Cevap: Firardayken resmi nikah
Bu durumun hoş olmadığını sizde belirmişsiniz. çocuğun sağlığı için babanın teslim olma gibi bir düşüncesi yok galiba. teslim olması halinde cezaevinde dahi olsa nikah kıyabilir ve sorundan kurtulur. insanlar çocuğu için kendini öldürüyor, babasıda gitsin aslanlar gibi teslim olsun görevini tamamlasın. hem kendi kurtulsun kaçmaktan, hemde çocuğu kurtulsun. Ayrıca çocuk sağlığı söz konusu olduğu için şunları söyleyebilirim;
Sizin mahale muhatarı sizleri tanıdığı için işgüzarlık yapıyor. Muhtarların böyle bir yetkisi yok. İstenilen evrakı verir. Kendisinden emniyetçe bilgi istenmişse sizin hakkınızdaki bilgileri vermekten kaçınamaz verir. Kendilerinin yakalama gözaltına alma gibi yetkisi yok. yapacağınız tek şey yeni bir adres temin edip nufus müdürlüğüne giderek adres kayıt sistemindeki kaydınızı güncellemek ordan alacağınız belgeyide yeni mahale muhtarına getirerek kayıt olmanız. daha sonra muhtardan alacağınız belge ile resmi işlemlere başlıyabilirsiniz. eskiden nufus idaresindeki işlemlerde aranan şahıslar çıkıyor ve kapıda bekliyen polisler alıyordu ama şimdi öyle bir durum yok kaldıki nufus müdürlüklerinin çoğu kaymakamlık binalarından ayrılıp kendilerine ait binalara taşındı ve kapıda sadece özel güvenlik beklemektedir.
Alıntı:
karakas2 rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumun hoş olmadığını sizde belirmişsiniz. çocuğun sağlığı için babanın teslim olma gibi bir düşüncesi yok galiba. teslim olması halinde cezaevinde dahi olsa nikah kıyabilir ve sorundan kurtulur. insanlar çocuğu için kendini öldürüyor, babasıda gitsin aslanlar gibi teslim olsun görevini tamamlasın. hem kendi kurtulsun kaçmaktan, hemde çocuğu kurtulsun. Ayrıca çocuk sağlığı söz konusu olduğu için şunları söyleyebilirim;
Sizin mahale muhatarı sizleri tanıdığı için işgüzarlık yapıyor. Muhtarların böyle bir yetkisi yok. İstenilen evrakı verir. Kendisinden emniyetçe bilgi istenmişse sizin hakkınızdaki bilgileri vermekten kaçınamaz verir. Kendilerinin yakalama gözaltına alma gibi yetkisi yok. yapacağınız tek şey yeni bir adres temin edip nufus müdürlüğüne giderek adres kayıt sistemindeki kaydınızı güncellemek ordan alacağınız belgeyide yeni mahale muhtarına getirerek kayıt olmanız. daha sonra muhtardan alacağınız belge ile resmi işlemlere başlıyabilirsiniz. eskiden nufus idaresindeki işlemlerde aranan şahıslar çıkıyor ve kapıda bekliyen polisler alıyordu ama şimdi öyle bir durum yok kaldıki nufus müdürlüklerinin çoğu kaymakamlık binalarından ayrılıp kendilerine ait binalara taşındı ve kapıda sadece özel güvenlik beklemektedir.
Hocam kesınlıkle haklısınız soyledıklerınızde fakat durumun ne kadar zor oldugunu sıze burada anlatabılmem ımkansız su kadarını soylıyeyım kı en buyuk sorunu maddı acıdan yasıyor yanı su anda esını ve cocugunu emanet edıp gıdebılecegı kımsesı yok sadece kendısı o da cok zor sartlarda calısmakta tabıı kı bır an once gıdıp teslım olup bu dertten kurtulmayı cok ıstıyor ama ınanın bana su anda malesef ımkansız.
Bızde en azından cocugun mevcut saglık ımkanlarından yararlanabılmesı ıcın caba gosterıyoruz bunun ıcın burada bazı sorulara cevap arıyoruz zira kafasındakı sorun ne devletıyle ne mılletıyle nede sıyası gorusuyle alakalı degıl zamanında bu buyuk hatayı yaptı ardından esıyle hayatını bırlestırdı ve bırde cocuk sahıbı oldu sımdı ıse caresız onlara bakabılmek ıcın cırpınıyor yaptıgının ne kadar buyuk bır hata oldugunun kesınlıkle farkında fakat dedıgım gıbı su anda gıdeyım dese colugu cocugu sokakta kalır umarım soylemek ıstedıklerımı anlatabılmısımdır.
Lutfen onyargılı olmayalım bırde dıger boyutuna bakalım bıldıklerınızı bızımle paylasırsanız sızlere gercekten mutesekkur oluruz saygılarımla...
Bılgısı olan yok mu bu konu hakkında net bılgılere ıhtıyacım var boyle bır durum yasamıs arkadaslardan rıca edıyorum basınızdan gecenlerı paylasırmısınız...
Yada sıte uyesı hukukcu arkadaslar bılgı verebılırlerse cok memnun olacagız saygılar...
Kusura bakma ama senin yeğeninde tam bir şerefsizmiş yahu Madem askerden kaçıyorsun yapmıyorsun YAPAMIYORSUN bu yükü taşıyacak yüreğin bile yok ne evlenip bide çocuk yapıyorsun çocuğun hayatı söz konusu babası askere gitmesin diye çocukmu ölsün buakdar da olmaz yahu vallahi olmaz billahi olmaz ne korkuymuş bu arkadaş Ben olsam kolunu kanadını kırar teslim ederdim o çocuk için
Alıntı:
Nedensiz20 rumuzlu üyeden alıntı
Kusura bakma ama senin yeğeninde tam bir şerefsizmiş yahu Madem askerden kaçıyorsun yapmıyorsun YAPAMIYORSUN bu yükü taşıyacak yüreğin bile yok ne evlenip bide çocuk yapıyorsun çocuğun hayatı söz konusu babası askere gitmesin diye çocukmu ölsün buakdar da olmaz yahu vallahi olmaz billahi olmaz ne korkuymuş bu arkadaş Ben olsam kolunu kanadını kırar teslim ederdim o çocuk için
Sen ne gerizekalı bır herıfmıssın be dangalak bu nasıl bır yorum!!!!!!
Arkadaslar bır bılgı paylasmak ıstıyorum bu baslıgı biz acmıstık fırardayken resmı nıkah yapılıp yapılamayacagı hakkında bılgı alabılmek ıcın yeterınce olmasada bırcok bılgı topladık sız duyarlı sıte uyelerı tarafından gecen hafta nıkah basvurusu yapıldı ve kabul edıldı ıkı gun oncede nıkahları kıyıldı yanı resmı nıkah yapma konusunda herhangı bır sıkıntı yok bu konuda sıkıntısı olan arkadaslarla paylasmak ıstedık ılgılenen herkese tekraren tesekkurler...
Selamlar
Nıkahtan sonra malesef bır sorun daha cıktı cocugun kımlıgını cıkarmak ıcın anne ve babanın bırlıkte beyanda bulunmaları gerekıyormus babanın durumu ortada acaba nufus mudurlugunde ımza atarken bır sıkıntı olurmu nufus memuru babanın arandıgını ekranında gorup mudahele edebılırmı???
Ben adres değişikliği için nüfus müdürlüğüne gittiğimde bir sorun yaşamamıştım.
Ama iyice araştırın.
Bu arada nikahınız da hayırlı olsun:)