Sayın Av.Engin Bey çocukla şahsi münasebeti kesmenin cezası doğrudan hapis cezası mıdır? Yoksa uyarı mı veriyorlar önce? Ayrıca velayeti üzerine olmayan taraf aldığı cocugu geri getırmezse onada hapis cezası mı cıkıyor? lütfen bana bır cevap..
Printable View
Sayın Av.Engin Bey çocukla şahsi münasebeti kesmenin cezası doğrudan hapis cezası mıdır? Yoksa uyarı mı veriyorlar önce? Ayrıca velayeti üzerine olmayan taraf aldığı cocugu geri getırmezse onada hapis cezası mı cıkıyor? lütfen bana bır cevap..
Çocukla şahsi münasebeti kesmeden ne kastettiğinizi anlamadım.
TCK MADDE 233-(1) Aile Hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi şikayet üzerine bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (SULH CEZA MAHK.)
TCK MADDE 234 - (1) Velayet yetkisi elinden alınmış olan ana veya babanın ya da üçüncü derece dahil kan hısmının, onaltı yaşını bitirmemiş bir çocuğu veli, vasi veya bakım ve gözetimi altında bulunan kimsenin yanından cebir veya tehdit kullanmaksızın kaçırması veya alıkoyması halinde, üç aydan bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. (SULH CEZA MAHK.)
Çok teşekkür ederim Sn.Av.Engin Bey.Anlatmak istediğim 6 yasında bır oglum var.oglumun velayeti bende.babası temmuzun 1 inde alıp 20 sinde getirecek.ama hiç getirmeyecegınden korkuyorum.eger boyle bır seye kalkısır ise oğlum da ben de cok zor duruma düşeceğiz cünkü cok uzak yerlerdeyız.ben antalyadayım beyefendi erzurumda.oraya götürecek bu süreçte cocugu.zamanında getırmemesi,gizlemesi,yerini bulamamam için baska yerlere kacırması gıbı bır durumda yaptırımı merak ettım.ve anladığım kadarı ile aynı sekılde bu durumda da 3 aydan bır yıla hapıs var degıl mı?
tşk.ederim.sayın esmerman.inşallah ben de oyle umuyorum.herhalde böyle bırseyı göze alamaz.
Sayın Av.Engin Bey,velayeti bende bulunmakta olan oğlumu temmuz ayının 1 ve 20 tarihleri arası şahsi ilişkinin tesisi kararına istinaden temmuz ayının bırınde saati saatine babasına teslim etmiş bulunmaktayım.kendisinden ayın yirmisinde tam getırmesı gereken saatte getirecegıne dair imza da aldım.daha önceden hazırlanan bununla ılgılı bır tutanagın altını imzaladı.ama ne yazıkki getırmesı gereken tarıhte getırmedı cocugu.açıkcası şaşırmadım da zaten tutanagı da böyle birseyi bekledıgım,kendısıne guvenmedıgım ıcın imzalatmıştım.telefon actım 3 gun daha 5 gun daha kalsın gıbı seyler söyluyor.ama ben tavız vermek ıstemıyorum.tavız vermek ıstemedıgımı de en basta belırtmıstım kendısıne.şimdi ben ne yaparsam en doğru olur? bunun cezasız kalmasını ıstemıyorum.nasılki ben bır saat dahi gecıktırmeden zamanında verdıysem o da getırmelıydı.bu boyle kapanmamalı.degılse ben de seneye vaktınde vermem o zaman ceza vs.yoksa.ne olur sizce bundan? şimdiden cok tesekkür ederim.
Boşandınız da değişmediniz yani hala dediğim dedik çaldığım düdük.
Esnek olun ya bi defa da nolur siz geç verin o geç teslim etsin yediniz çocukların başını zaten daha nereye kadar sürecek bu?
sayın ogretmenım en azından sız cocugunuzu bılınclı bır aıle konumunda babasına gosterıyosunuz ya ben napıcam 3 sene oldu kızımı gormeyelı?
Benim de benzer bir sorunum var:
Şu an temyizdeyiz ancak 4 çocuğumun velayeti bende (baba). En küçük çocuğum anneyi istedi ancak "çocukların ayrılmaması" için bana verildi. Karara rağmen şu anda anneyle kalıyor.
Temyiz sonrası büyük ihtimalle icra yoluyla alabileceğim.( Şu an temyizde olduğu için alamıyorum) Ancak her görüşme sonrası veya çocuk okula gidince alıp göndermeyecekler ve ben icrayla almak zorunda kalacağım. Buna ise hem maddi gücüm yetmez hem de çocuk için hoş olmaz.
1. Bu olayları kesebilmem için kanunen ne yapabilirim? (Çocuğuma annesinin yediği haltları anlatmamı önermeyin )
2. İcra giderlerini karşı taraftan alabilmenin yolları nelerdir?
3. Görüşmelerini kaldırmanın yolu nedir? Mümkün mü? (Çocuk annesini görmeden benle 1 yıl kalsa sorun kalkar diye düşünüyorum çünkü benle kalmaktan memnun ancak annesini görünce fikir değiştiriyor.)
Çocuğu size teslim etmeyince şikayetçi olabilir, karşı tarafın hapis cezası almasını sağlayabilirsiniz, bir defa alacağı ceza bile karşı tarafa yetecektir,