"Ankara Hukuk mezunları iyi bir hakim, savcı, avukat olabilirler, ancak iyi bir hukukçu olabilmek için İstanbul' daki hukuklardan birini (Marmara,İstanbul) bitirmek lazımgelir" diye bir terane vardı bir aralar.
sahi ne oldu? :)
Printable View
"Ankara Hukuk mezunları iyi bir hakim, savcı, avukat olabilirler, ancak iyi bir hukukçu olabilmek için İstanbul' daki hukuklardan birini (Marmara,İstanbul) bitirmek lazımgelir" diye bir terane vardı bir aralar.
sahi ne oldu? :)
SANA ÖNCELİKLE ŞÖYLE YARDIMCI OLAYIM ZEKANA,SİNİR SİSTEMİNE VE RUHİ DENGENE GÜVENMİYORSAN HUKUK YAZMA.
OKURKEN HERŞEY ÇOK GÜZELDİR.AMA SONRASI.......
BUNU UNUTMA.
GELELİM HANGİ FAKÜLTENİN DAHA İYİ OLDUĞI KONUSUNA; ANKARA HUKUK HALA TARTIŞILMA DERECEDE İYİ,TABİİKİ İSTANBUL DA İYİ.ARALARINDA EKOL FARKI VARDIR.HANGİSİNE GİDERSEN O EKOL IŞIĞINDA İLERLERSİN.BEN ANKARA EKOLÜNDENİM ÇÜNKÜ HOCALARIM ANKARA HUKUK HOCALARI İDİ.
HANGİ FAKÜLTEDE OLKUDUĞUN ÇOK ÖNEMLİ , İYİ HOCALARDAN DERS ALMAK İYİ BİR HUKUK NOSYONUNA SAHİP OLMAK DEMEKİR. BEN BAŞKENT ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUNUM AMA BİRÇOK ANKLARA HUKUK MEZUNUNDAN DAHA İYİYİM, ÇÜNKÜ NOSYONUM İYİ VE KENDİMİ GELİŞTİRMEK EN BÜYÜK ZEVKİM.KENDİNİ GELİŞTİRMEK BİTİRDİĞİN FAKÜLTEDEN DAHA ÖNEMLİ .
Sayın av. alev birçok Ankara hukuk mezunundan dah iyi olduğnuzu yazmışsınız bunun ölçüsü ne?belirttiğiniz gibi nosyon farkıysa sizin ders aldığınız hocalardan asıl onlar yararlanıyor. Bildiğim kadarıyla Ankara Hukuk ortalama her yıl 400 civarı mezun veriyor bunların birçoğundan dah iyi oluğunuzu belirleyen ölçü aracınız ne?
Ankara hukuk iyi bir okuldur. Gerçi birçok değerli hocanın özel üniversitelere gittiğini biliyoruz ama.. Metin Günday hala orda galiba.
ben şu an bu siteye üye oldum ve bir istanbul hukuklu olarak doğrudan bu konuya bakmak istedim ama görüyoum ki son ileti 2005 yılında yazılmış.Bu konu güncellenmeli.
Neden?
ankara hukuk ne kadar iyi sorunundan önce hukukçu olarak meslek seçimi yapmak lazım ankara hukuk istanbul hukuk galatasaray hukuk gibi ünversiteler genellikle kamu hukuku ağırlıklıkidirki bu ağırlık ders ağırlığı ve zorluğudur bu anlamda bu üniversitelerden mezun olanlar hakimlik savcılık ve diğer kamu sınavlarında diğer üniversite mezunlarına göre daha şanslıdır. ama benim üniversitem marmara ve diğer üniversitelerden mezun olanlar ise özel hukuka yönelik eğitimlerini biraz daha fazla alır slmlar.
ankara hukukta okumanın ayrıcalığını fazlasıyla hissediyorum yaşasın!:o
AUHF nispeten iyi bir okuldur. Eleştirilir yanları çok ama bunun dışındaki hukuk fakültelerine nispeten iyi olduğunu düşünüyorum.
ne geyik dönmüş ya:)
bu arada bir zamanlar " Hukuk fakülteleri mezun çıkarır, Ankara Hukuk hukukçu çıkarır " diye bişeyler duymuştum;)..