Peki bu 8-9 yıl boyunca çocuğumu istediğim zaman görebilir miyim?
Printable View
"karar duzeltme ile surundurdum aşağılık kadını" diye yazmıştım....
aşağılık kadın : evli ve cocugu olan anne ve kadın müsvettesinin işyerinden biri ile ilişkiye girmesi.. (bilgisayarından elegecirilen mailler ve sms mesajları)
İlla irana mı donsun memleket kadınlar calışmasın mı boyle o. lar yuzunden...
yazımı duzelten arkadaş kafasına gore sansurlemiş yazımı!!!!!
kendisini eşi aldattığı zaman ne dusunurdu acaba BU KİŞİ.....
Beraber yaşayamassın oyle bir şart yok.
evet cocugunu da 15 te bir goreceksin cunku sen bir BABA sın sadece cocuk yapmaya yararsın, anneler zavallıdır vefakardır ezilendir, Sen bir erkeksin unutma.
Yasalar hep kadını ve cocugu korumaya yoneliktir, sen nasılsa bir kadın bulursun...
biraz ağır oldu ama anlayış boyle maalesef medeni kanunlarda , nasıl medeni oluyorsa anlayabilmiş değilim....
Muhtemelen sizin için çok değerli olan çocuğunuzun bir gün annesi için o lafları kullandığınızı gördüğünde düşeceği durum gelmiştir gözü önüne.
(SansürelemeDİM,sadece hoş olmayan kelimeleri çıkarDIM)
Sorudaki son cümle ise bahsettiğiniz cümle değil, Parayı ona vermiyorum,benimle beraber olduğunda çocuğuma harcıyorum kısmı idi.
Sizin eşinizle aranızdaki durum beni ilgilendirmediği gibi, tersi durum da sizi ilgilendirmez.Kıyaslama yapma hakkınız yok.
birileri gene fikrini söyleme özgürlüğü ile dangalaklık sınırını birbirine karıştırmış
Aslında nafaka bağlanan çocuğun yaşı ve sosyal çevresi konumunca,masrafların babası tarafından karşılanacağı bi yasa çıksa herkes için daha iyi olur sanırım.küçük yaştaki çocukların gıda ve yaşamsal ihiyaçları (mama,bez vb.) o zman bütün babalar nafakalarını seve seve karşılar.Kendimden pay biçersem şuan 300 veriyorum.Öbür türlü 500 de gitse hiçte gocunmadan sıkılmadan karşılarım
Peki cocukla şahsi görüşmemde çocuğu alıp götürürsem ne olur?
Daha önce konuyla ilgili göndermiş olduğum linkteki Yargıtay kararı aşağıdadır.
Konuya kişisel problemlerinizi anlatarak devam etmek yerine, hukuki çerçeveden bakmaya ne dersiniz?
T.C.
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E. 2003/1375
K. 2003/2372
T. 24.2.2003
• ANNE BAKIM VE ŞEFKATİNE MUHTAÇ KÜÇÜK ÇOCUK ( Ciddi ve İnandırıcı Deliller BUlunmadan Velayetin Babaya Bırakılamayacağı )
• BOŞANMA ( Anne Bakım ve Şefkatine Muhtaç Küçük Çocuk-Ciddi ve İnandırıcı Deliller Bulunmadan Velayetin Babaya Bırakılamayacağı )
• VELAYET ( Anne Bakım ve Şefkatine Muhtaç Küçük Çocuk-Ciddi ve İnandırıcı Deliller BUlunmadan Babaya Bırakılamayacağı )
4721/m.182, 336
ÖZET : Anne bakım ve şefkatine muhtaç küçük çocuğun velayetinin anne yerine babaya bırakılması, ciddi ve inandırıcı deliller bulunmadığı için usul ve yasaya aykırıdır.
DAVA : Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : 1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Müşterek çocuk 12.5.2001 doğumlu Alper, annenin yaşamını idrak edebilecek yaş ve olgunlukta değildir.
Ana yanında kalmasının çocuğun bedeni, fikri, ahlaki gelişmesine engel olacağı yönünde ciddi ve inandırıcı deliller bulunmadığı ve hemen meydana gelecek tehlikelerin varlığı da ispat edilmediği halde ana bakım, şefkatine muhtaç Alper’in Türk Medeni Kanununun 182, 336/2 maddeleri uyarınca babanın velayetine bırakılması usul ve kanuna aykırıdır.
SONUÇ : Hükmün 2. bentte gösterilen nedenle BOZULMASINA, temyize konu diğer hususların 1. bentte gösterilen nedenle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, oybirliğiyle karar verildi.