Re: El Konulan Bilgisayarımı Geri Almanın Yolu
Alıntı:
greyder rumuzlu üyeden alıntı
Yazdıklarınız sizin müsadere kelimesini BİLMEDİĞİNİZİ gösteriyor kanımca :mahcup:
ben müsadere kelimesini biliyorum fakat uygulamasındaki yanlışlığı dle getirdim kendi yorumumca...
mesela bir ormandan kaçak ağaç kesimi yapan bir traktör yakalanınca iade edilmemek üzere bağlanmasıda saçmalıktan başka bişey değildir.
+ olarak hem traktör ceza alıyor hemde kaçak odunları kesen...
bilişimde teknik bişey oldugundan delil olarak kabul edilcek ve müsadereye alınacak parça Harddisk olmalıdır , çünkü Hardisk tüm bilgilerin tutuldugu kısımdır...
yani suçu ortaya çıkarmak için sadece hardiski almanın yeterli olacağını her bilişim uzmanı bilir...
ama kanun işlerken yapılan uygulamalrda bunun böyle olmadıgını görüyoruz.
delil olarak değerlendirmek maksadıyla sadece HDD yeterlidir haklısınız.
bilişim suçlarında durum nedir avukat arkadaşlar yazar belki ama
mesela orman kanunu, av kanunu ihlallerinde müsadere olunan suç aletleri satılarak bedeli döner sermayeye gelir kaydediliyor.
aynı mantıkla suç aleti olan bilgisayarın satışının yapılarak geliri hazineye aktarılıyordur belki.
Bu durumda sadece HDD delil olarak yeterli olabilir ancak bilgisayarın tüm parçaları suç aletidir.
Yorum yazan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Bilgisayarımı el konulmasının 7. ayında teslim aldım. Bu konu altında mı açmam gerekir bilimiyorum ama; el konulan bilgisayarlar emanet memurunun evinde çıktı. Bu suç mudur? (suç olduğunu zannediyorum). Bu tip bir suçun cezası nedir? Teşekkürler.