geçmiş olsun bence hakkınızı aramalısınız
Printable View
geçmiş olsun bence hakkınızı aramalısınız
Bu konuda yerden göğe kadar haklısınız.
Fakat adaletin temeli nedir?
--------------------
Yoldan geçen bir bayan, birisi için bu adam bana saldırdı/tecavüz etti dese, o kişinin; kişilik hakları bitti gitti. Kendini temize bile çıkartamaz.
Yoksa ben adaletin terazisinin bazen hatalı ölçüm yaptığı konusunda, çok mu farklı düşünüyorum?
Adaletin temeli ahlaktır. Ahlak bir toplumda erozyona uğramışsa her şey gibi adalet de nasibini alacaktır. Tarihimizde karşısında sultan bile olsa doğrudan şaşmayan sanık,tanık, mağdur ve adaletle hükmeden hakimlerin hikayeleri anlatılır. Günümüzde ise 50 liralık para cezasına bile insanlar yalan söylüyor, iki tarafın tanıklarının iki ayrı yanlı anlatımları adaleti de aldatabiliyor.
E davacı yalan davalı yalan tanıklar yalan olursa adaletin terazisi de dijital değil ne olacak?
Deniz hanım bence çekinmeden savcılığa gidip olayı olduğu gibi anlatın, cep telefonu sizin mülkünüzdür. Siz suçlama yapmadan cep telefonunuzu alan kişiyi bildirin, imei numarasından bulurlar kimin aldığını.
Konuyu cep telefonu ile açmıştınız, şimdi de fotoğraf makinası + 1000 TL daha çıktı. İlginç.
Bu yazdıklarınız bana pek mantıklı gelmemeye başladı.
Cep telefonu için, C.Savcılığına kayıp/çalıntı olarak dilekçe verip, imei numarası üzerinden takip ve bulunmasını beyan edin.
Fakat takipsizlik çıkması durumu da muhtemeldir.
tedbir amaçlı gazeteye kayıp ilanı verin.
bu arkadaşın anlattığı konunun bir benzeri de benim başıma geldi kısaca anlatayım
okulda arkadaşımla bir günlüğüne telefonları değiştirdik onun kisi yeniydi benimki biraz eski neyse ertesi gün okula gittim dedi şarjı bitirmişsin seninki bugünde bende kalsın yarın veririm araya haftasonu girdi 2 gün de öyle kaldı tel onda.
haftabaşı telefonumu istediğimde "yüzüne nasıl bakacağımı bilemiyorum kardeşim" dedi...
kavga etmişler telefon o arada düşmüş veya çalınmış olay bu neyse eve geldim emniyet müdürlüğüne böyle böyle bişey geçti başımdan die e-mail attım. Onlarda telefonu değiştirdiğim arkadaşımla birlikte en yakın karakola gitmemi ve ifade vermesini istediler. Bunu arkadaşıma söylediğimde sesi değişmişti. Maili görmek istedi gösterdim.
Daha sonra kıvırdı tabi işte diğer arkadaşımda kalmış olabilir falan dedi. Birgün sonra okula gittim telefonu bulamadım hadi karakola gidelim dedi. tamam dedim yürüdük biraz karakola yaklaşınca arkadaşımda kalmış diyip teli verdi.
bu gibi olaylar herkesin başına geliyor hiçbir arkadaşınıza güvenmeyin bu konularda direk gidin karakola şikayetçi olun
mrb.ben 9,4,2014 tarihinde 2010 model bir arabayı noter satışıyla piyasa degeri olan 44.000 tl ye aldım.malum almadan önce tramer sorgulama sistemiyle plakayı ve şase numarasını sorgulattıgımda sadece 650 tl lik bir hasar mevcut tu.ayrıca bilgisayar sistemli test sistemine aracı kontrol ettirdigimde herhangi bir sorun çıkmadı.yalnız 15 gün sonra sigorta acentesi ne gidip zorunlu araç sigortası yaptırmak istedigimde aracın pert diye tabir edilen 39,500 tllik agır hasarlı oldugunu ögrendim.işin aslını araştırdım ve hasar 2013 ün 6, ayında meydana gelmiş ve kaskodan araç yaptırılmış.kasko poliçesini kesen firma aracın şase numarasını yanlış girdigi için hasarın sistemlerde çıkmadıgını anlamış oldum.aracımın degeri suan 30,000 tl ye düştü.ben bu magduriyetimi nasıl giderebilirim.konuyla ilgili bana yol gösterecek biri olursa sevinirim saygılarımla
dilekçeyi verirken deliller kısmına şahitlerin dinlenmesinide ekleyin şahidlik yapacak kişiler yemin ve ikrar verir hakim de sizin haklılık karineniz biraz daha fazla olur.