gerçekten çok haklısınız bende gördüklerimden ve bir kaç yaşadığım olaydan sonra bilir kişilerin bilmeyen kişiler olduğuna inandım...
Printable View
Söz konusu başlık altında ki tüm iletileri gözden geçirdim. Forum başlığının açıldığı yerin bir hukuk sitesi olduğu gerçeğinden uzaklaşılmış ve sanki geyik muhabbeti yapılıyormuşcasına lakayt yapılan yorumları gördüm. Ne yazıkki bu duruma da forum yöneticileri seyirci olmuştur.
Açılan bir hukuki soru başlığının sadece soruyu soran kişiyi bağlamadığı, benzer/emsal sorunlarına cevap arayan kişilerinde bu başlık altında ki cevapları incelediği ve etkilendiği unutulmamalıdır.
Kişinin soruyu soruş tarzı ve akabinde ki cevapları yaşadığı olaydan çok etkilendiği ve korkusundan, şokundan hala çıkamadığını göstermekle birlikte bu forum başlığına cevap verenler için mizah, eğlence, geyik muhabbeti yapma hakkını tanımamaktadır. Burası Türkiye'nin en çok ziyaret edilen hukuk sitesiyse kendisine yakıştığı tarzda bir duruşu olmalı durmayanlar uyarılmalı/uzaklaştırılmalı (başlık altında bir örneği mevcut)
Soruya gelince, Polis köpeğine normal seyir halindeyken ve çarpamınızdan dolayı cezalandırılmazsınız. Şöyle ki, en güzel cevaplardan birini "necmi42" isimli üye vermiştir. Bende aynı düşüncedeyim. geçmiş olsun.
burada asli sorumlu,iti bağlamayan sahibi durumundaki polislerdir.sizinle bir ilgisi yok hatta siz 2 saat zaman kaybım oldu,aracımın arka tamponu çizildi,tehlike atlattımdiye suç duyurusunda bulunur,maddi manevi para talebinde bulunabilirsiniz.sahipli her hayvanın hareketindensahibi sorumludur,tehlike yaratmayacak şekilde iti baplaması gerekirdi.geçmiş olsun.
Polis Köpeği de , asker köpeği de , özel amaçlar için yetiştirilmiş , oldukça pahalı satın alınan , görevleri itibariyle de en az hata yapan kayıtlı varlıklardır.
Hayvan öldüğü için , kurumun demirbaşından silinmesi gerekecek ; dolayısıyla ifadeniz alınması zorunluluk olacaktır. Konu savcıya iletilmişse de korkacak hiç bişey yok. Emniyet olay tutanağına , '' bağlı olmayan ve serberst haldeki köpeğin yola kontrolsüzce ve aniden çıktığını '' mutlaka yazmıştır.
Konu kasti olmayan ''kaza ile'' devlet malına zarar verme olayıdır.
Aslına bakarsanız , pahalı bir techizata verilen zarar istenirse , zarar , zararı verenden tahsil edilir. Fakat bizim ülkemizde böyle bir durum yok. Yollarda trafik kazaları oluyor bariyerler trafik ışıkları vs tahrip oluyor ama zarar tahsil edilmiyor gibi algılayabilirsiniz. burada beklemeniz gereken tek şey zararın maddi olarak tahsilidir. onun dışında cezai vs durumu yok.
ama herkes bilmedir ki , o tip hayvanlar terörle mücadele sıklıkla kullanılan , yaşamı boyunca 2 adet memuru kendine tahsis ettiren ve bedeli 1.5 trilyonluk hayvanlardır.
Bu bakımdan herkese gördükleri her yerde bu tip hayvanlara ve yetiştiricelere saygıyla yaklaşılmasını önemle hatırlatmak isterim.
Katılıyorum size.