ikametimi ailemle yaşadığım şehre aldırdığım için hakim davadaki yetki itirazını reddetti :)
Printable View
ikametimi ailemle yaşadığım şehre aldırdığım için hakim davadaki yetki itirazını reddetti :)
Yani size dediklerimi yaptınız ve Hakim bu doğrultuda eşinizin yetki itirazını red etti öyle değil mi?
@gulucuk > İkametkah adresini nasıl aile'yin yanına aldırdın açıklarmısın!?
@denizblk > Alıntı yaptığım yerde nüfus kaydını ailesinin yanına aldırmasını yazmış olduğunuzdan anlaşıldığı gibi bilgilisiniz.
>> Bir bayan evlendiği zaman otamadikmen erkek adresine '' yani yaşadığı yere/kayıtlı olduğu nüfusuna geçer''
Bayan halen resmen evli 'Sayın Hakim' tarafından boşanma onayı verilmemiş.
>>Resmen halen evli bulunduğu, buna görede bayanın ('HALEN' Erkeğin nüfusuna kayıtlı olduğu aşikar olup) evlenen bayan'ın 'Annesi ve Ağabeyi' ayrılmasını isteyip bayanı gelin gittiği evden alıp,giderek (yani evi terk ederek)
eş olarak görünen Erkeğin haberi olmadan, nüfus kayıdını başka şehire nasıl nakil yaptıra bilir?
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ........
>>Şayet yukarıdaki davada 'Sayın hakim' yetkili Mahkemenin Erkeğin yaşadığı yerin Mahkemesi olmadığına karar vermemişse; MK 168. maddesini kanun ve usulune uygun olmayarak kullanmış olduğundan, 'YARGITAY' bu kararı hemen bozacaktır.
ben evlendikten sonra ailesinin yanına geçice götürülmüştüm sözde ve ikimize ait müşterek hane açılmadığı için ikamet yerimiz netlik kazanmamıştı bende ailemin yanına geldiğimde hemen muhtarlık kanalı ile eşimden ayrılmak istediğimi ve burda ikametime devam ettiğim için zaten nakil işlemleri gibi herhangi bir prosedür uygulanmadığı için ikamet bildirilerim ailemle yaşadığım şehir oldu hep bu durumda hakimde onlarında müşterek yaşanılan yere geçici götürülmüş olduğumu ama orda 4 yaşadığımı istemeyerekte ifadelerinde yer aldığından yetki itirazları red edildi
( 1587 /3080/1 md.)
Madde 7 -Doğum ve yer değiştirme olaylarına ilişkin beyanlar nüfus memurları tarafın-
dan tutanaklara geçirilir. Tutanaklar olayı beyan eden kişi ve tutanağı düzenle-
yen nüfus memuru ile nüfus şefi tarafından imza edilir.
Beyanların bu Kanunda belirtilen süreler içerisinde yapılmamış olması veya
beyan edilen olayla ilgili resmi belge verilmemiş olması halinde, nüfus idarele-
ri beyanın doğruluğunu araştırabilirler.
Doğumla ilgili resmi belge veya raporların ilgililerin tam künyeleri ve nü-
fusta kayıtlı oldukları yeri gösteren belgelerle birlikte posta ile nüfus idare-
lerine gönderilmiş olması halinde de beyan yapılmış sayılır.
Nüfus idarelerince tutulan tutanaklar veya yetkili resmi kurum ve kuruluş-
larca evlenme, boşanma, kayıt ve yaş tashihi, nesep düzeltmesi gibi şahsi hal
olaylarına ait ilan ve belgeler nüfus memurları tarafından aile kütüklerine iş-
lenirler. Bu belgeler işlemi yapan nüfus memuru tarafından aile kütüğüne geçi-
rildiğine dair şerh verilerek imzalanır.Bu tutanak ve belgelerin birer örneği
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilir.
Madde 8 - Kendisinin veya babasının aile kütüğü başka yerde bulunanlara ait
tutanaklarla kayıt tashihi gibi şahsi hal belge ve ilamları üçer, evlenme ve bo-
şanma için verilen bildiri ve ilamlar dörder nüsha olarak düzenlenir.
