Re: Yalancı şahitlik hakkında söylenenler doğru mudur?
Alıntı:
aykan99 rumuzlu üyeden alıntı
3 gün önce boşanma davam oldu avukatım şahitlerin yalan söylediğini belgeleyen ikametimi dilekçe ile hakime sundu.Şahidin yalan söylemesi şu idi:ablasının dolduruşuna geliyordu dedikodu yapıyordu dedi çünkü ablam şahitlik yaparken ne biliyorsa doğru olarak söyledi.Hakimde ablası nerde oturuyor onlarla aynı apartmandamı diye sordu karşı şahide evet dedi oysaki ablam hiç birzaman bizimle aynı apartmanda değil aynı semtte bile oturmadı ablamın ikametini aldık muhtardan üzerinede 24 yıldır bu adreste oturuyor diye yazdı muhtar avukatım duruşma anında hakime verdi ama ne kadar etkili olur bilemiyorum.Ben savcıya gittim dedimki boşanma davamda karşı şahit yalan beyanda bulundu şikayetçi olmak istiyorum, savcıda şikayetini buraya değil boşanma davanın görüldüğü mahkemeye belge ile sunacaksın dedi.Bende şimdi anlamadım savcıyada suç duyurusunda bulunsammı?
biz faklı şehirlerde oturuyorduk ve onlar adreslerini normal verdiler..benim evime geldiklerini benim kızlarını dövdüğümü küfrettiğimi gördüklerini döylediler ama böyle birşey olmadı vede gelmediler..bende böyle bir durum olmadığını onların gelmediğini dediğim gibi giriş çıkış kayıtlarını mahkemeye sunarak beyan ettim hakimde savcılığa yönlendirdiayrıca annem babamla aynı evde yaşadığımı söylediler annem babamında farklı şehirde 40 yıldır aynı evde ikamet ettiğini belirtim..gözle görülür belgeler sundum ama bilemiyorum..bana kalırsa aklınızda kalacağına savcılığa suç duyurusunda bulunun...böylesi insanlar cezasını çekmeli...iki üç kuruş için hem bizlerin hayatlarını hemde kendi kızlarının hayatlarını rezil ediyorlar..kızları boşanmak istiyor ailesi para..kızda gençlik işte o parayı alınca (55bin)güle oynaya yaşarım sanıyor heralde aklı olan ortada dayak yok,bir rapor yok kendin sevgilin için gidicem diyosun 3 günde gidiyosun,çocuk yok dokunma yokki çocuk olsun bide o var... yani nasıl okadar para hayali yaşarlar ben anlamam bul kendine uygun yolabileceğin birini evlen bende kurtulayım gitsin...
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
benımle aynı sehırde olmamalarına ragmen annesı babası ve kız kardesı sahıt oldu sankı burda oturuyorlarmıs gıbı ve davayı kazandılar...
merhaba deniz kardeşim..senin davanda yalancı şahitlerle ilgili savcılığa bir suç duyurun varmıydı eğer varsa ne şekildeydi belge olarak sunduğun bir şeyler varmıydı? onlar mahkemede nededilerde haklı oldular
hayır yoktu cunku aıleden sahıt olunamayacagını yemın etmeden beyan verıldıgı ıcın hakımın dıkkate almayacagını bılıyodum.
kadın herzaman haklıdır kardssım
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
hayır yoktu cunku aıleden sahıt olunamayacagını yemın etmeden beyan verıldıgı ıcın hakımın dıkkate almayacagını bılıyodum.
kadın herzaman haklıdır kardssım
önceden bu savcılıktaki inceleme ile ilgili bir umudum vardı ama bu şekilde aileye yemin ettirilmiyor o nedenle ceza almıyor gibi lafları duyunca umudumda kalmıyor ve çıldırmak üzereyim..ben bu kadınların(teyze ve hala)evime gelmediğini hiç bir şekilde evimi görmediklerini belgeleyeceğim ve onlar ceza almadan elini kolunu sallaya sallaya gezecek bide boşanamayacağım oda yetmez gibi tazminat davası açılacak..
bir avukatın bana söylemine göre giriş çıkış kayıtlarının resmi evraklar ve onaylı olması nedeni ile hakim şüphelenmiştir savcılığa suç duyurusu yapmanızı istemiştir dedi..mahkeme açılma olasılığının bu nedenle yüksek olduğunu olaki kazanacak olursam ceza almasalar bile hakim kararda orda bulunmadıklarını düşüncesini kanaat getirirse buna dayanarak yalan tanık kullanma,iftira ve ailenin temelden sarsılmasından boşanma açabileceğim yönünde olunca bu olayın üzerine gidiyorum..çünkü temyizden karar çıkmasını beklemek ve halen o bayanın benim soyadımı taşıyor olması bana rahatsızlık veriyor..
Alıntı:
okan_kırım rumuzlu üyeden alıntı
önceden bu savcılıktaki inceleme ile ilgili bir umudum vardı ama bu şekilde aileye yemin ettirilmiyor o nedenle ceza almıyor gibi lafları duyunca umudumda kalmıyor ve çıldırmak üzereyim..ben bu kadınların(teyze ve hala)evime gelmediğini hiç bir şekilde evimi görmediklerini belgeleyeceğim ve onlar ceza almadan elini kolunu sallaya sallaya gezecek bide boşanamayacağım oda yetmez gibi tazminat davası açılacak..
bir avukatın bana söylemine göre giriş çıkış kayıtlarının resmi evraklar ve onaylı olması nedeni ile hakim şüphelenmiştir savcılığa suç duyurusu yapmanızı istemiştir dedi..mahkeme açılma olasılığının bu nedenle yüksek olduğunu olaki kazanacak olursam ceza almasalar bile hakim kararda orda bulunmadıklarını düşüncesini kanaat getirirse buna dayanarak yalan tanık kullanma,iftira ve ailenin temelden sarsılmasından boşanma açabileceğim yönünde olunca bu olayın üzerine gidiyorum..çünkü temyizden karar çıkmasını beklemek ve halen o bayanın benim soyadımı taşıyor olması bana rahatsızlık veriyor..
Siz yine davanıza bakan hakimede delilinizi verin.Hakim onu gözönünde bulundurur kafasında lehinize bilgiler oluşur kararıda buna göre verir savcı böyle şikayetleri almıyor yani ceza vermiyor savcının demesi.Hayırlı olsun zor durumda olan herkes için siz yılmayın savaşın takdir hakimin.