Cevap: Re: İhbar Tazminatı
Bir ikincil soruma gelirsek;
Bende Tarım Krediden istifa ettim.
Ama benim sıkıntım biraz daha farklı. Şu şekilde özetlemek gerekirse Bölge Müdürü ve Personel Şefi 34 kişinin aktif olarak katıldığı ve hazır bulunduğu eğitim sırasında "kadro sınavı öncesi istifa edenlerden tazminat talep etmicez" diye bir açıklamada bulundular. Eğitim sonrasını takip eden hafta başında yetkili kişileri arıyarak istifa edeceğimi belirttim. Kendileride bana beklemem gerektiğini söylediler. 2 gün sonrasında kendilerinin makamına gittiğimde bana 2 günlük rapor almamı dilekçemi şimdi vermememi haftaya pazartesi günüde herşeyi halledeceklerini söylediler. Pazartesi günü gittiğimde gerekçeli istifamı aldılar 9/11/2009
İşe başlama tarihim 24/04/2009. İşten çıkış tarihimide 18/11/2009 olarak yazdırdılar. Ben 2 -3 hafta olması gerektiğini kendilerine defalarca söylememe rağmen kendileri ihbar süresinin önemli olmadığını söylediler. Tazminat konusunda ise ödettirmeyeceklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Lakin gerekçeli bir şekilde istifa dilekçemi yazdığım halde bana tazminat çıkardılar 10.700TL
Yalnız istifa dilekçemde karşılaşmış olduğum bütün baskıları tek tek yazdım ve bu cezai şartın tarafıma uygulanmamasını belirttiğim halde işsiz kalmayıda göz önüne alarak kendilerine verdiğimi söyledim.
İzlemem gereken bir yol varmıdır acaba yoksa bende diğer kişiler gibi ödemek zorundamıyım?
Saygılar
Cevap: Re: İhbar tazminatı
Alıntı:
kermitt rumuzlu üyeden alıntı
napacaz biz yaww
türkçe beyler