Re: Yeni Bir İlişki Boşanmayi Etkiler mi?
sayın katılımcılar forumda yazılanları biraz takibettim ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 3,5 yıllık evliyim ve eşimin psikolojik sorunlarından dolayı ayrılmanın eşiğindeyim. eşim işi gereği insanlarla sürekli içiçe ve beni aldatıyor diye şüpheleniyorum, taktir edersiniz ki eğer bunu ispatlarsam boşanma davasında hakkımı alabilirim diye düşünüyorum. ben ev hanımıyım, maddi olarak rahat değilim ve boşandıktan sonrada olmayacağım. eşimin gelir durumu bana göre oldukça iyi. iki evi ve arabası var. ne yapmamı tavsiye edersiniz. şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
reyhansay rumuzlu üyeden alıntı
sayın katılımcılar forumda yazılanları biraz takibettim ve bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 3,5 yıllık evliyim ve eşimin psikolojik sorunlarından dolayı ayrılmanın eşiğindeyim. eşim işi gereği insanlarla sürekli içiçe ve beni aldatıyor diye şüpheleniyorum, taktir edersiniz ki eğer bunu ispatlarsam boşanma davasında hakkımı alabilirim diye düşünüyorum. ben ev hanımıyım, maddi olarak rahat değilim ve boşandıktan sonrada olmayacağım. eşimin gelir durumu bana göre oldukça iyi. iki evi ve arabası var. ne yapmamı tavsiye edersiniz. şimdiden teşekkürler.
Öncelikle Geçmiş olsun.
1- çocuğunuz varmı?
2- iddialarınızla ilgili delilleriniz varmı yoksa sadece varsayımdanmı ibaret?
3-eşinizin psikolojik sorunları derken kast ettiğini şeyler nelerdir?
4- 2 ev ve araba evlilikten sonramı alındı öncemi?
soruya soruyla karşılık oldu ama bilmeden cevap vermek ezber ve yanıltıcı olurdu
Alıntı:
godzi rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Geçmiş olsun.
1- çocuğunuz varmı?
2- iddialarınızla ilgili delilleriniz varmı yoksa sadece varsayımdanmı ibaret?
3-eşinizin psikolojik sorunları derken kast ettiğini şeyler nelerdir?
4- 2 ev ve araba evlilikten sonramı alındı öncemi?
soruya soruyla karşılık oldu ama bilmeden cevap vermek ezber ve yanıltıcı olurdu
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim sorularınıza gelince. 1 kızımız var 1,5 yaşında. iddaalarıma yönelik henüz bir delilim yok ama kadınsal içgüdü demek doğru olur sanırım. eşimin bana eskiden gösterdiği ilgiyi göstermemesi, eve geç saatte gelmesi, tuhaf ve anlamsız cevapsız telefonlar vs. psikolojik sorunların bazıları şunlar. sebepsiz şiddet gösteriyor olması, herhangi bir şeye sinirlenip mesela işine gelip evde bana kan kusturması gece söylediklerini sabaha inkar etmesi, fazlaca alkol alması gibi. mal varlığının sadece 1 evini evli iken aldı onun dışındakiler önceden alınmış mallar.
Bende aldatılan bayanım ve davam halen devam etmekte.Ama şu varki kesin kanıt isteniyor içgüdüsel bişey olmuyor buda o kadar zor ki tedbirli davranıyor.Tapuya gidip evin üstüne şerh koydurabiliyorsunuz.dava açılmadan yapabilirsiniz yalnız bir takım belgeler gerekiyor.Aracada koydurabilirsiniz eğer şerh konursa bunları devir edemez satamaz.Dava açıldığında tedbir nafakası sizin için ve çocuk için bağlanır.
Alıntı:
reyhansay rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim sorularınıza gelince. 1 kızımız var 1,5 yaşında. iddaalarıma yönelik henüz bir delilim yok ama kadınsal içgüdü demek doğru olur sanırım. eşimin bana eskiden gösterdiği ilgiyi göstermemesi, eve geç saatte gelmesi, tuhaf ve anlamsız cevapsız telefonlar vs. psikolojik sorunların bazıları şunlar. sebepsiz şiddet gösteriyor olması, herhangi bir şeye sinirlenip mesela işine gelip evde bana kan kusturması gece söylediklerini sabaha inkar etmesi, fazlaca alkol alması gibi. mal varlığının sadece 1 evini evli iken aldı onun dışındakiler önceden alınmış mallar.
çocuğunuz için nafaka alırsınız. ayrıca kendiniz içinde alırsınız. Evlilik birliğinde alınmış ev ortak mal sayıldığından onun yarı bedelide size verilir.(tabi miras vs. gibi bir sebeple kalan para ile alınmamışsa) eşinizin sizi aldattığını ispalayamazsanız dava çok uzayacaktır. ve belkide boşanma gerçekleşmeyebilir. Eşinizin size şiddet uyguladığını ve cok alkol aldğını anlıyorum yazınızdan bu şiddet anlarının birinde hastaneden rapor alır ve şahitlerle bunu ispatlarsanız kesin boşanırsınız ve yukarıda yazdıklarıma ilaveten birde manevi tazminat alabilirsiniz. Ancak kesin suretle unutmayınki
ispat herşeydir.