İşlem görecek daire sayısı kadar nüshası, başvurulan nüfus memuru tarafından
bir hafta içinde aile kütüğünün bulunduğu yer nüfus memurluğuna yollanır. Bunla-
rı alan nüfus memuru bir hafta içinde nüfus kütüğüne işler ve tutanağı gönderen
memura bildirir, kütük işlem ve sayfa numaralarını ve tarihini gösterir tutana-
ğın veya resmi belgenin bir nüshasını alıkor, diğer nüshasını ay sonunda 7 nci
madde uyarınca merkez arşivine gönderir.
Madde 11 - Kesinleşmiş mahkeme hükmü olmadıkça nüfus kütüklerinin hiçbir
kaydı düzeltilemez ve kayıtların anlamı ve taşıdığı bilgileri değiştirecek ilave
ve şerhler yapılamaz; ancak olayların aile kütüklerine işlenmesi sırasında nüfus
memurlarının yaptıkları maddi hatalar, dayanağı belgelere uygun olarak düzelti-
lir. Ve başmemurla nüfus memuru tarafından onama şerhi verilerek imzalanır.
Madde 23 - Medeni Kanun hükümlerine göre evlenme akdini yapanlar akdin ya-
pıldığı tarihten başlıyarak bir ay içinde örneğine uygun üç nüsha evlenme bil-
dirisini bulunduğu yer nüfus memurluğuna, onlar da erkek ve kadının kayıtlı bu-
lunduğu nüfus memurluğuna göndermekle ödevlidir.
Evlenme memurluğu, nüfus memurlarına verilen yerlerde bu görevleri adı geçen
memurlar yaparlar. Bildiriyi alan kocanın kayıtlı bulunduğu yer nüfus memuru,
karıyı kocanın aile kütüğüne geçirir ve evlenme tutanağının bir örneğini merkez
arşivine yollar. Karının kayıtlı bulunduğu yer nüfus memuru da karının kaydına
şerh verir. Koca, karının aile kütüğüne getirilemez. Evlenen erkek ayrı aile kü-
tüğü açabilir.
merhabalar.
2 aylık bir evlilik sürecinden sonra bugün ilk çekişmeli boşanma duruşmam gerçekleşti.
karşı taraf yetki itirazında bulundu.bunun dışında hiçbirşey konuşulmadı bugün.
evlendikten sonra başka bir şehre yani eşimin oldugu şehirde oturduk 2 ay boyunca.ama bu süreç içinde ikametim de nüfus kaydım da söylememe ragmen oraya alınmadı,eşim ihmal etti.
2 ay sonunda ailemin bulundugu ve ikametimin bulundugu şehre geldim.7 aydır da ailemin yanındayım.ki kovularak geldim,şahitlerim de var kovulduguma dair.
fakat eşim dava açıldıktan sonra nüfusumu kendi şehrine aldırmış,benim adresini bilmediğim başka bir ev tutmuş,kalan eşyları da oraya taşıyıp kapıya ismimizi yazdırmış.itiraz dilekçesinde de tuttugu evin adresini gösterip orda oturdugumuzu iddia etmiştir.ve evi benim terkettiğimi söylemiştir.
avukatım ise, nüfusumun evlendikten sonra değil de,dava açıldıktansonra alındıgını,iddia edilen adrese hiç gitmediğimi görmediğim bilmedigim bir evin kapısında da ismim yazdıgını bunların kötü niyet teşkil ettigini iddia etmiştir.
sonuç 2.duruşma 2 ay sonraya ertelendi,durum tespiti için.
bundan sonraki süreç nasıl olur arkadaşlar sizce?yetki itirazının kabulü mümkünmüdür?
nüfusumu tekrar bulundugum şehre alırırsa çocuk oyuncagı gibi dewam mı edecek bu durum?
ki,ben nüfusa gidip,beni dava açtıktan sonra kendi şehirine aldırmasından sonra kendimi hemen buraya aldırdım.ama o da benimle gelmiş bulundu.
net anlaşılması için özetleyeyim.
nüfusum ve ikametim evlilik sebebiyle gittigim şehre hiç alınmamıştı zaten.
evlendikten 6 ay sora dava açtım,fakat boşanma davası açıldıktan sonra nüfus ve ikametim bilgim dışında oraya alınıp yetki itirazında bulunuluyo.
yetki itirazının kabul olma ihtimali nedir?
yardımcı olursanız sevinirim.
saygılar
Hakim bu anlatılan durumun tespitini istemiş. Tespitinden sonra bu konuda hakim karar verir.
Yarın mahkemem var ve umarım bu kez karara ulaşırım sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum