Re: Kader mi Cehalet mi? Yoksa Hayatın Cilvesi mi?
Sayın fransuva demişsiniz ki: 5-) Ben zaten işin içinde gerçekten suçum olmamış olsa bile bunu bir hata olarak kabul ediyorum. İyilik yapmış olsam bile dinen bana caiz olmayan bir kusur işledim.İnsan olarak hata yapmaya açık bir yapımız var. Sizde taktir ederseniz ki önemli olan hata yapmak değil yapılan hatadan sonradan ders alıp bunu tekrardan yapmamaktır.İnşallah bundan sonra asla vede asla olmayacaktır.işin içinde iyilik olsa bile.
Eğer bu gelen mesaj sahibini tanımıyorsanız ve eşinizi hiçbir şekilde aldatmamışsanız ilk duruşmada hakimden şunu talep edin. Bu mesajın geldiği kendi telefonunuzun son 1 yıl ya da 6 aylık dökümlerini talep edin. Hakime de söyleyin. Hiçbir şekilde bu gelen mesaj sahibini tanımadığınızı, yanlışlıkla telefonuma gelen bir mesaj olduğunu bu sebeple telefon numaramın son 1 yıllık dökümünü mahkemeye talep ediyorum diye söyleyin ve eşinizi sevdiğinizi, cep telefonunuza yanlışlıkla gelen bu mesajın sahibini tanımadığınızı bu sebeple evliliğinizin bitmesini asla istemediğinizi söyleyin.
Öncelikle yazmış olduklarıma cevap verme nezaketi gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Cep telefonu mesajı kısmını tam olarak anlatamadım veyada yanlış anlaşıldı herhalde.Ben ticaretle ugraşan biriydim.(gerçi şuan tüm herşeyim allak bullak oldu) Bana mesaj atan bayan maddi durumu iyi olmayan işe muhtaç biriydi. Bir yakın agabey bana bu bayan hakkında iş kosunda bir ricada bulununca bende Allah rızası için bir müşterimin yanına çalışması için aracı oldum. Önceleri bana bir kaç tane mesaj atmıştı teşekkür mahiyetinde bense bunların hiçbirine cevap vermemiştim. Sonradan bebeğimiz oldu vede eşim doğum sonrası sendroma girdi o arada o bana yine bir kaç tane mesaj attı.bende gaflete düşüp bu mesajlara karşılık verdi. Benim en büyük hatam bu. Bana caiz olmadıgı halde bir bayanın mesajına karşılık vermiş olmam. Bunun haricinde asla asla başka birşey söz konusu değil.
Altadmak için cinsellik unsur olması muhakkak gerekmiyor. Buna ben de katılıyorum. Zaten eşimde kafa olarak dahi olsa bu mesajları bir aldatma olarak saymakta. Ve tüm onurunun ayaklar altına alındıgını söyleyerek boşanmak istemekte.
Benim içim rahat sadakat konusunda. Zaten aksi bir durum olsa çoktan boşanmak isteyen kişi ben olmuş olurdum.
Buğün bir avukat arkadaşla görüştüm. O cep telefonu mesajlarının içeriğini daha önce ben kendilerine vermiştim. Bana benim onu aldattığımı şaitlerle ispatlamak zorunda oldugunu belirtti. Çok çok iyi bir savunma yaptıkları taktirde hakimin bizi boşayabileceğini ama buna bir ihtimalde olsa pek şans vermeyeceğini yinede taktirin hakimde oldugunu söyledi. Boşanma olayı olursa şayet nafaka ve tazminat konusunda (talep ettiği aylık 400 nafaka-tazminat 20.000 ytl) şuan onun ekonomik şartlarının sizden daha iyi oldugu görülmekte nafaka çok küçük bir miktar ve aynı ölçüde tazminat ödersin diye bana cevap verdi, ki üzerime kayıtlı hiçbir şey yok.
İlk mahkeme haftaya çarşamba.
[QUOTE=fransuva;261967]QUOTE]
Gemiş olsu Arkadaşım..
Konu açtığın ilk satırlarını okudum gerçekten,başlarda ne yazmak ve neyi anlatmak istediğini anlamakta biraz zorlandım.
Şimdi eşiniz bir Hukukcu Haliyle/kültürlü ve bilgili ve açık görüşlü bir bayandır.
Anlattığın gibi,telefona bir mesaj ile ayrılma/boşanma kararı alması beni biraz düşündürdü..
Birde Dava süresinde Avukat tutmak istemiyor ben kendi davamı kendim hallederim diyebiliyorsun.
1.-Benim sana tavsiyem;
Savunmanı foruma başlık açarak yazmış olduğun terimlerle ve kelemeler şeklinde sakın Dava Mahkemesine yazma, çünkü Sayın Mahkeme Hakimleri Okumazlar.Aksi taktirde Şinid duyma zorunluluğunda kalırsın.
2.- Bence Avukat Eşinle tekrar konuşmayı dene ama yalan söyleme herşeyi ,Asl Ü esas olarak,çünkü bayanlar Kıymet-agâh''lerdir bu konuda seni anlayacağına eminim.
Birde şu konu var şayet Eşine fazla sert keleme ve incitici sözler kullandıysan, haliyle gurur yapar. Üzüntüyle söylemek istiyorum ,ama Bayanlarda bu gurur boşanmaya kadar gider..
Alıntı:
FUTURE rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca s.a kim?
s.a = Selamun Aleyküm :)