Re: Banka mafya ile anlaşmış
Sayın Hukuki.net Yönetimi,
Son zamanlarda popularitesi artmakta olan bu önemli konuyla ilgili olarak vermiş olduğunuz son derece detaylı ve tatminkar bilgilerden dolayı sizlere teşekkürlerimi sunarım. Gerçekten bunun üzerine artık söylenecek tek kelime yoktur kanaatimce. Kanunda kişi ve kurumlara tanınan görev ve yetkiler açıkça belirlenmiş. Bunun dışında etik olmayan illegal birtakım yöntemlere başvuranlar olursa kişilerin mevcut yasal hakları da zaten saklı olduğundan gerektiğinde ilgili birimlere başvuruda bulunulabilir.
Saygılar,
arkadaşım bence polisten önce bir ana haber proğramına başvur haberlere konu olsun.böylece polis bu olayın üstüne daha iyi bir düşer ve buda bankalara ders olur...
Alıntı:
15520278 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım bence polisten önce bir ana haber proğramına başvur haberlere konu olsun.böylece polis bu olayın üstüne daha iyi bir düşer ve buda bankalara ders olur...
Güzel bir fikir bencede yapılması gerek. Basın bu işin üzerine düşerse büyük ses getirir ve herkes kendine bir çeki düzen verir. Ancak yinede savcılığa suç duyurusunda bulun.
Ve bu olaylarla bankalarla tek başına mücadele etmek zordur.
Çünkü yasalara göre kılıfını uyduruyorlar. Bu zıvanadan çıkan banka ve icra gerçeğini bir şekilde gündemin tam ortasına oturtmamız lazımki. Ne oluyor orada diye bu gerçeği yetkililer fark etsin.
Sessiz kaldığımız müddetce bu olayların dozu her geçen gün artacaktır.
Bu tehdit olayınıda duyduktan sonra kendimce komplo teorileri kurdum daha başka ne olur diye. Ve korkum o ki bu olaydan sonra sırada. Kredi kartı borçlularını asit kuyularınada atarlarmı acaba diye düşünmeye başladım.
Paran yoksa borç ödeyemiyosan gereksiz adamsın derler sermaye sahipleri.
Alıntı:
sermet74 rumuzlu üyeden alıntı
inanın karşılaştıgım bu insanların sözleri burada yazamayacagım kadar tehtitkar sertti.
Alıntı:
badem74 rumuzlu üyeden alıntı
telefonda şirket çalışanının yaptığı hakaretleri, tehditleri bir duysanız....:(
Bu cümleler hiç haciz yahut taahhütname imzalatmayı ima ettiklerini düşündürmüyor şahsen bana.
Ayrıca şu zamana kadar ciddi bir suç duyurusu olmaması bazı kurumların bu şekilde çalışmadığı anlamınada gelmez. Umarım böyle birşey yoktur. Böyle birşey varsa dahi çokta ciddiye alınacak birşey olduğunu sanmıyorum çünkü bu kadar borçlu insanı vurmaya kırmaya Ülkemizdeki tüm çete lideri konumunda tanınan kişiler birleşse bile güçleri yetmez ve daha olaylar patlak verir vermez organize tarafından alınırlar.
Eğer herhangi bir tehdit yahut zor kullanarak baskı kurmaya çalışanlar olur ise çekinmeden bulunduğunuz bölgedeki kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele daire başkanlığına şikayette bulunabilirsiniz.
http://www.kom.gov.tr/Tr/
Alıntı:
uçucu rumuzlu üyeden alıntı
Kredi kartı borçlularını asit kuyularınada atarlarmı acaba diye düşünmeye başladım.
Paran yoksa borç ödeyemiyosan gereksiz adamsın derler sermaye sahipleri.
Tam tersine bende farklı düşünüyorum. Maddi güç ve manevi güç farklı şeylerdir. Kaybedecek birşeyi olmayan batağa girmiş kişiler zarar verebilme kapsamında daha tehlikelidirler. Farzedelimki bir tehdit var , en fazla korkutmak için darp ederler . Ama batağa giren o şekilde davranmayıp ilerisini düşünmeden telafisi mümkün olmayan olaylara imza atabilir. Yani sözün özü madem hak var hukuk var herkes buna göre hareket etmeli .
Ben bankadan bir ses çıkmayınca kendim aradım borcum ne oldu diye, bana tel. verdiler, burayı arayın dediler, aradım, önce banka avukatı sandım, benimle pazarlık edildi, ödeme planı yapıldı, ama bunların hepsi tel.de konuşuldu. Neyse bana anlaştığımız şekilde ödeme planını içeren sözleşmeyi e-mail olarak attılar, ben yine tel.de okeyledim. Bu arada gelen e-mailden ve internette yaptığım araştırmadan banka ile değil bu ... Varlık şirketiyle muhatap olduğumu anladım. İlk 2 taksidi ödedim ama şu an ne ben ne babam ödeme yapamıyoruz. Zaten hakaret ve tehdit konuşmaları bundan sonra başladı. Ben hiçbir yere imza atmadım bu şirkete ait. Ben nasıl başederim şimdi bu adamlarla? Alt tarafı bir ticari kredi sonucu yurdum insanının başına gelene bakın, çok değerli ..bank yönetimi sayesinde:(
YÖNETİM NOTU : BANKA VEYA ŞİRKET İSMİ ZİKRETMEYİN İLETİNİZ SİLİNMEKLE KALMAZ ÜYELİĞİNİZ SONLANDIRILIR
Eee! Kredi kartı mağdurlarının adeta sahterkarlıkla suçlandığı bir ülkede artık bu noktalara gelinmiş olmasına pek de şaşırmamak lazım gibime geliyor!
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=167932
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Bankalar avukat ile tahsil edemeyeceklerini anladıkları sorunlu kredileri bir süre sonra başka alıcı kurumlara pazarlık usulü satarlar. Bankaların sorunlu kredileri sattıkları kurumlarda böyle pervasızca tehtitler savurarak sözüm ona tahsil etmeye çalışırlar.
Bence yapacağınız ilk şey adamların eşkallerini savcıya tarif ederek ( Varsa isimleri veya herhangi bir adres,.... ) suç duyurusunda bulunmaktır. Eşinizde olayı yaşadıysa eşinizde dilekçe versin.
Diğer taraftan Av. Mehmet Beyinde belirttiği kurumlara yazılı dilekçe ile başvurup durumu anlatın ve sizin alacak dosyanızın bankanız tarafından hangi kuruma satıldığını da dilekçenizde istediğinizi belirtin. Cevap geldiğinde savcıya sunun.
hocam lütfen doğru bilgi ver. bankalar kredi alacaklarını hukuki olarak yalnızca varlık yönetim şirketlerine satabilirler. birde bu konu tck kapsamında. bddk nın ne ilgisi var anlayamadım. bddk bankacılığı düzenliyor. bankalar mafya ile çalışamazlar diye yönetmelik mi çıkaracaklar.
Her yazılana balıklama dalarsanız, her söyleneni sorgulamadan doğğru kabul ederseniz bölye yazılara yazarsınız elbette.
Alacağımı öde yoksa haciz yaparım demek ne zamandan beri tehdit ve hakaret oluyor?
Bankalar, çeşitli alacaklarını varlık yönetim şirketlerine bedeli mukabili devrettiler (temlik ettiler)gayet yasal bir işlem. Banka yerine geçen şirket de bedelini ödediği takip borcunu tahsil etmeye çalışıyor bunun neresi yanlış?
Konuyu açan arkadaşımızın hiç de samimi olmadığını sanıyorum. Varlık şirketleri de SPK ve BDDK denetimine tabi olup, anlatıldığı gibi bir saçmalık içine girmeleri söz konusu olamaz.
Bence bu duruma bir düzenleme getirilmeli.Özellikle icra aşamalarında icra memuru,avukat ve borçlu arasında ispat edilmesi çok zor olan suçlamalar olmakta.Günümüzde bir kamera 300 , 500 tl.icra aşamasında tüm konuşmalar ve hareketler kameraya çekilse her kes kendine çeki düzen verir ve suç oluşursada kayıt altına alınır.Telefon görüşmelerinde bir çok kurum özellikle bankalar kayıt yapıyor.Aynısı varlık yönetim şirketindede vardır, ama gerçekten tehdit varsa o an kayıt teknik sebeple bozulmuştur.Bu telefon kaydı da zorunlu tutulabilir.Nasıl olsa aradığı ve konuşma süresine ulaşılır.
Evet banka ve mafya ve tefeci..Bu aralar hiçbirinin birbirinden farkı yok..
Dikkatinizi birkaç noktaya çekmek istiyorum.
Daha evvelde yani kriz muhabbetlerinden önce yani;kredi kartı borcumu ödemeye gittiğimde memur en az ödenmesi gereken miktarı söylerdi sanki borcumun tamamı o kadarmış gibi:) faiz işletecekya borcuma.Yumuşak ,babacan bır ses tonu da kullanırlardı..krizden sonra bu davranış biçimi deyişti tabiki.Borcun tamamını söylüyorlar ve gayet sert bir ifadeyle..
Adamlar herşeylerini kriz moduna almışlar..
Bankasından kredi kullandım.605 ytl taksit için 27 günlük gecikmeye 265 ytl faiz ve ihbar masrafı ödedim :) . 3 defa ihbar çekmişler..İnanın daha ihbarlar elime gelmeden parasını ödedim.Sonrada dua ettim 20 defa ihbar çekmedikleri için:)
Sonuç:Kriz modunda hepsi..Devlet baba bile kriz modundaki E Haciz diye bişey başlatmış..
Eğer dedenizden kalan yalılarınız arsalarınız apartmanlarınız yok ise sonunuz daha yakın :(