Kusura bakmayın alakasız birşey yazdım galiba.
Özür diliyorum ...
Printable View
Kusura bakmayın alakasız birşey yazdım galiba.
Özür diliyorum ...
2004 Yilinda 2 ayri bankadan kredi karti kullandim. ve borclarimi ödeyemedim. Adresim kardesimin adresiydi. oraya bir kac kez tebligat gelmis. Onlarda muhtardan yazi alarak orada oturmadigimi belgelemisler. Su an yurtdisindayim. imkanlarim olunca borcumu ödeyecegim. Sorum söyle. Kredi karti borcu dolayisiyla yurtdisi giris cikis yasagi uygulanirmi? ve Borc kac yilda zaman asimina ugrar. birde Borclu oldugum bankalardan biri satildi ve adi degisti bu durumda islamler nasil yürür. Saygilar
Merhabalar.Foruma şuan yazdığım konuda muzdarip olduğum için goole aramlarım sonucu ulaştım ve hemen üye oldum.
Benim de konuyu açan arkadaş gibi bankalara kredi ve kredi kartı borcum var ve ödeyemez duruma gelmiş durumdayım.Kamuda memur olarak çalışıyorum.Çok yakın zamanda borçlarımdan dolayı evime tebligatlar gelmeye başlayacak.
Bu süreçte maaşıma haciz gelmesi durumunda maaşımın 1/4 ünün hacz ettiklerini biliyorum.Bunun dışında evime haciz gelme durumu vs gibi karşılaşmam olası hiçbirşey bilmiyorum.
Yaşanacak süreç konusunda bilgilendirme yapabilecek biri var ve yardımcı olursa çok sevinirim.
Benim başıma gelmedi ama burada çok fazla şey okudum. Umarım yanlış bir şey yazarak yanlış bilgi vermem:
Evet, evinize hacze gelecekler muhtemelen ve evdeki eşyalarınızı haczedecekler. Burada cevabını benim de merak ettiğim bir konu var:
Eski çalıştığım işyerine haciz geldiğinde yed-i emin (güvenilir kişi) olarak oradaki elemanlardan biri belirlendi ve haczedilen mallar o kişiye zimmetlendi. Eşyaların üzerine hazcedilmiş olduğunu belirten etiketler kondu. Ancak biz şirket çalışanları olarak o eşyayı kullanmaya devam ettik. Eve gelecek hacizde de böyle bir şey söz konusu olabiliyorsa, yani sizin etrafınızdan birisi yed-i emin tayin edilebiliyorsa haczedilen eşyalar evde kalabilir ama davacı avukatının bunu yapmayacağını zannediyorum. Yani eşyayı fiziksel olarak alıp bir yed-i emin deposuna koymak isteyecektir.
Eşya depoya gittiğinde taşıma sırasında özen gösterilmemesi sebebi ile satılsa bile çok az para eder hale gelecek, depo kirası ise fahiş olacağından satıştan sonraki değer belki depo kirasını bile ödemeyecek.
Avukat geldiğinde eğer ödeme taahhüdü verirseniz hacizden vazgeçeceğini söyleyecektir muhtemelen. Bunun anlamına lütfen dikkat edin. Ödeyemeyecekseniz taahhüt vermeyin. Aksi halde taahhüdü ihlalden dolayı birkaç gün de olsa, hapse girersiniz.
Evinize hacze gelindiğinde her şey haczedilemez. Haczedlilemeyecek zaruri eşyalarınız vardır. Bunların neler olduğunu tam olarak bilmiyorum. Biraz araştırıp buılun. Önerim bunlar dışındaki eşyanızı kendiniz satın. Zira e yüksek fiyata siz kendiniz satabilirsiniz. Atıyorum; yenisi 1000 lira olan bir TV yi ikinci el olarak 300-500 liraya ya da daha iyi fiyata satabileckken haczedilirse 100-200 liraya satılacak, bu da haciz masrafları (satış masrafı, depo kirası v.s.) düşünce sıfıra inecektir. Siz ne fiyata satarsanız iyidie kanaatimce.
Eğer yazdıklarımda yanlış bir şey varsa lütfen doğrusunu yazın.