ben dava açarsak dava 1-2 yıl sürerse bu süre zarfında evi verebilirmiyim kiraya diye sordum ... davası olan eve kiracı sokabilirmiyim mühür kalkınca ? Bu arada elimde 5000 tl lik imzalı boş senet var .kiracıdan almıştım .....
- - - Updated - - -
1- hemen kiranın geri kalanlrı için icra takibimi başlatalım
2. seneti yürürlüğemi koyalım / süre ne olur senet tahsili için tebliğ adresi yok .büyük ihtimalle geri döner ve icra takibi başlar .uzun sürer sanırım )
3. olayıda içine kapsayan manevi maddi tazminat davasımı açalım ( bunu yaparsak bize kişinin fuhuş sırasında yakalandığına dair bir resmi belge vermediler .Kişi resmi olarak nezdimizde suçlu değil . emniyet size bu bilgileri veremeyiz dediler .. ancak savcılığa kiracınız hakkında suç duyurusunda bulunursanız savcılık kanalı ile belgeleri aldırabilirsiniz dediler )
Seneti size vermek istiyorum
Engin bey ,
Acaba kontratı fesh etmem gerekiyor mu ? yarın öbürgün mühür kalkınca kiracı kadın gelip evime yerleşeceğim dermi ? yada mühür ev boşken vurulacağı için otomatikman kontrat fesh mi olmuş olur ?
Kontrat otomatikman fesholmaz siz sözleşmeye aykırılık sebebiyle feshedebilirsiniz evin boş olduğunun tespiti gerekir. Kiracının bırakıp gittiği bu şekilde sabitse kiraya verilebilir işlemlerin devamı engel değil.
Sn avukat bey çok teşekkür ederim ilginize , ev mühürlenirken resmi olarak mühürü vuran memurlar kişiyi arayarak boş olup olmadıgının artık orada oturmadıgının teyidini kendisinden aldılar ve tutanaklara geçirdiler . Ancak zaten o şekilde boşken mühürleyebiliyorlarmış . Evin boş oldugu tespit edildi mühürlenirken ve tutanaklara geçti ..Yine demi fesh olmuyor kontrat ? Nasıl fesh edelim peki ?
Kontratı polis mi feshetti diyorsunuz yani :)
o halde fuhuş yapıp evime mühürcezası getiren ve emniyette ismi cismi olan aylardır bana kira ödemeyen kişi pılı pırtıyı toplayıp evi boşaltsın .Bu hem rezidance güvenlik hemde emniyet tarafından evi boşaltıp gittiği tespitle tutanaklara geçirilsin .sonrada hatun 90 gün sonra gelsin kiraladığım eve girecem hakkım desin ... başka ?
- - - Updated - - -
suç unsuru var .fuuhuş var evde . Bunu ben demiyorum kaymakamlık ve eminiyet baskın yapıp tutanak tutuyor zabıtlarda var ki müühürleniyor . Ev tahliye ediliyor ...siz diyorsunuz fontrat fesh edilmedi ...:)
Kontrat ikiniz arasında yapıldı bunu da ya ikinizden biri ya mahkeme feshedebilir emniyet veya kaymakam değil ben hukuk kısmını yazıyorum dediğiniz gibi yarın bir gün kiracınız eve gelip başkasına kiraya verildiğini gördüyse kötü niyetliyse diyelim ne olacak? sen evi boşalttın zaten fuhuş yaptırmışsın otomatikmen fesholdu kontratın desen soluğu adliyede alabilir baş ağrısı yapabilir size illa olacak değil bence de olmaz hatta kaçıp çekip gitmiştir muhtemelen bi daha arkasına da dönmez ama buraya sadece size özel yazmıyoruz benzer durumda olup sonuna kadar hukuk yolunu takip etmek isteyenler bu bilgilerden faydalansındır amacımız.