yine bir pike....
Printable View
yine bir pike....
Bu söylediklerinizin hepsini yapabilirsiniz. Yasa ve hak arama yolu herkese açık. Keza size haksızlık yapıldığını düşünüyor iseniz mutlaka hakkınızı arayın. Bu arada yapmayı düşündüğünüz şeylerin borcunuzu eksiltecek hiç bir yanı bulunmadığını bilmelisiniz. Bu platformda birilerine saded dışı konularda akıl vermek haddimiz değil elbette. Ama keşke bu konudaki azim ve kararlılığınızı borcunuzu azaltma konusunda gösterseniz. Böyle yaparsanız muhtemel ki alacaklı borç ödeme konusunda samimi olduğunuzu düşünerek daha müsamahalı davranabilir. Birde şu konu var. Kişinin yatak yorganının değilde yatak odası takımının haczedilmezlik kapsamında olduğundan emin misiniz? Eğer haczedilmezlik konusu sizin dediğiniz gibi değilse emekleriniz,beklentileriniz boşa gitmiş olmaz mı?
Keşke şu bankalar evi arabası olmayana, devletten veya büyük kuruluşlardan maaş almayanlara kredi vermese, elektrik, su, doğalgaz ve telefonlar faturalı olmasa, ücreti peşin olsa, kimsenin borcunu, basiretsizliğini halk çekmese...
Son derece haklısınız engin bey keşke sizin dediğiniz gibi olsa ama... Bankalar sizin bu saydığınız grupları hiç sevmez ve tatlı para kazanamazlar. çünkü bu grup borcunu düzenli öder. Banka borcunu ödeme güçlüğü çeken temerrüde düşen borçluyu çok sever ve onları borçlandırır.
Sayın kılaz elbette bu uğraşı borcunu azaltmaz ancak bu sessiz kalması hak aramaması için geçerli bi sebebmidir.
Kaldıki demonte bir ürün olan gardolabı yerinden sökülerek yeddiemin deposunda bekletilen ve her kurulup söküldüğünde biraz daha deforme olan mobilya ihale ile satılmayacağıda aşikar ama satılsa bile masraflarını karşılamayacağı belli olan bir gardolabını. alacaklu avukatı borç azalsın diyemi haczetmiş acaba hiç sanmam hatta o tahta parçası yeddiemin depo sahibine belli bir süre sonra külfet bile getirecektir.
Ve kanunda açıkca yatak takımları haczedilemez derken bu usülsüz haczi yapan avukat ve icra memurlarına karşı nasıl olsa borcu azaltmaz diye sessiz kalındığı sürece böyle usülsüz uygulamaların sayısı artacaktır.
şimdi benimkide buna yakın bir mevzu
2 bankaya kart borcum var ve tebligt geldi ve mal beyanında bulundum
işte işsizim hacze kabil hiçbir malım yok işe giridigim zaman banka ile ödeme için görüşecegim falan filan ADRES OLARAK AİLEMİN YANINDA KALIYORUM DEDİM TEBLİGATLARDA ZATEN BU ADRESE GELMİŞ ama ben orda kalmıyorum sabit bir adresim de yok onun için ailemin adresini verdim mal beyanı vereli 3 ay oldu haciz için gelen olmadı
1..önemli nokta :evde borcumu karşılayacak esya yok zaten babamda olan esyalar 10 -15 yıllık fatura yok sadece alırken montaj için verilen kagıt ve garanti belgeleri var bunlar babamın malların onun oldugunu ispatlamasına yetermi evde buzdolabı fırın televizyon oturma grubundan baska biresya yok baska ne haczedebilirler
2. madem babam ispatlamak zorunda avukatında evde ki malların benim oldugunu ispatlaması gerekmez mi ?
bu noktada babam gidip oglum burda yaşamıyor derse icra memuru tekrar eve gelirmi ?