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Bende aldatılan bayanım ve davam halen devam etmekte.Ama şu varki kesin kanıt isteniyor içgüdüsel bişey olmuyor buda o kadar zor ki tedbirli davranıyor.Tapuya gidip evin üstüne şerh koydurabiliyorsunuz.dava açılmadan yapabilirsiniz yalnız bir takım belgeler gerekiyor.Aracada koydurabilirsiniz eğer şerh konursa bunları devir edemez satamaz.Dava açıldığında tedbir nafakası sizin için ve çocuk için bağlanır.
teşekkür ederim zehra hanım sizin için de üzüldüm. nasıl bir yol izlediniz yani bilgi olarak neleri istiyor mahkeme. çok madur olacağım o yüzden bu benim için çok önemli. yani mahkemeye ne sundunuz ve bunları nasıl elde ettiniz rica etsem bi yol gösterirmisiniz.
Alıntı:
godzi rumuzlu üyeden alıntı
çocuğunuz için nafaka alırsınız. ayrıca kendiniz içinde alırsınız. Evlilik birliğinde alınmış ev ortak mal sayıldığından onun yarı bedelide size verilir.(tabi miras vs. gibi bir sebeple kalan para ile alınmamışsa) eşinizin sizi aldattığını ispalayamazsanız dava çok uzayacaktır. ve belkide boşanma gerçekleşmeyebilir. Eşinizin size şiddet uyguladığını ve cok alkol aldğını anlıyorum yazınızdan bu şiddet anlarının birinde hastaneden rapor alır ve şahitlerle bunu ispatlarsanız kesin boşanırsınız ve yukarıda yazdıklarıma ilaveten birde manevi tazminat alabilirsiniz. Ancak kesin suretle unutmayınki
ispat herşeydir.
evet ispatın önemli olduğunu biliyorum ama nasıl ispat etmem gerektiğini bilmiyorum. yani beni aldatırken fotoraf çekmektenmi bahsediyorsunuz. bu tip şeylermidir mahkemenin kabul ettikleri
Eşinizin sizi aldattığına dair deliller: Resim,otel faturası, son 6 ay ya da 1 yıllık cep telefonu dökümleri, msn'de yazışmalar gibi gibi...
Ancak elinizde hiçbir delil yokken, sırf şüphe ile zina davası açar ve eşinizin cep telefonları dökümünü isteyip hiçbir şey çıkmazsa, kocanıza açtığınız zina davasında kusurlu taraf siz olursunuz.
Ve siz kocanıza tazminat ödemek zorunda kalırsınız.
Boşanma davasını ben açtım...Özel msj yollayamıyorum bilginize...
Alıntı:
erendoga rumuzlu üyeden alıntı
3,5 ay zaten çok kısa bir süre.. sözüm meclisten dışarı tamamen genele söylüyorum: biz elimimizden geleni yaptık evliliği kurtarmak için sözcüğünü pek samimi bulmuyorum. 3 ayda nasıl bir emek harcanır ki daha kişiler birbirini tanımıyorlar . aileler kaynaşmaya çalışıyor falan ... filan...bana garip geliyor!!! :D kesinlikle evlenmeden önce en az 6 ay görüşülmeli.. bu yasalaşmalı..:) kişiler evliliğe hazır mı değil mi cinsel maddi ve manevi yönden testlere tabi tutulmalı:) ben aileden sorumlu bakan olsaydım böyle bi yasa çıkarırdım.. 3 yada 5 ay gibi evli kalan ve boşanan insanların düğün için yaptığı masraflara acıyorum. ülke ekonomisine ciddi bir etkisi oluyordur...
aslında 3,5 ay kısa bi süre değil.2-3 sene arkadaşlık yapıp birbirini tanıdığını zanneden ve evlilik gerçekleştikten sonra şiddetli geçimsizlik ile ayrılma yoluna giden çiftler...işin aslı kişiliğini saklamayı başaran tarafın işgüzarlığı.örneğin ben evlenmeden önce 1 sene arkadaşlık yaptığım ve ayrılmak üzere olduğum kişiden arkadaşlık ve nişanlılık döneminde hiç şiddet ve geçimsizlik görmemiştim.saygısız harekette olmamıştı.ammavelakin nikah olduu öküz öldü ortaklık bitti.bence nikahtan önce alınması gereken sağlık raporu değil bilirkişi (psikolog)raporu olmalı.erendoga arkadaşım sitede çok rastladım.yasalar kadından yana diye sitemlere ama anlıyorumki sizde benim gibi bu yasadan tam yararlanamamışsınız.allah haklının hakkını versin temennisiyle.