Öldüler mi? öldürüldüler mi? Allah hepsine rahmet eylesin.
Printable View
Öldüler mi? öldürüldüler mi? Allah hepsine rahmet eylesin.
ARADIĞINIZ TEKNOLEJİYE ŞU ANDA ULAŞILAMIYOR!
İkinci gün,saat 16.00'ya geliyor, helikopter henüz bulunmuş değil...
Oysa diyordi ki teknik takipci: "Teknik takipte olan rüyasında konuşsa, BUNU DİNLEME VE KAYDETME İMKANIMIZ VAR..."
"...?"
"Diyelim ki adım attı..."
"...?"
"Yani paşa tuvalete gitse tespit edilir..."
Ama koca helikopteri bulamadılar...
Yarım milyar dolarlık dinleme-izleme aleti satın aldılar.
Yedi tane, dinleme-izleme aracı Başbakanlık'a bağlı dolanıyor AKP karşıtlarının peşinde...
Hastane odalarını dinliyorlar...
Sofraları dinliyorlar...
Fısıltıları dinliyorlar...
Ama düşen koca helikopterin yerini bulamıyorlar...
Kapalı telefonları dinleme cihazı haline getiriyorlar...
Radyonuzu, televizyonunuzu,müzik setinizi sizin 'muhabiriniz' haline getirebiliyorlar...
Bir hesaba göre 3 milyon, bir itirafa göre aynı anda yarım milyon insanı üstün teknolojileri ile izleyebiliyorlar...
Telekulak anlatıyor:
"Yani muhalif yellense, uydu üzerinden kaydederiz..."
Ama bu yazı yazıldığında 24 saat geçmişti üzerinden, henüz helikopter bulunmuş değil...
Niçin? Çünkü ilkellik ve çağdaşlığın farkıdır bu...Devletin ayrılmış bütçesini, haberleşme kurumlarını, uzmanlarını muhalif cadı avına yönlendirirseniz...Aklınız yatak odalarına olursa...Teknolojiyi insanları sindirmekde kullanırsanız...Tenik kadrolara ispiyoncuları doldurursanız...
İşte böyle bir partinin genel başkanının düşen helikopterini bulamazsınız..
Rezil olursunuız dünyaya...
BEKİR COŞKUN / Hürriyet
M.E.Sezen:MUHSİN YAZICIOĞLU mekanın cennet olsun.
Acılar henüz dinmeden bunları yazmanın sırası mıdır bilemiyorum ancak birtakım gerçeklerin de bilinmesi gerekiyor. Ayrıca somut kazada bu anlatacaklarım olmuş mudur onu da bilmiyorum. Sadece VFR uçuşlarda özellekle küçük yerlerdeki ATC (Hava Trafik Kontrol) ünitelerinin ve meteoroloji yetkililerinin karşılaştıkları olayları anlatacağım.
VFR (Visual Flight Rules-Görerek Uçuş) özellikle küçük ucak ve helikopterlerin yaptıkları bir uçuş türüdür. Bu tür ucuşlarda pilot yeri görerek bulutlardan ve manialardan sakınarak ve VOR, NDB gibi hiç bir seyrüsefer yardımcısını kullanmadan ucuş yapar.
Başılıca kuralları; görüş mesafesinin en az 5 mil olması, dağlık bölgelerde en yüksek maniadan en az 2000 feet üzerinde uculması, bulutlardan sakınılması ve onlara olan yatay mesafenin en az 1500 feet olması ve en önemlisi kalkış yerinden gidilecek yere kadar olan mesafede yol boyu tüm meteorolojik şartların uygun olduğunun önceden teyid edilmesi zorunludur.
Bununla birlikte özellikle kışın meteorolojik şartların limitlerde olduğu durumlarda VIP yolcusu olan pilotlar "bakan, başkan, milletvekili, patron vb hala bekliyor, görüş mesafesi hala artmadı mı, biz bulunduğumuz yerden falan binayı, tepeyi görüyoruz orası 8 km." diyerek tabiri caizse ilgili ATC ünitesi ile meteoroloji birimini telefonla taciz ederek psikolojik baskı altına sokmaktadırlar. On akikada bir gelen telefonlardan bunalan görevliler gerçekte artmayan görüş mesafesini VFR uçuş için gerekli olan mesafeye kağıt üzerinde çıkartmakta ve uçuş için hiç bir engel (!) kalmamaktadır.
Bunu yazan Bekir Coşkun ve DYH gazeteleri helikopterde ELT cihazı olmadığından, helikopterin Esas Holding'e ait olduğundan neden bahsetmiyor acaba?
Esas Holding esas kızın (!) kocasının şirketi olduğundan mı acaba?
Esas kız: Vuslat Doğan Sabancı
Daha önce de belirttim. Doğan'ı bitim kadar sevmem, ancak sevmediğim birine bile olsa, bu kadar bariz çamur atılmasına da seyirci kalamam. Hele bunu adet haline getirenler varsa...
SHGM: HELİKOPTERDE ELT CİHAZI BULUNUYORDU
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (Shgm) Yetkilileri, 'BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Beraberindekileri Taşıyan Helikopterde 406 Megahertz'lik (Mhz) Elt Cihazı Bulunduğunu' Bildirdiler.
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, ''BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterde 406 MegaHertz'lik (MHz) ELT cihazı bulunduğunu'' bildirdiler. SHGK, mevzuat gereğince, ruhsat ve uçuşa elverişlilik onayı verilmesi için helikopterlerde ELT cihazı bulundurulması zorunlu. Bu kapsamda, helikopterlerde 400 MHz'lik ELT cihazı bulundurulması gerekiyor. SHGM yetkililer, ''düşen helikopterin ruhsat ve uçuşa elverişlilik onayına sahip olduğunu, helikopterde 406 MHz'lik ELT cihazı bulunduğunu'' kaydettiler.
Haberler.com sitesinden alıntıdır.
Bu arada, siyaseten hiçbir görüşünü paylaşmasam da;
Sn. Muhsin Yazıcıoğlu'na ve diğer vefat edenlere Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim.
Helikopterde ELT cihazının bulunup bulunmaması konusu helikopter düştükten sonra yerinin tam ve doğru olarak tespit edilmesi yönünden son derece önemli.
Benim değinmek istediğim nokta ise helikopterin kalkış ve iniş yerleri ile bunlar arasındaki mesafede (yol boyu) meteorolojik şartların VFR uçuşa elverişli olup olmadığıdır.
Öncelikle bu konu araştırılmalıdır.
"Pilot meteorolojiden bilgi almamış" deniliyor.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=185813
Tamamen hava şartlarından kaynaklanan bir kaza... Muhabirin konuşma esnasında gördüklerini şaşkınca aktarması hiç aklımdan çıkmıyor... Bir insanın yardım isteyen sesini duyuyorsunuz ama elinizden hiç bir şey gelmiyor! böyle bir durumda insan bin kez ölüp ölüp dirilir...
Fakat neden çevre köylerden bilgi alınmaya çalışılmadı, onu anlayamıyorum! görgü tanıkları varmış üstelik, tabi bunlar sadece haber fakat çevreden mutlaka bilgi alınmalıydı, onlardan rehber olmalarını isteyebilirlerdi. O hava koşullarında sadece sinyal sesi ile yetinmeyeceklerdi.
Ne desek boş... Kurtulmayı bekleyen bir yaralının sesi... Koskoca bir üçgün ve teknoloji çağı... Sanırım bunları ömrüm boyunca hiç unutmayacağım!