arkadaşlar ilginize ve vermiş olduğunuz bilgiler için tşk ederim.
Printable View
arkadaşlar ilginize ve vermiş olduğunuz bilgiler için tşk ederim.
arkadaslar cok degerlı bır avukat arkadasın bana soyle bır aktarımı oldu..acaba sızde bana yorumlasanız bu ıfadelerı bu ıfade benım durumum acısından nasıl bır katkı veya dez avantajlık teskıl eder saygılar hepınıze
arkadaslar cok degerlı bır avukat arkadasın bana soyle bır aktarımı oldu..acaba sızde bana yorumlasanız bu ıfadelerı bu ıfade benım durumum acısından nasıl bır katkı veya dez avantajlık teskıl eder saygılar hepınıze....
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesi gayet açık.Ancak burada da karşımıza bu siteye üye olmama sebep olan tanıdığımın birinin başından geçen memuriyetle ilgili yaşanan ve benim "Hukukta Facia" dediğim durum var.O da şöyle:Yeni TCK der ki:"Kamu görevinden ömürboyu mahrumiyet yoktur.53/1 de yazılı kamu haklarında mahrumiyet sürelidir ve kişi bu süreleri suç işlemeden tamamlarsa, yasaklanmış haklarına kavuşur." demektedir.Ayrıca size verilen cezada "Kamu görevi Hakkından Mahrumiyet" cezası da yoktur.Bu ceza yokken,Yeni TCKya göre böyle bir muamele olamaz.Durum böyleyken sizi 657 ye dayanarak, bu haktan mahrum kılmaktadırlar.Saçmalığın bir diğer tarafı da Yeni ceza kanununun 5. maddesi de ayrıca, 1.1.2009 tarihinden itibaren "Bu kanuna aykırı diğer kanunlardaki hükümler geçersizdir." der.
Konuyla ilgili olarak bakınız memurlar.net sitesinde Memnu hakların iadesi geri geldi başlıklı yazıya.
İnternette şöyle bulabilirsiniz.Memnu hakların iadesi yazarsınız.Gelen başlıklardan memurlar.net yazan siteye girersiniz ve nasıl bir rezaletle karşı karşıya kalındığını görürsünüz.İşin daha da fenası 657 ile Yeni TCK arasındaki bu çelişkiye dair bir tane bile Danıştay Kararı yok.Avukatınız buraya buraya vurursa, sizin dava bir ilk olur.Avukatınız buradan dalarsa en az 6 yıllık bir dava süreci başlamış olur.
İyi günler...
merhaba arkadaşlar