Cevap: 6 yaşında çocuğun yola fırlaması sonucu trafik kazası
Böyle kazalarda hükmün geri bırakılması uygulanabilir mi?eğer uygulanırsa dava masrafları ve avukatlık ücretleri nasıl oluyor?Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim teşekkürler.
Cevap: Re: 6 yaşında çocuğun yola fırlaması sonucu trafik kazası
Alıntı:
ezelim rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle geçmiş olsun benzer bir olayda ben yasadım aracımım sağ arka camurluğuna 7 yasındaki cocuğun yola fırlaması bir kaza geçirdim çocuk yere düştü ayağının üzeri sıyrılmıştı önemli birşeyi yoktu bakıcısı suçun çocukta olduğunu çocuğunda iyi olduğunu söyleyip hastaneye gitmek istemedi eczaneye götürüp pansuman yaptırdım güzel bir şekilde ayrıldık akşama annesi evime gelip para istedi bende suçum yok (hızımda 20 km altında çok yavastım kasisten yeni geçmiştim şahitlerimde var)diye kabul etmedim olay mahkemeye gitti 1 yılı geçti hala uğraşıyorum her halukarda sürücüye birşekilde kusur veriyorlar sana tavsiyem ne isterlerse yap olay mahkemeye gitmesin benim olayımda sıyrık ve çok düşük hız olmasına rağmen ceza alırmışım deniliyor sen bendende fenasın yani gönüllerini hoş tut allah sürücülerinde yardımcısı olsun trafikte yayaya özelliklede çocuksa pek kusur verilmiyor yada çok az kusurun bile olsa yine suçlu sen oluyorsun allah büyük kazalardan korusun. Ayrıca bende şunu sormak istiyorum arkadaşlar küçük çocukları gözetmekle yükümlü anne babaların bu kazalarda hiç mi kusuru yok sürücüler olarak böyle oluşan kazalarda anne babanın sorumluluğuyla ilgili bir suç duyurusu yada dava şikayet ne yapılabilir benim uzlaşma şansım kalmadı(yani ben uzlaşmaya gitmiyorum denesem belki yine parayı kabul ederler bedavadan gelecek ya devlete vereceğim onlaravermeyeceğim kötü oyuna getirdiler beni) ben ailenin bu tutumu karşısında onlarında ihmalden ceza alması için ne yapabilirim bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
böyle bir kazada suçlu bulunursam hükmün geri bırakılması maddesi uygulanabilir mi?uygulanırsa mahkeme giderleri ve avukatlık ücretleri yinede ödenir mi?bilgisi olan paylaşırsa sevinirim dava halen devam ediyor teşekkürler