Sayın denizblk
Şuan ailemin yanında kalmaktayım kızımla beraber .
Printable View
Sayın denizblk
Şuan ailemin yanında kalmaktayım kızımla beraber .
Bakın çok önemli..
1- Avukatınız olsun. bu davada avukatınız olmadan başarmanız cidden zor görünüyor. Avukat tutacak paranız yoksa muhtarlıktan alacağınız bir belge ile bulunduğunuz il deki baro dan adli yardım talebinde bulunun.
2- Eşinizin sizi aldattığını söylüyorsunuz. Bu iddianızı ispatlayacak / destekleyecek delilleriniz olmalı. İspat edemezseniz zor durumda kalırsınız.
3- Eşinizin sadakatsizliğini ispatlayacak delilelriniz var ise bunu önce avukatınızla paylaşın. Sonra eldeki veriler / bilgiler /deliller ışığında mahkemeden tazminat ve nafaka talebinde bulunun..
4- Eğer bir an evvel bitsin istiyorsanız, eşinizle anlaşarak boşanabilirsiniz.
Tekrar geçmiş olsun..
ben bişey sormak istiyorum .şimdi ben ikametimi ailemin yanına almak istiyorum bu konuda herhangi bi prblem yaşarmıyım sorun olur mu ?
Aynı zmanda kızım ve ben annemlerin evinde kalıyoruz suan çalışmıyorum o ise çalışıyor .Maddi olarak sadece kızım için para istediğimde yardımcı olmıcanı söylüyor. şuan durumu olmadığını eger bakamaıyosan cocuk esirgemeye ver diyor sonra durumunu duzeltince alırsın diyo bu durumda ben ne yapıcam bu kadar nasıl iğrenclesebilirler ya
Duygua hanım, size burada verilen cevapları talep etmiyorsunuz. Size Av.Mehmet Aydın beyefendi ne yazmış bakın. Bizlerde söyledik. Siz kendiniz ve çocuğunuz için tedbir nafakası talebinde bulunun diyoruz. Nafakayı ödeyecek durumu olsun ya da olmasın. Siz talep edin diyoruz. Aradan yıllar geçtikten sonra ahhhh kafam demeyin diye söylüyoruz bunu.
Tedbir nafakasını hakim size ve çocuğunuza bağlayacak. Bu kesin. Kalkıpta size nafaka olarak astronomik rakamlar bağlamayacak. Eşinizin ekonomik durumuna göre bağlayacak.
Ayrıca nafakayı ödemediği ilk aydan itibaren kendisine icra işlemleri başlatıcaksınız. Bu masrafları da kocanız ödemekle yükümlü olacak. Ödemediği takdirde hapise girer. Hapise girse bile alacağınız nafakaların ödenme yükümlülüğü kalkmıyor. Hem aldatılıyorsunuz hem de sanki siz kusurluymuşsunuz gibi sadece çocuğum için istiyorum diyorsunuz.
Tedbir nafakasını hem kendiniz hemde çocuğunuz için talep edin diyoruz. Ayrıca Eşiniz zina yaptığı için kusurludur hakim önünde, ama bunu ispatlamalısınız şahitlerinizle. Ve Eşinizin sizi aldatması sebebi ile MADDİ TAZMİNAT VE MANEVİ TAZMİNAT TALEP edin hemen.
Maddi durumunuz yoksa muhtarlıktan ekonomik olarak durumunuzun olmadığına dair bir belge alın ve bulunduğunuz ilin barosuna gidip avukat isteyin.
vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum .İlk işim nakilimi aldırdıktan sonra bu işleri yapmak çok teşekkürler
Selamlar;
Öncelikle vakit ayırıp okuyacağınız için teşekkürler,
Ben eşimle şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtım, karşı taraf mahkemenin ilk celsesinde ben istemiyorum boşanmak diyerek benim boşanmaktan vazgeçmez isem 40 bin tl maddi ve manevi tazminat talep etti ki zaten aylık maaşımdan başka bir gelirim ve mülküm yok. Karşı tarafın zaman içerisinde tartışmalarda ben hakaret etmediğim halde bana adi, şerefsiz, p..zvnk gibi ağır hakaretlerde bulunduğu oldu bunlardan birine 1 tane arkadaşım birinede ağabeyim tanık oldu bunun dışında şahitim yok ama mutsuz olduğumuzu geçinemediğimizi bunlardan şikayetçi olduğumu bile yakın bir arkadaşım daha var bunlar ikinci duruşmada konuşulacak olaylar sizlerce bunlar belirttiğim gibi olaya şahit olan 1 arkadaşım ve ağabeyim şahit olduğu farklı bir olayla hakim boşanmaya karar verebilirmi bunlar ağır kusur kısmına girermi karşı taraf hayır ben istemiyorum dese bile bu gerekçelerle boşanma olurmu.
İlginize teşekkürler.
İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu da delil yada tanık ifadeleri ile olur. Doğrudan size yapılan hakaretlere şahit olmuş kişi yada kişileri mahkemeye tanık olarak bildirin. Aile içinde huzursuz mutsuz olduğunuzu ve geçinemediğinizi bilen bunlara tanık olan kişileride tanık olarak yazdırın. Boşanıp boşanmayacağınıza hakim tanıkları ve sizleri dinledikten ve delilleri değerlendirdikten sonra karar verecektir.
Geçmiş olsun.. Ama mutlaka şu hakaret olayını tanık ifadeleri ile ispatlayın. O zaman tazminat bile alabilirsiniz.
zor bir dönem allah kolaylık versin tabiki... ama size bir tavsiye burda yazılan anlatılan dışına lütfen çıkmayın.. duygusal değil mantıksal davranın. kim ne der ne ister düşünmeyin.. bu bir matemetik cevaba ulaşmak için bir formül var. iyi anlarsanaız sonuca en iyi şekilde gidersiniz.. eşiniz tarafından size atılan mesaj yada mailleri silmeyin. ayrıca çocuk esirgeme ile ilgili kısım benim kanaatimce sizi sınanmak için söylenmiş bir komplodan başka birşey değil. asla çocuğunuza maddi anlamda bakamasanız bile bunu ona belli etmeyin. ne şanslısınız ki alilenizle berabersiniz.. sizin kafanızda bu evlilik bitmişse gerisi bir şekilde biter. yıpranmayın. yıpratmayın . rahat olun artık sizin ve kızınızın mutluluğu için hayata yeni bir yön veriyorsunuz . allah güç versin..
çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için umarım kızım ve bnm için hayırlısı olur suçlu olan taraf o oldugu halde herşeyin onun aleyhinde gitmesi bni uzuyor tabikide beni zor durumda bırakmak için elinden geleni yapmakta hayırlısı :) bu devran elbet döner ilahi adalette yerini bulur