Cevap: Re: Senet kullanımı ile ilgili bilgi Alacaklıyı Tanımıyorum
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evet danıştığınız avukat doğru söylemiş karşılığında makbuz almadığınız ödemeyi ispat edemezsiniz ayrıca senet alacaklısına yapılmayan ödeme de muteber sayılmaz.
İlla itiraz edecekseniz icranın geldiği ile gitmeniz gerekmiyor en yakın adliyeden icranın geldiği adliyeye yollanmak üzere nöbetçi merciide dava açarak itiraz edebilirsiniz.
Öncelikle ilginize sonsuz teşekkürler .Benim merak ettiğim senedin üstünde ismi yazılan şahsı tanımıyorum hiç te görüşmedim görmedim.Bu şahıstan neye karşılık benden senet aldığını ispatlamasını isteyemez miyim (fatura v.s.) Bu kişi hakkında mali suç duyurusunda bulunamazmıyım? İkinciside senedin üzerinde keşide yeri ve malen yada nakden gibi ibarelerin olması gerektiği alan boş.Sadece imzalar bize ait diğer bütün yazıları isim soy isim dahil başkası yani eniştemiz yazmış. Eğer bu parayı tekrar ödeyeceksem (ki daha önce ödediğim şahsın adı senette geçmiyor ) bizden parayı alan şahsa herhangi bir yaptırımım olamaz mı? biz senede imza atarken akrabamız olduğu için alacaklı kısmın boş bırakıldığına dikkat etmemiştik.Bu şekilde senet kullanmak yasal mıdır ?Ödediğimiz miktarı geri alma şansımız yok mu? parayı verirken en az 4 kişi daha yanımızdaydı ve ne için verildiğini biliyorlar. Birde itiraz süresi 7 gün mü 7 iş günümüdür? Selamlar ilginiz için tekrar sonsuz teşekkürler iyi çalışmalar...